Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Відкриті заняття з пожежної безпеки в закладах дошкільної освіти Деснянського району міста Києва

Опубліковано 03 травня 2023 року о 11:08
фото

Вогонь здавна є другом людини, але може стати жорстоким ворогом, якщо з ним необережно поводитися. Щоб навчити дітей обережному поводженню з вогнем під час проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності  з 24 по 28 квітня 2023  року в закладах дошкільної освіти  №№ 12, 301, 333, 528, 755  на високому методичному рівні були проведені цікаві заняття з питань пожежної безпеки.

 

Під час заняття на тему «З вогнем не жартуй» вихованці середньої групи «Веселий вулик» ДНЗ (ясла-садок) № 755 закріпили знання про правила пожежної безпеки, користь та шкоду вогню, причини виникнення пожежі та правила поведінки  при пожежі. Також діти переглянули цікавий мультфільм про небезпечне поводження з сірниками та пограли в дидактичну гру: «Небезпечні предмети".

З метою розширення знань дітей про правила пожежної безпеки, виховання позитивного ставлення до професії "пожежник" вихователем старшої групи "Веселка" ДНЗ (ясла-садок) № 333 з вихованцями було проведено інтегроване заняття "Школа юних пожежників". На занятті були проведені розвивальні ігри та вправи: "Що може викликати пожежу?", "Одягни пожежника", "Що потрібно пожежнику для роботи?", "Вогонь - друг, вогонь - ворог", "Піднімись по пожежній драбині" (складання речень за схемами), а також рухлива гра "Бригада на завданні", музично-дидактична гра "Сірники".

 В ДНЗ (ясла-садок) №  528 дітлахи розіграли цікаву казку на пожежну тематику "Як круть та Верть ходили в гості".

В ДНЗ(ясла-садок) № 12 вихователі дошкільного закладу презентували дітям  казку «Як звірята лісову країну рятували» і ще раз на прикладах нагадали вихованцям про небезпеку підозрілих предметів.

В ДНЗ (ясла-садок) № 301 у вихованців середньої групи "Кульбабка" відбулося заняття "Вогонь-друг, вогонь-ворог", а малеча старшої групи "Курчатко" показала лялькову виставу "Як лисенята правила пожежної безпеки вчили". Діти здобули знання про причини виникнення пожеж, вивчали правила поводження в небезпечних ситуаціях, як діяти під час пожежі. З цікавістю діти ознайомились з професією пожежного, з необхідним в його роботі пожежним інвентарем.   

В закладах дошкільної освіти №№ 12, 301, 520 відбулась зустріч вихованців з представниками Державної Служби України з надзвичайних ситуацій Деснянського району. Дошкільнята з великим задоволенням зустрічали гостей, уважно слухали рятівників та активно спілкувалися. Кожен з діток приміряв костюм і не приховував свого захоплення від своєї ролі Рятівника! Рятувальники  разом з дітьми пограли в ігри на пожежну тематику .

Педагоги в різноманітних формах донесли дітям інформацію про небезпеку вогню, познайомили з основними правилами протипожежної безпеки. І ті знання, які були закладені протягом Тижня, обов’язково знадобляться дошкільнятам у майбутньому.

 

Фотозвіт: https://www.facebook.com/desn.rda/posts/pfbid051SAQqm4nbXF3M71UDSdQri1URUQ6HkZdYEC1LLwTpTQ4JnXDWVgd4XXNr1jhz2hl


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux