Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Цікавинки бібліотек Деснянського району

Опубліковано 11 жовтня 2018 року о 17:08

 

Інтелектуальна година «Геніальний клас» пройшла у бібліотеці № 115 в рамках науково-пізнавального клубу «Територія Н», створений за сприяння Малої академії наук України та проекту «Наукова Світлиця».

У Галереї мистецтв ЦРБ ім. П.Загребельного розпочато змагання команд сьомих класів ЗНЗ № 249 та ЗНЗ № 251 за звання «Геніальний клас». Творчі конкурси триватимуть протягом навчального року.

Вражаючі досліди, експерименти, інтелектуальні ігри та творчі змагання під керівництвом автора проекту «Наукова світлиця» Олексія Смірнова запалили учасників заходу та зарядили всіх жагою до перемоги.

Також у бібліотеці відбулась творча зустріч з письменницею Мариною Ейбрамс за підтримки Благодійного фонду «Рокада» у рамках проекту роботи з біженцями «Пізнай, прийми та руку простягни…».

Пані Марина із власними коментарями представила свій екзотичний твір «Голубые купола и оранжевые крыши» дітям родин біженців, які мешкають в районі та дітлахам молодшої школи ЗНЗ № 238.

Щоб бути мандрівником, не обов'язково збирати валізу і вирушати в далекі країни. Тим більше це важко зробити, якщо Ви - діти. А ось барвиста книга Марини Ейбрамс, що розповідає про дивовижні речі, які оточують хлопчика із гірської Середньої Азії, надасть можливість «помандрувати» кожному.

Навіть дорослі, несподівано для себе, поринуть в дитинство, якщо відкриють сторінки книги.

Завдяки майстер-класу із ліплення «Традиції східної кухні», що провела письменниця, учасники заходу зрозуміли, який вигляд має піч тандир та як «роблять хліб» господині у регіонах Середньої Азії.

На згадку про творчу зустріч ЦРБ та шкільна бібліотека отримали подарункові видання від Марини Ейбрамс.

До дня юриста в бібліотеці ім. Кучера пройшов тренінг «Уроки права – уроки життя». В заході взяли участь юристи Центру сім’ї та жінок Деснянського району Наталія Федорівна Овсієнко,  Ольга Миколаївна Пушкарьова  та учні 8-го класу школи № 218. У напрямку морально-правового виховання відбулась жвава, злободенна для підліткового віку дискусія, присвячена основним правам та обов’язкам громадян України, правам дитини, нормам правової поведінки, проблемам «свободи», «обов’язку», «відповідальності». Увазі користувачів також була представлена тематична виставка «Права людини – гарантія розвитку людства».

Напередодні Дня Українського козацтва та Дня захисника України в бібліотеці ім. Кучера відбувся літературно-історичний вечір «Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра» для членів клубу «Золотий вік». Учасники заходу з цікавістю ознайомились з презентованою бібліотекарем тематичною виставкою-інсталяцією, а також взяли активну участь у вікторині «Що я знаю про Українське козацтво?».

Читачі бібліотеки переглянули мультимедійний матеріал «Історія Українського козацтва» та дізнались про роль козацтва в історії українського народу, яке прославилося безсмертними подвигами у боротьбі за віру, народність і Вітчизну. Завершилося свято виконанням українських козацьких пісень.

Шаховий турнір «Козацька слава, не вмре не поляже!» пройшов у бібліотеці ім. Павла Загребельного. Любителі гри у шахи клубу «Білий ферзь» присвятили турнір Дню українського козацтва та Дню захисника України, який триватиме по 12 жовтня.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux