У трьох школах Деснянського району стартував пілотний проект «Мультипрофільне харчування»


Пілотний проект «Мультипрофільне харчування» запроваджено сьогодні у загальноосвітніх школах №№ 23, 119, 264 районним Управлінням освіти спільно з комунальним підприємством «Зеніт». Про це йшлося під час апаратної наради у голови Деснянської райдержадміністрації Геннадія Заболотного.
Директор КП «Зеніт» Катерина Шестакова зазначила, що проект «Мультипрофільне харчування» створено на основі вивчення питання підвищення культури харчування та опитування батьків, відпрацювання графіків харчування для створення більш сприятливих умов під час прийому їжі учнями.
«З метою створення умов для зміцнення здоров’я учнів, формування навичок правильного харчування ми розробляємо нову сучасну картотеку страв, яка включає понад 1 тисячу найменувань. Проект «Мультипрофільне харчування» поєднає класичну форму шкільного сніданку з оновленим, більш сучасним меню», – повідомила Катерина Юріївна.
Так, для впровадження проекту з «Мультипрофільного харчування» було проведено аналіз стану забезпечення зазначених закладів освіти технологічним обладнанням на харчоблоках та виділено додатково 46 тисяч 500 гривень для придбання сучасного обладнання (електричні супниці та пересувні конструкції-столи).
Довідково.
Близько 17 тисяч учнів шкіл Деснянського району забезпечуються з початку навчального року безкоштовним харчуванням з одноразовим режимом:
- учні 1‒4 та 5‒11 класів, з яких – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування (146);
- діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах (155);
- діти-інваліди (227);
- діти з малозабезпечених сімей (66);
- діти із сімей учасників антитерористичної операції та дітей із сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції та учні із числа дітей із сімей киян, які загинули або померли внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності (541).
Організацію харчування учнів закладів загальної середньої освіти за результатами конкурсного відбору на договірних засадах у ІІ-му півріччі 2018-го року здійснюють КП «Зеніт» (директор Шестакова К.Ю.) у 44-х ЗЗСО та ТОВ «Понтем.УА» (директор А. Янушкайтіс) у 2-х ЗЗСО, які згідно з договірними зобов’язаннями відповідають за правила прийому продукції і сировини, технології приготування страв, терміни реалізації і зберігання продукції, проводять та контролюють бракераж сирої та готової продукції.