Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Освіта в нових реаліях

Опубліковано 28 серпня 2020 року о 16:10

 

Щорічно в серпні освітяни Деснянського району збираються для підведення підсумків та визначення пріоритетних завдань на новий навчальний рік. Цьогорічна зустріч керівників закладів загальної середньої освіти мала незвичний формат онлайн. Більш детально, як пройшла освітянська конференція.

 

Серпнева онлайн-конференція розпочалася з привітального слова Ганни Старостенко, депутата Київради, голови постійної комісії Київради з питань освіти та науки. Ганна Вікторівна, зазначила, що Київ – лідер новацій в галузі освіти, єдиний регіон в Україні, який виділяє найбільше коштів на реформування освітньої галузі та впровадження Нової української школи. За державні та міські кошти проводяться поточні та капітальні ремонти, оновлюється освітній простір, закуповуються сучасні меблі та мультимедійне обладнання.

 

До учасників щорічної конференції звернулася Ірина Алєксєєнко, виконувач обов’язків голови Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, яка наголосила, що для Деснянського району освіта завжди була і є пріоритетом. У системі освіти району створені всі необхідні умови для виконання чинного законодавства України щодо надання якісних освітніх послуг.

 

Тамара Постолюк – начальника Управління освіти Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, зазначила, що освіта змінюється на краще. Трансформуються методики та технології навчання, на зміну паперової звітності приходять електронні журнали та щоденники. Освіта цифровізується, як і все наше сучасне суспільство.

 

Тамара Казимирівна, наголосила, що у нинішніх умовах та реаліях нашими пріоритетами є:

ü безпека учасників освітнього процесу;

ü розбудова внутрішньої системи якості освіти;

ü засвоєння учнями знань, набутих умінь, формування компетенцій, які визначені у державних стандартах та освітніх програмах;

ü забезпечення соціалізації дітей;

ü збереження здоров’я учасників освітнього процесу;

ü уникнення перевантаження дітей;

ü забезпечення вимог щодо організації протиепідемічних заходів в умовах адаптивного карантину.

 

Під час конференції також обговорили питання:

– «Забезпечення якості освіти в нових умовах. Ефективно реагуємо на виклики» з Світланою Бабінець, начальником управління Державної служби якості освіти у м. Києва;

– «Цифровізація в освіті: виклики та можливості. Інтеграція електронних інструментів в освітній процес» з Олексієм Кошевцем, засновником проєкту «Єдина школа».

 

Директори закладів освіти району поділились своїми прогресивними змінами, зокрема:

– «Простір ЗАП: здорові, активні, позитивні» – Наталія Гуменюк, школа І- ІІІ ступенів № 250 Деснянського району;

– «НУШ – крок третій…» – Володимир Посадський, директор спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 313 Деснянського району;

– «Розвиток інклюзивного середовища в сучасних умовах» – Оксана Конюшок, директор школи І-ІІІ ступенів № 218 Деснянського району; Альона Хилько, директор школи І-ІІІ ступенів № 249 Деснянського району;

– «STEM – освіта: поєднання креативності та технічних знань» – Ірина Лапіка, директор спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 307 Деснянського району; Світлана Сівак, директор спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 277 Деснянського району; Олександр Дємідкін, директор економіко-правового ліцею ІІ-ІІІ ступенів Деснянського району;

– «Модернізація та оновлення обладнання харчоблоків в закладах освіти району» Микола Мартинець, директор школи І-ІІІ ступенів №190 Деснянського району; Тетяна Коцюба, директор школи І-ІІІ ступенів №306 Деснянського району.

 

Нетрадиційна серпнева онлайн-конференція керівників закладів загальної середньої освіти надихнула учасників на плідну та творчу працю в новому 2020-2021 навчальному році.

 

ФОТОЗВІТ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux