Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Деснянському районі відбувся Форум з нагоди Дня Соборності України

Опубліковано 24 січня 2019 року о 16:41

 

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, яке відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

З метою гідного відзначення 100-річчя цієї знаменної події, в День Соборності України, у «Навчально-виховному комплексі «Спеціалізована школа І ступеня з поглибленим вивченням української мови – гімназія № 39 І-ІІІ ступенів імені гетьмана України Богдана Хмельницького», проведено Форум учнівської молоді Деснянського району за участю науковців «Соборна. Вільна. Неподільна! Моя Україна».

Модераторами заходу стали заступник директора науково-методичного центру Управління освіти Лілія Зайченко, кандидат історичних наук, вчитель історії школи № 212 Олеся Ліщинська та кандидат історичних наук, вчитель історії «Навчально-виховного комплексу «Спеціалізована школа І-ІIІ ступенів з поглибленим вивченням природничих наук-ліцей № 293» Ігор Сокаль. До зібрання також долучилися кандидат історичних наук, вчитель історії гімназії «Троєщина» ІІ-ІІІ ступенів Юлія Малієнко та викладач Київського Міжнародного Університету Валерій Алексанян. Допомагали учасникам Форуму у підготовці виступів вчителі історії: вчитель гімназії № 39 Тетяна Жарікова, вчитель Економіко-правового ліцею Андрій Пузирей, вчитель гімназії № 283 ІІ-ІІІ ступенів Олена Неділько та вчитель гімназії «Троєщина» Лідія Бондаренко.

Старшокласники району зібралися, щоб не лише дослідити історію об’єднання українських земель в єдину державу – цю частину організатори заходу умовно назвали «У вогні національно-визвольної революції», а й розглянути боротьбу за єдність та Соборність держави в умовах сучасної України: «Схід і Захід разом», «Революція Гідності», «Соборність та сучасні виклики» – такими були теми виступів учасників Форуму.

Щирими, хвилюючими та по-справжньому науковими були виступи учасників Форуму Альони Костенко та Анни Куниці (гімназія «Троєщина», 11 клас), Андрія Лациби (Економіко-правовий ліцей, 10 клас), Олександри Харченко та Богдана Ракочого (гімназія № 283, 10 клас), Людмили Муратової (гімназія № 39), Поліни Мотчаної (міжнародна школа «Глобус»).

На Форумі прозвучали також авторські поезії, які надзвичайно точно відобразили ставлення молодого покоління до Соборності України:

І пройшли дні, минули сотні років, змінились покоління і життя,

Та пам’ятати будемо ми Злуку, що об’єднала всіх в єдине «Я»!

Йдіть геть, поганці і чужинці, що у домівку влізли навмання.

Відстоять правду українці, достойне й мирне майбуття!

Ми – одна Соборна Україна, єдина віра, правда і буття.

Майбутнє в нас одне, й воно таке невпинне,

Минули чварам немає вороття!

Завершився захід прийняттям звернення:

«Ми, учасники Форуму учнівської молоді Деснянського району міста Києва, у День відзначення 100-річчя проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, у День Соборності України, звертаємося до ровесників із закликом: берегти і зміцнювати національну єдність, плекати історичну пам’ять, вшановувати подвиги борців за Соборність і Незалежність України, бути патріотами єдиної незалежної України! В єдності — наша сила і перемога!».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux