Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

За звання «Учитель року-2019» в Деснянському районі змагалися 23 педагоги

Опубліковано 04 грудня 2018 року о 15:15

 

Всеукраїнський конкурс «Учитель року-2019» у 2018-2019 навчальному році проводився в Деснянському районі за номінаціями  «Захист Вітчизни», «Географія», «Основи здоров’я», «Вчитель інклюзивного класу».

У районному туріВсеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019», який відбувся у листопаді 2018-го року, змагалися 23 найкращих вчителя.

«Всеукраїнський конкурс «Учитель року» спрямований на розвиток творчої діяльності педагогів, поширення досвіду їх роботи, підвищення професійної майстерності, сприяння творчого пошуку, розповсюдження прогресивного педагогічного досвіду. З кожним роком ускладнюються вимоги до шкільної освіти, адже суспільству потрібна особистість, яка спроможна вчитися впродовж життя, успішно реалізовувати набуті знання, досвід та навички на практиці. Саме тому велику  роль відіграють учителі – ентузіасти, учителі-творці, які постійно перебувають у педагогічному пошуку», – говорить начальник районного Управління освіти Тамара Постолюк.

Переможці районного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019»:

-                 номінація «Захист Вітчизни»В`ячеслав Вікторович Лавріненко (вчитель предмета «Захист Вітчизни» спеціалізованої школа І-ІІІ ступенів № 250 з поглибленим вивченням математики);

-                 номінація «Географія» ‒ Наталія Володимирівна Шиліна (вчитель географії гімназії №283 II-III ступенів);

-                 номінація «Основи здоров’я» ‒ Катерина Сергіївна Мовчан (вчитель предмета «Основи здоров’я», соціальний педагог комунального закладу  «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 247 з поглибленим вивченням іноземних мов»);

-                 номінація «Вчитель інклюзивного класу» ‒ Лариса Миколаївна Танасюк (вчитель початкових класів школи  І-ІІІ ступенів № 300).

Довідково:

В номінації «Захист Вітчизни» перемогу здобув вчитель предмета "Захист Вітчизни"  спеціалізованої школа І-ІІІ ступенів № 250 з поглибленим вивченням математики В`ячеслав Вікторович Лавріненко.

В`ячеслав Вікторович вбачає результат своєї роботи у підготовці юнаків до захисту Вітчизни: формує переконаність у необхідності виконання громадянського обов'язку,  фізичній підготовці, усвідомленні важливості подолання морально-психологічних труднощів, умінні контролювати свою поведінку, дотриманні вимог військової дисципліни. В`ячеслав Лавріненко переконаний, що готовність кожного юнака до захисту Батьківщини –   першочергове завдання вчителя предмету «Захист Вітчизни», оскільки йому самому довелося стати на захист України два роки тому. В`ячеслав Вікторович Лавріненко підтримує дружні стосунки з учнями та педагогами. Багато часу відводить для занять з юнаками та дівчатами в позашкільній роботі: під час екскурсій до музеїв, зустрічей з ветеранами війни, походів місцями бойової слави, занять в гуртку військово-патріотичного виховання «Джура». Вячеслав Вікторович є прикладом для юнаків і дівчат, він є захисником нашої Батьківщини.

В номінації «Географія» перемоглавчитель географії гімназії №283 II-III ступенів Наталія Володимирівна Шиліна.

Уроки Наталії Володимирівни відзначаються високою педагогічною  майстерністю: використовуються інтерактивні методи, випереджувальні завдання, географічний крос, картографічний практикум, експрес-тести, які заохочують учнів до активної розумової діяльності, творчого пошуку, самостійності. Вчитель вдало застосовує міжпредметні зв’язки, надає перевагу активним формам роботи і нетрадиційним методам навчання, викладає матеріал з урахуванням вимог програми, вміло поєднує методи і прийоми індивідуальної і групової роботи, ігрові методи, спрямовує навчальну діяльність на пробудження творчої думки, фантазії, логічного мислення. Шиліна Н.В. на своїх уроках виховує дбайливе ставлення до природи, формує в учнів науковий світогляд, спонукає до діалогу, дискусії, розвиває уміння слухати і чути думки один одного, встановлювати причинно-наслідкові зв’язки, застосовувати набуті знання та вміння на практиці і в життєвій ситуації. Має науковий ступінь кандидата педагогічних наук, друкується у науково-педагогічній пресі.

В номінації «Основи здоров’я» перше місце виборолавчитель предмета «Основи здоров’я», соціальний педагог комунального закладу  «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 247 з поглибленим вивченням іноземних мов» Катерина Сергіївна Мовчан.

Педагог впроваджує активні форми та методи організації навчально-виховного процесу, забезпечує максимальну самостійність навчання учнів, використовує сучасні навчально-інформаційні технології, комп’ютерні програмні засоби навчання. Вміє швидко прийняти правильне рішення у складних педагогічних ситуаціях, спланувати та здійснити оптимальний варіант проведення уроку. Катерина Сергіївна виробляє в учнів вміння використовувати набуті знання для оцінки наслідків своєї діяльності по відношенню до навколишнього середовища, здоров’я інших людей, власного здоров’я, сприяє дотриманню заходів щодо профілактики захворювань, правил поведінки, формує в учнів повагу до принципів загальнолюдської моралі, батьків, духовних цінностей України.

 

В номінації «Вчитель інклюзивного класу» здобула перемогувчитель початкових класів школи  І-ІІІ ступенів № 300 Лариса Миколаївна Танасюк.

Лариса Миколаївна – творчий досвідчений вчитель, який добре володіє інноваційними освітніми методиками викладання всіх предметів у початкових класах; вдало використовує методи, які дають змогу залучати учнів до активної розумової діяльності, самостійності з урахуванням їх вікових та психолого-педагогічних особливостей; вміє продумувати оригінальні, інноваційні ідеї, застосовує нестандартні форми проведення уроку, що забезпечують максимальну самостійність навчально-виховного процесу в початковій школі. Лариса Миколаївна проводить з учнями корекційно-розвивальну роботу на основі вивчення їх індивідуальних особливостей. Використовує дидактичні навчальні ігри для розвитку творчої уяви, пізнавальної активності та здібностей вихованців.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux