Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Вступили у силу нові правила роботи ресторанів і кав’ярень

Опубліковано 05 червня 2020 року о 17:57
фото

 

Увага, деснянці!

Сьогодні ресторани та кав’ярні повноцінно відновили роботу – за умови дотримання протиепідемічних заходів. Відповідну постанову опублікувало Міністерство охорони здоров’я України. Обслуговування в закладах громадського харчування має здійснюватися наступним чином:

Перед відкриттям:

-        перед початком зміни проводиться температурний скринінг усім працівникам. Якщо температура тіла перевищує 37,2 градуса або є ознаки респіраторного захворювання, такий працівник до роботи не допускається;

-        на вході до закладу або поруч із місцем видачі замовлень має бути місце для обробки рук антисептиком – з мінімальною концентрацією спирту 60 %.

У закладі харчування:

-        біля місць скупчення людей має бути відповідне маркування для дотримання відстані не менш ніж 1,5 м;

-        відстань не менш ніж 1,5 м між сусідніми столами і розміщення не більше чотирьох осіб за одним столом (без урахування дітей до 14 років);

-        дозволяється відокремлення частини стола перегородкою;

-        меню мають розміщувати при вході для безконтактного ознайомлення або ж меню має бути з матеріалу, який дозволить його продезінфікувати;

-        дозволяється видача паперових меню, але після одного використання його повинні утилізувати;

-        видача замовлень в багаторазовому посуді дозволяється за можливості її миття при високій температурі в посудомийній машині; прибори, цукор, трубочки повинні бути в індивідуальних упаковках.

Закладам на період карантину заборонено:

-        самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу працівника;

-        функціонування дитячих кімнат;

-        проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічний заходів за участю понад 10 людей;

-        приготування їжі на відкритих кухнях, крім тих, які відгороджені від відвідувачів;

-        функціонування зон самообслуговування; черги та скупчення у приміщенні закладу.

Адміністрація повинна слідкувати за:

-        постійною наявністю рідкого мила, антисептиків і паперових рушників у санвузлах; використанням багаторазових рушників заборонено;

-        вологим прибиранням виробничих приміщень і поверхонь на літніх майданчиках, місць контактів рук клієнтів і працівників – не рідше ніж кожні 2 години;

-        тим, щоб працівники регулярно мили руки з милом або обробляли їх спиртовмісними антисептиками не рідше ніж раз на 3 години, та після відвідування громадських місць і туалету;

-        збором використаних засобів індивідуального захисту і паперових серветок в окремі урни з кришкою для їх подальшої утилізації.

Відвідувачі закладу повинні:

-        обробити руки антисептиком перед входом;

-        дотримуватися соціальної дистанції в 1,5 м;

-        заходити і пересуватися по закладу у масці – крім часу, коли відвідувачі вживають їжу та напої.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux