Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Деснянському районі вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Опубліковано 14 грудня 2017 року о 16:54
фото

 

Сьогодні з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС на території Меморіального комплексу «Героям Чорнобиля» пройшла церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля».

У церемонії покладання квітів взяли участь в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Віктор Крохмалюк, заступник голови Деснянської РДА Ірина Алєксєєнко, керівник апарату Ольга Машківська, голова Товариства ветеранів-інвалідів ліквідації аварії на ЧАЕС Володимир Кобчик, протоієрей Свято-Троїцького Собору Отець Димитрій Григорак, актив чорнобильських громадських організацій, гості з Німеччини, представники духовенства, громадськість, учнівська молодь та деснянці.

Під час церемонії покладання квітів присутні вшанували пам’ять загиблих учасників ліквідації аварії на ЧАЕС хвилиною мовчання.

Квіти героям Чорнобиля було покладено від голови КМДА, очільника Деснянської райдержадміністрації, Товариства ветеранів-інвалідів ліквідації аварії на ЧАЕС, Фонду інвалідів Чорнобиля Деснянського району, чорнобильських громадських організацій «Прип'ять+10», «Земляки», «Промінь: 5-2», «Діти Чорнобиля», «Здравобор» та небайдужих деснянців.

«Сьогодні ми з вами вшановуємо пам’ять тих, хто віддав своє власне життя та здоров’я заради майбутнього усього людства. Радіоактивний викид потужністю 300 Хіросім змінив світ назавжди. Протистояти новому виклику цивілізації вирушили найхоробріші – група ліквідаторів, які не знали про вплив радіації на людину майже нічого. Легкі захисні костюми не вберегли більшість з них від смерті. Ця велична самопожертва вписала їх імена золотими літерами в історію України. Вони врятували сотні тисяч українців від неминучої смерті, подарували життя мільйонам дітлахів. Саме Деснянський район став прихистком для ліквідаторів аварії на ЧАЕС та мешканців міста Прип’яті. Наразі більше семи тисяч людей, які брали участь у ліквідації наслідків та понад вісімнадцять тисяч осіб, які віднесені до постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, проживають у нашому районі. Ви стали нашими Ангелами-охоронцями, завдяки вам та вашим близьким, 31 рік тому найбільшу техногенну катастрофу в історії людства було ліквідовано. Нехай з вами пліч-о-пліч по життю йдуть людська подяка та шана», – зазначив в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Віктор Крохмалюк.

Також у Свято-Троїцькому Соборі сьогодні пройшов молебень за загиблими внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС та обід в кафе «Відпочинок» з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС для двохсот ліквідаторів.

Окрім цього, представники громадських організацій Деснянського району взяли участь в покладанні квітів до Меморіального кургану героїв Чорнобиля на території церкви св. Архангела Михаїла та пам’ятного знака «Воїнам Чорнобиля» по проспекту Миру, 16.

Фотозвіт


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux