Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Запроваджено новий механізм забезпечення заходами з реабілітації дітей з інвалідністю

Опубліковано 13 лютого 2020 року о 16:30
фото

 

Постановою Уряду від 04.12.2019 № 994 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 р. № 309», запроваджено новий механізм забезпечення заходами з реабілітації дітей з інвалідністю не лише внаслідок дитячого церебрального паралічу, а також з іншими захворюваннями.

 

Такий механізм дозволяє охопити реабілітаційними послугами більш ширшу аудиторію дітей з інвалідністю, які потребують допомоги, за принципом «гроші ходять за людиною», що дозволить забезпечити адресність, прозорість та підвищити якість надання реабілітаційних послуг.

 

Бюджетні кошти будуть спрямовані на відшкодування вартості реабілітаційних заходів для дітей закладам охорони здоров’я будь-якої форми власності та організаційно-правової форми, або їх відокремленим підрозділам, що забезпечують медичне обслуговування населення на основі відповідної ліцензії та професійної діяльності медичних (фармацевтичних) працівників, а також реабілітаційним установам, підприємствам, закладам, у тому числі їх відділенням, структурним підрозділам незалежно від форми власності, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.

Перелік закладів охорони здоров’я, реабілітаційних установ формується Фондом соціального захисту інвалідів, згідно з заявницьким принципом та оприлюднюється на офіційних сайтах Міністерства соціальної політики України, згаданого Фонду для ознайомлення з переліком рехабів, до яких можна звернутися з питань забезпечення дитини з інвалідністю реабілітаційними заходами.

 

Перелік рехабів та закладів охорони здоров’я, інформаційні матеріали, питання-відповідь, інфографіка на офіційному веб-сайті Міністерства соціальної політики www.msp.gov.ua

 

Вартість реабілітаційних заходів для кожної дитини визначається реабілітаційною установою відповідно до індивідуальної програми реабілітації, в якій зазначаються обсяг і строки проведення таких заходів.

 

Реабілітаційні заходи можуть надаватися як у стаціонарі, так і амбулаторно. Вартість витрат реабілітаційної установи за здійснені для дитини реабілітаційних заходів становить не менше 30 відсотків граничної вартості реабілітаційних заходів для однієї дитини.

 

Для забезпечення дитини реабілітаційними заходами один із батьків дитини чи її законний представник подає до Управління праці та соціального захисту населення Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації (м.

Київ, вул. Закревського,87Д, каб.24) заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи у довільній формі із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу разом з копіями:

/паспорт громадянина України та ідентифікаційний номер одного із батьків дитини чи її законного представника;

/паспорт громадянина України та/або свідоцтва про народження, та/або інший документ, що посвідчує особу дитини;

/індивідуальну програму реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;

/виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 027/о).

 

Заяву закладу охорони здоров’я, реабілітаційної установи слід надсилати на поштову адресу Фонду соціального захисту інвалідів: 04050, м. Київ, вул. Глибочицька, 72, або на електронну адресу: secretarfszi@ukr.net

 

За детальною інформацією звертайтеся до Управління праці та соціального захисту населення Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, за адресою: вул. М. Закревського, 87 Д, кімн. 24, тел. (044)530 13 19.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux