Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Основні напрямки та показники роботи Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації за травень 2024 року

Опубліковано 06 червня 2024 року о 11:43
фото


Інформуємо, що Указом Президента України від 24.02.2022 № 64

«Про введення воєнного стану в Україні»,

затвердженим Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні»,

в Україні введено воєнний стан

та указами Президента України

«Про продовження строку дії воєнного стану в Україні»

 

Управління соціального захисту населення
(надалі - Управління)

Роботу Управління організовано належним чином з дотриманням встановлених правил безпеки на час воєнного стану, в умовах стабілізаційних відключень постачання електроенергії, з виконанням рекомендацій /алгоритму дій у разі оголошення сигналу повітряної тривоги.

У період 01.01 - 30.05.2024 до Урядового контактного центру Урядова «гаряча лінія» 1545 та КБУ «Контактний центр міста Києва» надійшло/опрацьовано в установлений термін 1662 звернення від громадян.

Спеціалістами опрацьовано 7447 звернень від Управління надання адміністративних послуг Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації (ЦНАП), зокрема протягом травня опрацьовано 1159 звернень, у відповідності до способу їх доставки (кур’єрська служба ЦНАП, інше).

Скликання засідань комісій/рад:

10.05.2024 проведено засідання «комітету доступності» при Деснянській районній в місті Києві державній адміністрації;

14.05.2024 проведено засідання комісії з розгляду заяв щодо виплати одноразової матеріальної допомоги за належні для одержання земельні ділянки уповноваженим членам сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції при Деснянській райдержадміністрації /розглянуто 2 справи;

16.05.2024 проведено засідання опікунської ради/ розглянуто 7 питань щодо встановлення опіки (піклування). За результатами розгляду підготовлено та направлено до суду подання /6 висновків про доцільність призначення опікунів (піклувальників), 1 питання про можливість особи виконувати опікунські обов’язки.

Уучасть у засіданні/нараді

14.05.2024 участь керівництва Управління у робочій групі стосовно виконання Плану заходів у 2024 році з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року у місті Києві, модератор: Київська міська державна адміністрація.

22.05.2024 участь керівництва Управління у засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я, сім’ї та соціальної підтримки, модератор: Київська міська рада;

29.05.2024 участь керівництва Управління у Київському форумі ментальної стійкості, модератор: Київська міська державна адміністрація;

28.05.2024 участь представників Управління у робочій нараді/формат
ZOOM - конференція щодо повноважень райдержадміністрацій з питань встановлення меморіальних дощок, ініціатор: Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації;

30.05.2024 участь представників Управління у презентації інтерактивної Мапи безбар’єрності, модератор: Департамент соціальної та ветеранської політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації.

Участь у навчальному курсі

14.05.2024 проходження навчання спеціалістів Управління, лекція /онлайн «Цифрова Безбар’єрність», ініціатор: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

23.05.2024 проходження навчання спеціалістів Управління, лекція /онлайн «Інформаційна Безбар’єрність», ініціатор: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Інформаційно-роз’яснювальна робота

Структурними підрозділами Управління розпочато інформаційно-роз’яснювальну роботу в рамках проведення Дня матері в Україні 2024 року та місячника обізнаності про алкоголь і небезпеку вживання слабоалкогольних напоїв, ініціатор: Державна установа «Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

Інформаційна робота, участь у проведенні анкетування

В контексті проведення інформаційної роботи на офіційних засобах електронної комунікації райдержадміністрації в публічному доступі розміщено запропоновані інформаційні матеріали та адреси електронного посилання на примірну форму: Анкета для опитування стосовно доступності публічних послуг у сфері соціального захисту населення (Додаток до методичних рекомендацій, затверджених наказом Міністерства соціальної політики України від 16.03.2024 № 99-Н.

Анкетування здійснюється з метою проведення згаданим міністерством моніторингу щодо доступності для маломобільних груп населення, зокрема осіб з інвалідністю, інформації та публічних послуг у сфері соціального захисту населення, в рамках реалізації заходів Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Структурні підрозділи ввіреного Управління долучені до проведення опитування серед вразливої категорії громадян, розроблено відповідний алгоритм дій. Виявили бажання пройти анкетування 25 осіб.

Юридичне забезпечення, встановлення опіки (піклування)

та захист прав недієздатних (обмежено дієздатних) осіб

Представлено інтереси у 128 судових засіданнях за позовами громадян в адміністративних та цивільних справах про визнання дій неправомірними та зобов’язання вчинити певні дії.

У моніторинговому періоді в Управлінні досягнуто такі результати:

Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб

У моніторинговому періоді в ДП ІОЦ єдиної Web - орієнтованої інформаційної технології формування сегменту «Облік ВПО» в Деснянському районі м. Києва обліковано 37 557 осіб, які перемістилися з тимчасово окупованої території, районів проведення бойових дій, по статистиці із загальної кількості: 29003 - сімей, працездатних осіб - 19880, пенсіонерів - 6213, 1492 - осіб з інвалідністю, 7187 - дітей до 18 років, жінок - 22186, чоловіків - 15371, сімей, що отримують соціальну
допомогу - 257.

Станом на 30.05.2024 фактична кількість внутрішньо переміщених осіб (ВПО), облікованих з 24.02.2022 становила 20372. Фактична кількість внутрішньо переміщених осіб актуалізована, відповідно до алгоритму оптимізації ДП ІОЦ. Управлінням здійснюється аналітична робота щодо визначення діючих довідок ВПО.

Призначення державної соціальної допомоги громадянам,

які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю/ здійснення нагляду

за призначенням (перерахунку) пенсій

Призначено (з початку року) державну соціальну допомогу 365 особам, які не мали права на пенсію та особам з інвалідністю, видано 344 довідки про перебування на обліку, 41 довідка (взамін посвідчення) та 27 посвідчень особам про отримання державної соціальної допомоги; здійснено призначення тимчасової соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату - 25 особам.

Спеціалістами перевірено 1235 справ, зокрема 772 пенсійні справи, призначені вперше.

Призначення державної соціальної допомоги сім’ям з дітьми

Загальна кількість особових справ осіб, які отримали різні види державної соціальної допомоги становила - 11579 (без урахування громадян категорії ВПО).

В Управлінні обліковано 1078 особових справ багатодітних сімей, які мають право на отримання допомоги у розмірі 1700 гривень за рахунок коштів державного бюджету у вигляді субвенції до місцевих бюджетів/ надається одному з батьків дитини, що постійно проживають разом з дитиною.

Надання при народженні дитини

одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

Опрацьовано (з початку року) 477 заяв.

Комплекс реєстраційних послуг для новонароджених Є-Малятко

Опрацьовано (з початку року) 330 заяв.

Надання посвідчення громадянам,

які одержують державну соціальну допомогу

Спеціалістами Управління (з початку року) видано 77 посвідчень особам, які одержують державну соціальну допомогу на дітей з інвалідністю віком до 18 років та особи з інвалідністю з дитинства, відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю».

Соціальний захист осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС

На обліку перебувало 17156 осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, з них: 2119 - діти. Спеціалістами призначено 996 компенсаційних виплат/оздоровлення, відповідно до заяв, які надійшли особисто або електронні засоби комунікації.

Забезпечення технічними засобами реабілітації,

засобами гігієни та реабілітація дітей з інвалідністю

В Управлінні прийнято/опрацьовано 540 заяв для забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації, видано безкоштовно:

направлення до транспортної МСЕК - 7;

листи - талони для проїзду в соціальному транспорті особам з інвалідністю внаслідок війни - 32;

направлення для забезпечення ортопедичним взуттям осіб похилого віку та осіб з інвалідністю - 10;

направлення для здійснення реабілітаційних заходів із надання комплексних реабілітаційних (абілітаційних) послуг особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, дітям віком до трьох років (включно), які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності (з метою запобігання виникненню інвалідності) - 17;

годинники - 5.

Встановлення статусів пільговим категоріям киян

З початку року встановлено статус/видано відповідні посвідчення таким категоріям киян/особи:

особи з інвалідністю внаслідок війни - 92;

члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України - 201;

члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни - 14;

ветерана праці - 70.

Адресна матеріальна допомога окремим категорія киян

У межах видатків, передбачених в бюджеті міста Києва на 2024 рік, 49 осіб окремої категорії киян подали заяву на отримання щомісячної адресної матеріальної допомоги для покриття витрат на оплату ними житлово-комунальних послуг.

Одноразова грошова допомога

Відповідно до постанови Уряду від 17.03.2023 № 239 «Деякі питання використання коштів для виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності деяких категорій осіб відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», спеціалістами Управління прийнято/опрацьовано 6 заяв, загальна сума допомоги склала 4 631 600 грн.

Відповідно до постанови Уряду від 26.02.2020 № 144 «Про затвердження Порядку виплати одноразової грошової допомоги особам, яким присвоєно звання Герой України за здійснення визначного героїчного вчинку», спеціалістами Управління прийнято/опрацьовано 1 заяву, загальна сума допомоги склала 124 050 грн.

Надання матеріальної допомоги малозабезпеченим особам

Спеціалістами Управління прийнято/опрацьовано 139 заяв та сформовано відповідні справи, з метою надання матеріальної допомоги на поховання особам, які не досягли пенсійного віку та на момент смерті не працювали, не перебували на службі, не зареєстровані у Центрі зайнятості як безробітні, виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов'язалась поховати померлого.

Станом на 30.05.2024 прийнято 7 заяв /сформовані відповідні рішення про призначення одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби.

Забезпечення санаторно-курортного лікування

пільгової категорії громадян

Опрацьовано 408 заяв щодо надання путівок пільговим категоріям громадян. Видано безкоштовно 72 путівки у санаторно-курортні заклади, з них оздоровлено: осіб з інвалідністю загального захворювання - 19 (осіб); ветеранів праці - 34 (осіб); осіб з інвалідністю внаслідок війни - 4 (осіб); постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС - 11 (осіб); ветеранів війни - 1; учасників бойових дій - 3.

Оздоровлення дітей

Видано 46 путівок (21 - супровід одного з батьків, 25 - на дітей) для оздоровлення дітей киян, які приймали (приймають) участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, віком до 14 років, та дітей - членів сімей загиблих (померлих) киян-Захисників і киянок-Захисниць України віком до 18 років у одного з батьків або іншого законного представника.

Відповідно до Порядку направлення дітей на оздоровлення та відпочинок до державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек» скеровано заяви стосовно 1 дитину для оздоровлення та відпочинку у згаданому дитячому центрі.

Здійснення реабілітації дітей з інвалідністю

З метою здійснення реабілітації дітей з інвалідністю спеціалістами Управління укладено 29 двосторонніх договорів, відповідно до встановленого Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті.

Обстеження матеріально - побутових умов проживання громадян

Проведено 694 актів обстеження матеріально-побутових умов сім’ї з метою визначення складу сім’ї, ступеня нужденності та факту.

Встановлення факту здійснення догляду

Складено 93 акти встановлення факту здійснення догляду за особами з інвалідністю І чи ІІ групи або особам, які потребують постійного стороннього догляду, для перетину державного кордону громадянами України.

Організація надання соціальних послуг

Прийнято 867 рішень про надання/відмову соціальних послуг, відповідну інформацію внесено в обліковий запис Реєстру надавачів та отримувачів послуг.

Надано 53 направлення на проходження підготовки/перепідготовки фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду окремим категоріям громадян відповідно до Закону України «Про соціальні послуги» без здійснення підприємницької діяльності.

Розглянуто 14 заяв та прийнято рішення про надання соціальної послуги стаціонарного догляду (поселення до будинку - інтернату).

Вчинення домашнього насильства

Опрацьовано 521 повідомлення про вчинення домашнього насильства. Видано 2 направлення для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильство за ознакою статті, до Притулку для постраждалих осіб Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району. Видано 28 направлення для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, до центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Висновки ступеня індивідуальних потреб

Здійснено комплексне визначення та підготовлено 275 висновків ступеня індивідуальних потреб осіб/ виявлено 340 сімей, які перебували у складних життєвих обставинах.

Відшкодування соціальних стипендій

  • Спеціалістами Управління здійснено нарахування соціальної стипендії студентам вищих навчальних закладів I - IV рівня акредитації, які навчаються на денній формі за державним замовленням на суму 5 926 057 грн.

Компенсації

Спеціалістами нараховані компенсації та доплати підприємствам, які зареєстровані в Деснянському районі та на яких працюють громадяни, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, на суму 1 405 010 грн/профінансовано 1 043 019 грн.

Надання соціальних послуг населенню Деснянського району міста Києва

У Територіальному центрі соціального обслуговування Деснянського району міста Києва (надалі - Територіальний центр) за травень 2024 року обліковано 1522 особи, які перебували у складних життєвих обставинах і потребували надання соціальних послуг, отримали 41 561 захід соціальних послуг, зокрема:

678 осіб отримали 32 967 заходів соціальної послуги догляду вдома; 

3 особи отримали 438 заходів соціальної послуги паліативного догляду;

678 осіб отримали 3 319 заходів соціальної послуги представництва інтересів;

4 особи отримали 10 заходів соціальної послуги фізичного супроводу;

84 особи отримали 1 134 заходів соціальної послуги соціальної адаптації;

48 осіб отримали 263 заходи соціальної послуги консультування;

1522 особи отримали 2 700 заходів соціальної послуги натуральної допомоги (у вигляді продуктових наборів, засобів особистої гігієни, послуг перукаря, тесляра, манікюру/педикюру);

708 осіб отримали 708 заходів соціальної послуги інформування;

10 осіб отримали 22 заходи транспортних послуг.

Також, спеціалістами Територіального центру в моніторинговому періоді опрацьовано 93 звернення, які надійшли до КБУ «Контактний центр міста Києва».

Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю

Деснянського району міста Києва (далі - Центр)

В Центрі функціонує 6 відділень, які надають соціальні/ реабілітаційні послуги.

За період 01 - 30.05.2024:

У відділенні денного догляду 20 дітям відповідно до індивідуальних програм реабілітації, надано 1574 соціальні послуги/ 8472 заходи денного догляду, соціальної, психологічної, педагогічної, фізичної реабілітації, медичного супроводу та організація харчування та допомога у прийнятті їжі, 20 дітей отримали харчування, також 20 дітей отримали 126 послуг/ 252 заходи із транспортного перевезення/реверс на спеціалізованому автомобілі.

Проведені тематичні культурні заходи (за планом).

У відділенні ранньої реабілітації (абілітації) 18 дітям відповідно до індивідуальних програм реабілітації, надано 1153 соціальні послуги /7046 заходів психологічної, педагогічної, фізичної реабілітації, медичного супроводу та інформування.

Проведені тематичні культурні заходи (за планом).

У відділенні психолого-педагогічної реабілітації 28 дітям відповідно до індивідуальних програм реабілітації, надано 1525 соціальних послуг /11748 заходів психологічної, педагогічної, фізичної реабілітації, медичного супроводу та інформування.

У відділенні соціальної реабілітації (абілітації) 52 особам з інвалідністю відповідно до індивідуальних програм реабілітації, надано 1572 соціальні послуги /8294 заходів соціальної, педагогічної реабілітації та інформування.

Щовівторка та щочетверга проходять групові заняття на стадіоні з адаптивної фізичної культури для дітей з ментальними порушеннями.

Проведені тематичні культурні заходи (за планом).

Службою соціального патронажу охоплено 64 осіб з інвалідністю, надано 206 соціальних послуг /323 заходів соціальної реабілітації та інформування.

У відділенні професійної та трудової реабілітації/працетерапії (трудові майстерні) 19 особам з інвалідністю відповідно до індивідуальних програм реабілітації, надано 169 соціальних послуг /519 заходів соціальної, педагогічної реабілітації та інформування.

Деснянський районний в місті Києві центр соціальних служб
(далі - центр)

Загальна кількість сімей (осіб), щодо яких надійшла інформація (заява, повідомлення, виявлені надавачем соціальних послуг, самозвернення тощо) -854 сім’ї/осіб.

Центром складені повідомлення про можливі випадки постраждалих від жорстокого поводження та насильства - 486, зокрема особи, які постраждалі від торгівлі людьми - 2. Кількість сімей/осіб, охоплених послугами, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі - 216, складено актів оцінки потреб - 89.

Загалом на обліку перебувало 1170 сімей, в яких виховується 1511 дітей, охоплених соціальними послугами, з них перебували в складних життєвих обставинах 362 сім’ї /осіб.

В ході здійснення соціальної роботи з сім’ями/особам надано (з початку року) 5183 соціальні послуги, зокрема: соціального супроводу - 41 (сімей/послуг); консультування - 975 (сімей/послуг); інформування - 1195 (сімей/послуг); представництва інтересів - 908 (сімей/послуг); психологічної допомоги - 382 (сімей/послуг); послуга екстрено кризового втручання - 3; юридичної допомоги - 207; сприяння в отриманні гуманітарної допомоги - 952.

Спеціалістами центру здійснено 492 оцінок потреб сім’ї /особи, також направлено до Управління 181 заява щодо надання соціальних послуг, за якими прийнято 180 відповідних рішень.

Центр у справах сім’ї та жінок Деснянського району міста Києва

(далі - Центр)

У Центрі у справах сім’ї та жінок Деснянського району міста Києва (надалі - Центр) охоплено соціальними послугами консультування 27 осіб (11-жін;
16-чол), яким надано 48 консультацій (13-жін.; 35-чол.) з них:

по програмі для кривдників отримали соціальні послуги 19 осіб (3- жін;
16- чол), направлених за рішенням Деснянського районного суду міста Києва в тому числі 8 осіб направлених за рішенням Дніпровського районного суду міста Києва яким надано 27 (4-жін; 44- чол.) консультацій, а саме:

психологічних консультацій - 39;

юридичних консультації - 2.

Направлено до Деснянського Управління поліції щодо проходження програми 6 повідомлень.

по програмі для постраждалих осіб від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі звернулося (самозвернення) 7 осіб (жін), які отримали 20 послуг консультування, а саме:

психологічних консультацій - 7;

юридичних консультації - 2;

соціальних - 11.

По категорії «Інші» (не стосується домашнього насильства) звернулося -
1 (жін.).

У структурному підрозділі Центру - «Притулку для осіб, які постраждали домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі» у звітному періоді перебувало 2 особи (жін).



Управління освіти

  • Відповідно до Розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 08.05.2024 р. № 426 «Про внесення змін до розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 07.02.2024 № 110 «Про капітальний ремонт об’єктів, що фінансуються в 2024 році за рахунок бюджетних коштів по Деснянській районній в місті Києві державній адміністрації» для виконання робіт з капітального ремонту по галузі «Освіта» передбачено кошти на загальну суму 139 733,8 тис. грн, в тому числі:
  • капітальний ремонт найпростішого укриття в ЗЗСО № 293 на суму 6 400,0 тис. грн. Проводиться розробка проектно-кошторисної документації з проходженням експертизи кошторисної частини;
  • капітальний ремонт найпростішого укриття (в тому числі інженерних мереж) в ЗЗСО № 263 на суму 1 500,0 тис. грн. Розроблено проектно-кошторисну документацію, пройдено експертизу кошторисної частини та укладено договір на проведення ремонтних робіт;
  • капітальний ремонт будівлі із заходами енергозбереження в ЗЗСО № 276 на суму 1 500,0 тис. грн. Проводиться виготовлення проектно-кошторисної документації з проходженням експертизи кошторисної частини;
  • капітальний ремонт (заміна вікон) (підготовка до опалювального сезону та енергозбереження) в 10 ЗЗСО (№ № 152, 190, 218, 251, 276, 277, 278, 282, 308, 320) на загальну суму 29 500,0 тис. грн. Для виконання ремонтних робіт в 2 ЗЗСО
    (№ 277, 320) укладено договори з підрядними організаціями, роботи тривають, в ЗЗСО № 278 завершується процедура електронної закупівлі, в ЗЗСО № 308 закупівля не відбулась. По всіх інших об’єктах здійснюються організаційно-правові заходи щодо проведення електронних закупівель та укладення договорів;
  • капітальний ремонт покрівлі (підготовка до опалювального сезону та енергозбереження) в 3 ЗЗСО (№№ 212, 294, 192) на загальну суму 7 100,0 тис. грн. В 2 ЗЗСО (№ 192, 212) укладено договори з підрядними організаціями, в ЗЗСО № 294 закупівля не відбулась;
  • капітальний ремонт найпростішого укриття в 9 ЗДО ( №№ 15, 34, 91, 111, 165, 459, 721, 770, 812) на загальну суму 12 100,00 тис. грн. В 2 ЗДО (№ 111, 721) роботи завершено, наразі проводиться підписання актів виконаних робіт, в 3 ЗДО ( № 34, 165, 770) укладено договори з підрядними організаціями, в 3 ЗДО (№№ 91, 165, 812) тривають процедури укладення договорів на розробку проектно-кошторисної документації з проходженням експертизи кошторисної частини. По ЗДО № 459 здійснюються організаційно-правові заходи щодо проведення електронної закупівлі;
  • капітальний ремонт покрівлі (підготовка до опалювального сезону та енергозбереження) в 8 ЗДО (№№ 34, 165, 491, 746, 758, 770, 784, 796) на загальну суму 18 500,0 тис. грн. В ЗДО № 491 укладено договір з підрядною організацією. По 4 ЗДО (№№ 34, 165, 746, 758) закупівлі не відбулися, в 2 ЗДО (№№ 770, 796) завершуються процедури електронних закупівель робіт, в ЗДО № 784 триває процедура укладення договору на розробку проектно-кошторисної документації з проходженням експертизи кошторисної частини;
  • капітальний ремонт (заміна вікон) (підготовка до опалювального сезону та енергозбереження) в 4 ЗДО (№№ 39, 744, 781, 797) на загальну суму 5 000,0 тис. грн. По всіх об’єктах пройдено експертизу кошторисної частини проєктно-кошторисної документації, для виконання ремонтних робіт в 3 ЗДО (№ 39, 744, 781) укладено договори з підрядними організаціями та розпочато роботи, в ЗДО № 797 завершується процедура електронної закупівлі робіт;
  • капітальний ремонт (відновлення роботи закладу) в ЗДО № 782 на суму 58 133,8 тис. грн. Укладено договір на коригування проектно-кошторисної документації з проходженням експертизи кошторисної частини.


Управління культури

Протягом травня поточного року закладами культури, що знаходяться у підпорядкуванні Управління культури Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, було організовано та проведено низку культурно-мистецьких заходів по підвищенню інформаційно-правової культури громади, патріотичні заходи, що виховують у любов до Батьківщини, вдячність і пошану до безстрашних захисників українського народу, заходи щодо стимулювання спілкування українською, майстер-класи та ін.

В школах естетичного виховання району проведено 36 концертів, 11 виставок з образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва (художня експозиція «Великодня писанка» (КДШМ № 3), виставка творчих робіт «Великдень очима дітей» «Весна в натюрмортах» (Школа мистецтв імені М.Д. Леонтовича), відкриті уроки (відкритий урок відділу народних інструментів на тему: «Особливості роботи з ансамблем укулеле» (КДШМ № 3), театралізовані вистави («ІНСТА-КАЗКА» за участю учнів театрального відділення КДШМ № 3), 12 майстер-класів.

У межах проєкту «Світло мистецтва» до Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років у Київської дитячої школі мистецтв № 3 відбувся музично-поетичний вечір «Маки червоні» за участі акторів та митців міста Маріуполь та учнів мистецької школи.

У Школі мистецтв Деснянського району міста Києва імені М.Д. Леонтовича на підтримку ЗСУ відбулися благодійні концерти «Хай буде весна», «Весняна толока», «Весняний дивограй», «Музика серця єднає» за участю викладачів та учнів відділень школи.

Щорічно з великою радістю та натхненням українці різних країн світу відзначають Всесвітній день вишиванки

До Всесвітнього Дня вишиванки за участі творчих колективів закладів культури та Центру дитячої та юнацької творчості району за підтримки Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації на території ТРЦ «Даринок» проведений благодійний захід, у програмі якого відбулися: концертна програма, робота локацій з різноманітними майстер-класами, конкурс на кращу вишиванку, вишиванковий квест, виставка українських рушників, акція «Подаруй вишиванку воїну», збір донатів на потреби 44 окремого батальйону ТРО міста Києва ЗСУ.

Низка заходів до Дня вишиванки та Дня матері відбулася і у закладах культури району: тематична виставка «Вишиванка – душа українського народу» та музичний вечір «Материнська любов» за участю фольклорного театру української пісні «Колос» (КДШМ № 3).

До Дня вишиванки бібліотеки ЦБС району запросили читачів на етномандрівку «У рідному краю цвітуть вишиванки», народознавчу годину «Вишиванка у мистецькому просторі», етноподіум «Українська вишиванка – етнічний бренд, перевірений історією», майстерку «Родовий оберіг» щоби разом поринути у світ української історії та автентики.

З нагоди святкування Дня столиці та Дня Києва закладами культури району проведено комплекс різноманітних культурно-мистецьких заходів: «Травневий концерт» (КДШМ № 3), виставка робіт учнів художнього відділення «Палітра Києва» (КДШМ № 3), благодійний концерт відділення сольного співу (академічний вокал) «Весняний розмай» (Школа мистецтв ім. М.Д. Леонтовича), традиційний
20-ий Фестиваль аматорського мистецтва «Київські околиці» (Будинок культури Деснянського району м. Києва) та ін.

Учні мистецьких шкіл та вихованці центрів естетичного виховання району протягом травня поточного року взяли участь у творчих заходах міста і заходах міжнародного рівня, отримали нагороди всеукраїнського та міжнародного рівнів, в тому числі: «Мистецька палітра Києва» - VІІ Всеукраїнський мистецький фестиваль, присвячений Дню Києва (м. Київ, травень 2024 р.), ІХ Міжнародний двотуровий багатожанровий фестиваль-конкурс «Лиманські зорі» (м. Миколаїв,
10 травня 2024 р.), ІІ Міжнародний конкурс мистецтв «FRESHART» (м. Житомир, травень 2024 р.), Міжнародний двотуровий конкурс піаністів «Зірки Європи»
(м. Київ, квітень 2024 р.), – Міжнародний двотуровий фестиваль-конкурс «Празька рапсодія» (Чехія - Україна, м. Прага, квітень 2024), ХХІ Відкритий Міжнародний юніорський конкурс музично-виконавської майстерності імені академіка О.С. Тимошенка (Київ-Ніжин, квітень 2024р.) та ін.

Сучасна бібліотека – це не просто територія для читання, це простір для життя, куди можна прийти, розмовляти, читати книжки, де можна провести час корисно та пізнавально, де проходять цікаві зустрічі, майстер-класи, театральні вистави, міні-концерти, тощо.

Централізованою бібліотечною системою Деснянського району проведено: 89 інформаційних та просвітницьких заходів, 29 книжкових тематичних виставок, 112 засідань клубів та гуртків, зустрічі з письменниками та ін.

У бібліотеках ЦБС продовжується реалізація патріотично-просвітницького проєкту «Україна: поза простором і часом!», у рамках якого відбулася низка заходів: вечір-спомин «Відверто про минуле», година вшанування «Пам’ятати заради майбутнього» (до Дня пам’яті і примирення); експрес-подорож «Країни та міста Європи», інформаційна хвилина «День Європи: миру та єдності» (до Дня Європи); година-реквієм «Розп’ятими долями болить Україна» (до Дня пам’яті жертв політичних репресій), тощо.

У бібліотеках ЦБС продовжується реалізація проєкту «Українська – мова свободи!», у рамках якого відбулися такі заходи: мовний вернісаж «Культура народу від слова лине»; фольк-мозаїка «Скарбничка рідного слова».

  • У бібліотеках системи продовжують діяти клуби та гуртки з вивчення української мови: клуб розмовної української «Експрес-курс української мови» (у рамках Всеукраїнського проєкту «Єдині»); розмовний клуб «Розмовляю українською»; мовний клуб «Мовоманія»; ігрова студія «Мовні витребеньки».

Усього за місяць відбулося 26 занять, яких відвідало 389 осіб різних вікових категорій.

У День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні ЦРБ
ім. П. Загребельного відбувся літературно-історичний кіносеанс «Драма про війну очима дітей».

У рамках проєкту ЦРБ ім. П. Загребельного «Крим: нескорена земля» відбувся історичний екскурс «Кримські татари: що ми про них знаємо».

Гульнара Абдулаєва, історикиня, журналістка та письменниця кримськотатарського походження, розповіла авдиторії основи багатовікової етнічної історії кримських татар.



Управління у справах молоді та спорту

Протягом травня Управлінням у справах молоді та спорту (далі - Управління) та Деснянським районним у Києві Центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» проведено та взято участь спортивно-масових та молодіжних - заходів, а саме:

захід на тему: Підприємництво для початківців у рамках Молодіжного простору Деснянського району м. Києва;

екскурсія до КМДА у рамках Молодіжного простору Деснянського району
м. Києва;

засідання Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Деснянській районній в місті Києві державній адміністрації;

Флешмоб до Дня Вишиванки;

зустріч з молоддю щодо проєкту ВідНова.UA;

проведення районного етапу змагань «Спортивні шкільні Ліги м. Києва» у рамках «Пліч о пліч»» Всеукраїнські шкільні ліги;

відкритий турнір з шахів;

благодійні спаринги на підтримку ЗСУ;

соціальний проєкт «Активні парки»;

кубок шкіряного м’яча серед школярів;

«Шкільна ліга» турнір «До дня Європи» серед дітей;

відкритий турнір Деснянського району з греко-римської боротьби серед дітей;

відкритий турнір з греблінгу;

тренування бігового клубу «Деснянський Run Club».

Також, за травень підготовлено 8 наказів з основної діяльності Управління у справах молоді та спорту Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації та 5 наказів з кадрових питань Управління у справах молоді та спорту Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації.

На виконання Закону України «Про охорону дитинства», Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», міських цільових програм, Управління веде реєстр дітей пільгових категорій Деснянського району міста Києва, які бажають оздоровитися та відпочити в таборах, відповідно реєстру, а також заяв батьків та осіб, що їх замінюють, в травні направлено на оздоровлення та відпочинок 16 дитина пільгових категорій до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку, а саме:

ДЗОВ «Водограй» (Косів, Івано-Франківська область);

ДЗСТ ЛОК «Карпатські зорі» (Косів, Івано-Франківська область.


Управління (Центр) надання адміністративних послуг

В Управлінні (Центрі) надання адміністративних послуг Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації (далі – ЦНАП), з метою вшанування світлої пам'яті полеглих героїв під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України, щоранку о 9.00 годині проводилась загальнонаціональна хвилина мовчання.

За травень через ЦНАП адміністраторами прийнято 9 440 заяв на отримання адміністративних послуг. Всього за період з 01.01.2024 по 31.05.2024 через ЦНАП надано 57 635 адміністративних послуг.

У травні найбільшим попитом серед відвідувачів ЦНАПу користувались послуги:

  • з оформлення паспортних документів – прийнято 2 027 заяв (що складає 22 % від загальної кількості прийнятих заяв);
  • з питань реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб – прийнято 1 829 заяв (19 %);
  • з актуалізації даних військовозобов’язаного – прийнято 1 608 заяв (17 %);
  • соціального характеру (зокрема щодо надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, призначення компенсації за догляд фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на непрофесійній основі, призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям тощо) – прийнято 1 336 заяв (14 %);
  • Департаменту соціальної та ветеранської політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (надання одноразової адресної матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення міста Києва) – прийнято 686 заяв (7 %);
  • Департаменту з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (зокрема державна реєстрація права власності на нерухоме майно, обтяження речового права на нерухоме майно, припинення права власності на нерухоме майно та об’єкт незавершеного будівництва у зв’язку з його знищенням, внесення змін до записів Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, до відомостей про юридичну особу - релігійну організацію тощо) – прийнято 632 заяви (7 %);
  • відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації – прийнято 234 заяви (3 %).

Адміністраторами ЦНАПу Деснянського району, залученими до роботи єдиного Call-центру центрів надання адміністративних послуг м. Києва, надано понад 4 632 консультації у телефонному режимі.

З 18 травня 2024 року ЦНАП розпочав надавати послугу щодо уточнення облікових даних призовника, військовозобов’язаного та резервіста.

Організовано надання послуги «Про надання одноразової адресної матеріальної допомоги окремим категоріям соціально незахищених верств населення з нагоди відзначення Дня Києва у 2024 році».

З середини травня відвідувачі ЦНАПу можуть отримати Витяг з Реєстру територіальної громади.

У приміщенні ЦНАПу представники суб’єктів надання адміністративних послуг згідно графіку здійснювали прийом та консультування громадян.

Для зручності відвідувачів, щоп'ятниці, в приміщенні ЦНАПу здійснював прийом громадян юрист Лівобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Також адміністратори були залучені до участі у короткочасних семінарах щодо особливостей надання адміністративних послуг на базі Департаменту (Центру) надання адміністративних послуг Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).



Відділ охорони здоров’я

Незважаючи на впровадження в Україні воєнного стану, заклади охорони здоров’я, віднесені до сфери управління Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації працюють у звичному режимі та здійснюють медичне обслуговування мешканців району та внутрішньо переміщених осіб в повному обсязі на амбулаторному етапі.

Продовжується реалізація Урядової програми «Доступні ліки», яка запроваджена у 2017 році.

З 01.04.2019 працює система видачі ліків за електронними рецептами.

НСЗУ забезпечено повернення коштів аптечним закладам, які заключили з нею договір і отримали право працювати в програмі «Доступні ліки».

Нова система фінансування дозволяє пацієнту отримати ліки в любій аптеці, з якою підписаний договір, незалежно від того де він проживає. У травні поточного року лікарями медичних закладів Деснянського району м. Києва виписано 18066 електронних рецептів на відшкодування вартості лікарських засобів 39997 хворим, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу, бронхіальну астму, психічні захворювання, ревматоїдний артрит.

Продовжується запровадження медичної реформи: кількість підписаних та внесених до електронної медичної системи декларацій станом на 31.05.2024 – 277747, що становить 76,9 %.

З 01.07.2018 запроваджено новий механізм фінансування закладів охорони здоров’я первинної ланки за принципом «гроші йдуть за пацієнтом» Національною службою здоров’я України. Тарифи на надання медичних послуг, пов’язаних з первинною медичною допомогою, встановлюються як капітаційна ставка за обслуговування одного пацієнта протягом календарного року.

Забезпечено реалізацію глобальної ініціативи стратегії Fast-Trask Cities у м. Києві (90х90х90) з покращення надання медичних послуг у сфері ВІЛ /СНІДу.
Станом на 31.05.2024 протестовано за допомогою швидких тестів 2601 особа з них виявлено антитіла до ВІЛ у 16 випадках.

Функціонує 4 кабінети надання антиретровірусної допомоги за місцем проживання хворого.

З 01.04.2020 стартував ІІ етап медичної допомоги – надання вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги в закладах охорони здоров’я.

Закладом, фахівці якого надають амбулаторну вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу пацієнтам на території Деснянського району за направленням сімейних лікарів та лікарів-педіатрів, є КНП «Консультативно-діагностичний центр» Деснянського району м. Києва.

Підприємство та його філії зареєстровані в системі е-Health та на 100 % забезпечені комп’ютерною технікою. Укладено договір про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій з НСЗУ, відповідно до якого включено 11 пакетів надання медичної допомоги.

Впроваджено електронне направлення на консультацію до спеціалістів Підприємства та лабораторні обстеження за направленням сімейних лікарів та лікарів-педіатрів.

Впроваджено електронну карту пацієнта та електронний листок непрацездатності.

Підприємством підписано договір з Національною службою здоров’я України за пакетом № 60 «Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки» за програмою медичних гарантій на 2023 рік.

Відповідно до Договору медичний огляд військовозобов’язаних та призовників проводиться за місцем провадження медичної практики у закладі охорони здоров’я за адресою: вул. Закревського 81/1 та вул. Василя Іваниса, 3.

З липня 2023 року на базі КНП «Консультативно-діагностичний центр» Деснянського району м. Києва функціонує відділення реабілітації, у якому надаються послуги з реабілітації військовим, учасникам АТО, інвалідам.

Продовжується вакцинація населення проти керованих інфекційних хвороб.

На сьогодні вакцинація у Деснянському районі міста Києва здійснюється в кабінетах щеплення, які розташовані на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги та КНП «Консультативно-діагностичний центр» Деснянського району
м. Києва.



Управління благоустрою та підприємництва

Спеціалістами Управління благоустрою та підприємництва Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації (далі - Управління) щоденно забезпечується дієвий контроль за належним санітарно-технічним станом території Деснянського району на предмет дотримання Правил благоустрою міста Києва, затверджених рішенням Київської міської ради від 25.12.2008 № 1051/1051.

Крім того, активізовано роботу представників робочої групи з питань недопущення здійснення несанкціонованої торгівлі на території Деснянського району міста Києва на предмет обстеження Деснянського району. В ході проведення комісійних обстежень, працівниками Управління благоустрою та підприємництва Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації надаються роз’яснення продавцям – порушникам, стосовно можливості здійснювати торговельну діяльність на пільгових умовах на виділених соціальних місцях на території ринків, складаються адміністративні протоколи за ст. 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) та вносяться приписи.

На виконання розпорядження Київського міського голови 19.03.2024
№ 250 «Про проведення весняного двомісячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану міста Києва у 2024 році», розпорядження в.о. голови Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 20.03.2024 № 271 «Про проведення весняного двомісячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану Деснянського району міста Києва у 2024 році» та, з метою пропаганди екологічних знань серед широких верств населення, підвищення рівня екологічної культури, а також санітарного очищення території міста Києва після зимового періоду, відновлення благоустрою та озеленення території, Управлінням вживаються заходи з виявлення та ліквідації стихійних навалів сміття, ліквідації несанкціонованої стихійної торгівлі та очищення будівель та споруд від графіті.

Станом на 31.05.2024, в рамках проведення весняного двомісячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану Деснянського району міста Києва, ліквідовано 39 місця утворення стихійних навалів сміття, 105 об’єкти несанкціонованої стихійної торгівлі та очищено 540 будівель/споруд від графіті.



Комунальне підприємство «Керуюча компанія
з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва»

Комунальники продовжують наводити лад на своїх балансових територіях.

Робітники з комплексного прибирання ЖЕД № 301-319 структурних підрозділів КП «Керуюча компанія» щодня забезпечують необхідний рівень прибирання та утримання в належному санітарному стані прибудинкових територій та будинків, фарбують лави, огорожі, дитячі майданчики.

Також спільно з КП «Київкомунсервіс» виконують складання, погрузку та вивезення різноманітного сміття та великогабаритних відходів.

 

Комунальне підприємство по утриманню

зелених насаджень Деснянського району м. Києва

У травні 2024 року проведено роботи із висаджування квітів: - 75 тис. шт., формувальної і санітарної обрізки дерев – 33 шт., роботи із формувальної і санітарної обрізки кущів – 2248 шт., видалення сухостійних та аварійних дерев – 6 шт., ремонт газонів – 985 м2.

Відремонтовано існуючих лав 18 шт. та 8 елементи на дитячих майданчиках і 3 елемент на спортивному майданчику.



Комунальне підприємство «Шляхово-експлуатаційне управління
по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району» міста Києва

За травень місяць 2024 року очищено: 133 од. зливоприймачів та 80 од. ОК. Проведено ремонт: ЗП – 17 од. , ОК – 9 од. Проведено роботи з очищення решіток ЗП по занижених місцях.

Щоденно проводяться роботи по прибиранню балансової вулично-шляхової мережі КП ШЕУ Деснянського району, підземних пішохідних переходів, зупинок громадського транспорту. Також виконані роботи з миття колесовідбійної стрічки.

Проведені роботи з:

  • дрібного ремонту - 1972 м2;
  • ремонту струменево-ін’єкційним методом - 3762 м2;
  • ремонту плавильно-заливальною машиною - 8190 м.п.
  • Виконуються роботи з ремонту підземних пішохідних переходів на пр. Червоної Калини, 45 - універсам «Фестивальний», пр. Леоніда Каденюка (Гагаріна) - вул. Вінстона Черчилля (Червоноткацька).
  • Облаштовано 10 шт. пониження бортового каменю на 5 наземних переходах.
  • Ведуться роботи по об’єкту: «Поточний ремонт вул. Крайня в Деснянському районі м. Києва», в ході яких влаштовано 1255 м2 асфальтобетонного покриття тротуару.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux