Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Соняшник – як символ скорботи за загиблими героями

Опубліковано 28 серпня 2020 року о 16:12
фото

 

29 серпня уся українська спільнота офіційно вшановує День пам`яті загиблих захисників України.

Відповідний Указ підписано Президентом України 23 серпня 2019-го року, щоб вшанувати героїв, які полягли в боротьбі за незалежність Батьківщини.

Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі – дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014-го року. І саме у цей час поспіли соняшники, проте збирати їх було складно, адже в серпні 2014-го року на полях тривали бої, де залишилися загиблі українські захисники. Тому квітка соняшника стала символом скорботи за загиблими на Донбасі українськими героями.

З цієї нагоди у Деснянському району з ранку біля будівлі Деснянської райдержадміністрації відбувся мітинг та було приспущено Державний Прапор України.

Вшановуючи пам’ять загиблих захисників, які віддали своє життя за нашу рідну Батьківщину, пройшли церемонії покладання квітів до Стіни Героям Небесної Сотні та Стіни Пам`яті у приміщенні Деснянської РДА, пам`ятника Воїну-добровольцю, пам`ятної дошки В`ячеславу Веремію, пам`ятника Воїнам-добровольцям, меморіальної дошки Івана Наконечного, до могил загиблих воїнів АТО на Алеї Героїв на Лісовому кладовищі. Під час церемоній покладання квітів присутні вшановували хвилиною мовчання пам`ять про загиблих в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, а на Лісовому кладовищі пройшла панахида за загиблими воїнами.

«Ми пам’ятаємо кожного, хто віддав своє життя, захищаючи Україну, її волю та незалежність. А сьогодні у цей День, кожен українець може подякувати загиблим захисникам та виявити пошану, вдягнувши символічний сонях пам'яті та схиливши голову під час хвилини мовчання. Це найменше, чим ми можемо віддячити загиблим захисникам за мир у наших домівках та захист. Адже герої живі, поки жива пам’ять про них. Слава – Україні! Героям – Слава!», – сказала в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Ірина Алєксєєнко.

 

Довідково.

У заходах з вшанування пам`яті загиблих захисників України взяли участь народний депутат України Богдан Яременко, депутати Київради Юрій Зубко, Михайло Іщенко, Ганна Старостенко, в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Ірина Алєксєєнко, заступник голови Владислав Сюр,

голова Спілки ветеранів АТО Деснянського району Олег Нишпор, вдови та матері загиблих деснянців, ветерани АТО, мешканці району. Капелан Національної Гвардії України отець Іван провів панахиду за загиблими.

Заходи були організовані Громадською організацією «Київська міська спілка ветеранів АТО Деснянського району» за сприяння Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації.

Герої не вмирають, вони назавжди живуть у піснях, у думках, у серцях.

ФОТОЗВІТ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux