Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Президент німецької благодійної організації «Тур співчуття» Олівер Ерхардт знову відвідав Деснянський район

Опубліковано 14 грудня 2017 року о 16:49

 

 

Багаторічна діяльність благодійної організації «Тур співчуття» в Україні та Деснянському районі розпочалася зі знайомства з громадською чорнобильською організацією «Земляки».

Вчора Олівер Ерхардт та голова громадської чорнобильської організації «Земляки» Тамара Красицька відвідали районну організацію Товариства Червоного Хреста України.

«Сьогодні ми обговорили подальшу співпрацю з надання допомоги для малозабезпечених громадян Деснянського району, зокрема, надання допомоги дітям, сім’ям, які постраждали від Чорнобильської катастрофи», – зазначила голова районної організації Товариства Червоного Хреста України Валентина Романюк.

Вже 14 років благодійна німецька організація «Тур співчуття» на шляху благочинності для дітей, сімей та жертв Чорнобильської катастрофи збирає пожертвування: одяг, іграшки, медичний інвентар, різні  речі та обладнання.

Активісти організації «Тур співчуття»:

-  зібрали та передали комплект обладнання та меблі для  операційної кімнати в центральну поліклініку Деснянського району;

- привезли більше 10 гуманітарних вантажів, в яких – інвалідні візки, ходунки, дитячий одяг і постільна білизна, глюкометри, медичні засоби  та багато іншого;

-  з кожним приїздом благодійна організація допомагає дитячій поліклініці №1 та відділенню соціально-медичної реабілітації для дітей з ДЦП, медикаментами, вітамінами, обладнанням, комп’ютерною технікою;

- зробили можливим відновлення мовлення у хворого на рак гортані, після 20-ти років мовчання (організація знайшла спонсора у Німеччині, який оплатив пристрій);

- організували спонсорство для адресного лікування тяжкохворих дітей-інвалідів та онкологічно-хворих дітей;

- знайшли можливість виготовити у Німеччині за найновішими європейськими стандартами та безкоштовно передати 50-т комплектів пожежної уніформи (в т.ч. взуття, шоломи, робочу та повсякденну уніформу) до пожежної частини  Деснянського району;

- двічі на рік надають допомогу інвалідам медикаментами.

 

Олівер Ерхардт: «За п’ятнадцять років я приріс до України серцем»

1 тисячу 800 кілометрів за десять днів проїхали учасники «Велотуру – 2017», представники німецької благодійної організації «Тур співчуття» на чолі з президентом організації Олівером Ерхардтом на шляху до Києва.

24 травня 2017-го року німецькі друзі виїхали з міста Гамбург до Києва на велосипедах, щоб ще раз нагадати про Чорнобильську трагедію. «Щоб Чорнобильська трагедія не пішла в забуття». Під таким гаслом проходить нинішній «Велотур – 2017», який вже став третім (велотури у 2007-му та 2012-му роках було приурочено до 20-річчя та 25-річчя створення громадської  організації інвалідів-чорнобильців «Земляки»).

До торговельного центру «Космос» на вулицю Бальзака, 2-а німецькі велосипедисти прибули сьогодні о 15 годині 30 хвилин. На них також на велосипедах вже чекали виконуючий обов’язки голови Деснянської райдержадміністрації Віктор Крохмалюк, начальник Управління з питань сім’ї, молоді та спорту Деснянської РДА Армен Оганесян, юні-спортсмени велосипедисти, волонтери Деснянської районної організації Товариства Червоного Хреста України, які охоче долучилися до велопробігу. Колонна велосипедистів відправилася до Меморіального комплексу «Героям Чорнобиля».

Оплесками та оваціями велосипедистів зустріли присутні – керівництво Деснянської райдержадміністрації, депутати Київради, активісти районних громадських чорнобильських організацій, мешканці району. Учасників велотуру привітали в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Віктор Крохмалюк, голова громадської чорнобильської організації «Земляки» Тамара Красицька, голова Товариства ветеранів-інвалідів ліквідації аварії на ЧАЕС Володимир Кобчик, депутат Київради Вадим Онуфрійчук, заступник директора з наукової роботи Національного музею «Чорнобиль» Ганна Королевська, виконавчий директор Міжнародної Академії рейтингових технологій та соціології Володимир Яременко, вручивши німецьким гостям почесні грамоти, дипломи, нагороди та пам’ятні подарунки.

«Щиро вітаємо учасників «Велотуру – 2017». 31 рік назад відбулася аварія на Чорнобильській АЕС. За цей час виросло нове покоління. Не можна забувати про Чорнобильську катастрофу, щоб не повторити її в майбутньому. Допомогти в цьому Європі і світові поклала собі за мету німецька благодійна організація «Тур співчуття». Від щирого серця ми вдячні німецьким друзям за виконання цієї непростої місії», – звернувся до присутніх в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Віктор Крохмалюк.

Учасники велотуру, присутні поклали квіти до пам’ятника «Героям Чорнобиля», ушанувавши пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС та загиблих від наслідків Чорнобильської катастрофи.

«За п’ятнадцять років я приріс до України серцем. Саме весь цей час ми йдемо по шляху надання допомоги дітям, сім’ям, які постраждали від Чорнобильської катастрофи. Ми вдячні чорнобильській організації «Земляки» Деснянського району, зі знайомства з якою і почалася наша вже багаторічна діяльність в Україні та Деснянському районі. Вже втретє ми долаємо такий довгий шлях на велосипедах, щоб нагадати світу про те, що мирний атом може бути і небезпечним і такі трагедії, як Чорнобильська, не повинні повторитися», – сказав президент благодійної організації «Тур співчуття» Олівер Ерхардт.

Німецькі гості також відвідали Карильйон, який було зведено на території Меморіального комплексу «Героям Чорнобиля» минулого року.

Фотозвіт


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux