Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Наталія Гауліна: «Саме ОКЦ «Дивосвіт» дарує купу можливостей для відкриття у собі щоразу чогось нового, як тільки потрапляєш у його стіни. Тож варто лише захотіти»

Опубліковано 02 лютого 2022 року о 13:51

 

Освітньо-культурний центр «Дивосвіт» у Деснянському районі працює з 2003-го року. Створювався центр для того, щоб діти мали можливість відвідувати гуртки та секції, різноманітні клуби за місцем проживання.

Центр постійно проходить через етапи оновлення та осучаснення. В останні  чотири роки відбувається трансформація Центру у глобальному сенсі. Це пов’язано з прогресивними підходами у галузі позашкільної освіти директора Центру Наталії Дмитрівни Гауліної.

Своє бачення розвитку Центру директор демонструє з 2018-го року, коли за її підтримки на базі приміщень Центру було розроблено та у 2019-му році втілено проєкт Громадського бюджету.

Наталія Дмитрівна Гауліна – наш співрозмовник.

«Цей проєкт став фактично пілотним проєктом для Центру і в наступні роки було реалізовано ще 9 різнопланових проєктів Громадського бюджету. Це принесло новий подих у розбудову діяльності закладу та вплинуло на естетичну та матеріально-технічну складову, без якої неможливо розвивати сучасний підхід у навчанні.

У 2021 році ще один проєкт став переможцем Громадського бюджету. На його реалізацію чекаємо у нинішньому році. Потрібно віддати належне та подякувати за підтримку проєктів Громадського бюджету Управлінню культури Деснянської райдержадміністрації. Так, наприклад, проєкт «Сценічна Майстерня» став органічним доповненням новорічних та Різдвяних святкових заходів, гарним сучасним творчим майданчиком під час запалення вогників районної ялинки.

Сьогодні у ОКЦ «Дивосвіт» працює шість дитячих клубів різного спрямування, які відвідує більше 700 дітей. В них діти займаються декоративно-прикладним та образотворчим мистецтвом, вокалом, хореографією, вивчають іноземні мови, готуються до вступу у школу, також у Центрі працюють спортивні та туристично-краєзнавчі гуртки.

Кожен з клубів має власне бачення роботи з гуртківцями, проте разом складає велику дружню команду. Саме керівники гуртків виступають тими, хто радо приймає кожного охочого дізнатися щось нове та спробувати себе в чомусь до цього невідомому.

Дитячі вокальні, хореографічні колективи ОКЦ «Дивосвіт» – неодноразові учасники, дипломанти та переможці Всеукраїнських та Міжнародних дитячих фестивалів-конкурсів, добре знані не тільки у Деснянському районі, місті, Україні та за кордоном. Серед хореографічних колективів хотілося б виділити Зразковий хореографічний ансамбль «Лотос»(керівник Копіна Ю.В.) та Театр танцю «Ексельсіор»(Керівник Бабенко І.А.).

Конкурси, конкурси та ще раз конкурси! Вони стають тією рушійною силою, якої інколи так потребують учні для отримання уявної «плати» за свої старання.

Підготовка до фестивалів, конкурсів, виставок постає першим основним етапом і саме тоді діти мають змогу осягнути важливість процесу перед виступом. А отримані оплески, компліменти та поради на майбутнє вибивають з-під їхніх ніг благенькі підставки сподівань та замінюють їх на стійку підтримку та впевненість у власних силах.

Також сам навчальний процес, підсилився змінами у викладацькому складі. Так сьогодні у Центрі працюють кандидат педагогічних наук, доцент кафедри журналістики та дизайну КНТУ Галина В’ячеславівна Брюханова, яка працює в тандемі з професором з образотворчого мистецтва Олександрою Іванівною Конопко, яка є автором підручників для викладачів освітніх закладів, а також автором навчальних посібників з живопису. На майстер-класах цього фахівця не просто цікаво, а можна відслідкувати наробок українського живопису та його систематизацію в методиці викладання.

Вихованці освітньо-культурного центру – не лише учасники навчального процесу, але і практики. Так, вихованці образотворчого гуртка під керівництвом Надії Василівни Сокольчук взяли участь у конкурсі ілюстрацій до збірки дитячих віршів Віри Свистун «Теревені», в якому отримали перемогу. Завдяки чому книга була ілюстрована саме роботами конкурсантів-переможців і надрукована у досить цікавому оформленні. Так само на світ народилася ще одна публікація в журналі «ДЖМІЛЬ», публікація уроку з образотворчого мистецтва «Портрет друга або подруги» в рубриці «Художня студія» 11/2021 з малюнками вихованців гуртка.

Крім цього центр налічує 7 Клубних формувань. Так на базі ОКЦ «Дивосвіт» у клубі «Ключики» з’явилося таке Клубне Формування як «Хортинг». «Хортинг фектування або український шабельний бій – це новітній вид спорту з давньою традицією», –  про що розповів у ефірі одного з телевізійних сюжетів президент Національної Федерації Хортинг Фектування України Роман Фалєєв. Так на території закладу під час тренувань було знято сюжети різних українських каналів про цей вид спорту. Крім цього, вихованці та керівники клубного формування «Хортинг» взяли участь у стилізованій реконструкції у фестивалі «400 років Хотинської битви». Також керівництво КФ «Хортинг» неодноразово брало участь у суддівстві різного рівня  змагань та займалося їх організацією та проведенням.

В планах Центру на майбутнє – розширення напрямків діяльності клубів Центру та вікової аудиторії вихованців за рахунок відкриття нових напрямків гуртків та Клубних Формувань.

Саме ОКЦ «Дивосвіт» дарує купу можливостей для відкриття у собі щоразу чогось нового, як тільки потрапляєш у його стіни. Тож варто лише захотіти».

Довідково.

У Освітньо-культурному Центрі «Дивосвіт» працюють: Клуб «Ключики» (вул. Закревського, 9), клуб «Троянда» (вул. Будищанська, 3), клуб «Лотос» (пр. Маяковського, 93-Є), клуб «Ритм» (вул. Беретті, 18), клуб «Космос» (вул. Курчатова, 3-Б), клуб «Гармонія» (вул. Кубанської України, 26-А).

ФОТОЗВІТ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux