Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Ірина Алєксєєнко: «…Не нехтуйте Календарем щеплень, попіклуйтеся про найдорожче – здоров’я своїх дітей»

Опубліковано 30 серпня 2019 року о 21:24

 

За перше півріччя 2019-го року в Києві захворіло понад 5000 осіб, з яких майже 3000 – дорослі (в Деснянському районі – понад 600 осіб, серед яких понад 400 – дорослі). Захворюваність зросла у 3 рази в порівнянні із кількістю зареєстрованих хворих за весь 2018-й рік.

Про це та які здійснити запобіжні заходи з недопущення спалаху кору серед дитячого та дорослого населення Деснянського району йшлося під час наради у заступника голови Деснянської райдержадміністрації Ірини Алєксєєнко за участю начальника відділу охорони здоров`я Лариси Коцан, заступників начальника Управління освіти Олени Шурко та Світлани Рожкової.

«У попередні роки досить велика кількість дітей не отримали щеплення проти кору згідно із віком, що призвело до втрати колективного імунітету», – зазначила Лариса Коцан.

 

За результатами наради було надано доручення тримати питання щодо профілактики інфекційних захворювань та необхідності проведення профілактичних щеплень під контролем медичних працівників та керівників закладів освіти.

«Хочу ще раз нагадати, що в міських клініках вакцинація безкоштовна, якщо ви підписали декларацію із сімейним лікарем. Ви не витратите багато часу, щоб зробити щеплення. Це – турбота про власне здоров’я і здоров’я людей, які поруч. Перед початком нового навчального року звертаюся до всіх батьків: не нехтуйте Календарем щеплень, попіклуйтеся про найдорожче – здоров’я своїх дітей», – говорить Ірина Алєксєєнко.

Довідково.

 

Щеплення проводяться у кабінетах щеплень, які розташовані в центрах первинної медико-санітарної допомоги та амбулаторіях загальної практики-сімейної медицини:

- КНП ЦПМСД № 1: просп. Маяковського, 32-б;

 

- КНП ЦПМСД № 2: вул. Драйзера, 19 (доросле населення); просп. Маяковського, 18-а (діти);

- КНП ЦПМСД № 3: вул. Матеюка, 3, вул. Курчатова, 18-а, вул. Кисловодська, 20, просп. Лісовий, 23-а, вул. Братиславська, 18,вул. Волкова, 16;

- КНП ЦПМСД № 4: бульв. Вигурівський, 4, вул. Милославська, 33-а.

Пам`ятка!

У зв’язку зі спалахом кору в Україні, просимо забезпечити проведення профілактичних щеплень проти кору Ваших дітей. Згідно з Календарем профілактичних щеплень в Україні, вакцинація дітей проти кору розпочинається у 12 місяців та проводиться ревакцинація у 6 років. Тобто, якщо дитині вже є шість років – у неї має бути два щеплення проти кору – вакцинація та ревакцинація. В разі, якщо щеплення було пропущено, його необхідно провести найближчим часом, навіть, якщо дитині вже більше 6-ти років.

Дуже просимо – перевірте, чи має Ваша дитина обидва щеплення та, у разі необхідності, ревакцинуйте її перед початком нового навчального 2019-2020 року. Якщо дитина не може бути вакцинована за медичними показами – Ви маєте надати до навчального закладу відповідну довідку.

Для прийняття рішення щодо вакцинації та захисту дитини та близьких:

1. В найближчі дні зверніться (запишіться в зручний для Вас час) на амбулаторний прийом до сімейного лікаря (лікаря-педіатра), якого Ви обрали.

2. Разом з лікарем перевірте вакцинальний статус дитини.

3. Вакцинуйте дитину за рекомендацією лікаря, який контролюватиме процес вакцинації, подальше дотримання Календаря щеплень, та відповідатиме за здоров’я своїх пацієнтів.

В усіх Центрах первинної медико-санітарної допомоги Деснянського району міста Києва в наявності в достатній кількості безпечна та ефективна вакцина для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи (КПК, виробництва Бельгія та США). Вакцинація проводиться безкоштовно.

Якщо щеплення зроблені згідно з Календарем, будь ласка, подайте до навчального закладу довідку за формою 063/о, в якій мають бути відображені всі щеплення дитини від народження.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux