Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Деснянському районі вшанували подвиг учасників Революції гідності

Опубліковано 19 лютого 2021 року о 15:43
фото

 

18-20 лютого ‒ історичні дні для кожного з нас – вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. У ці дні ми шануємо громадянську мужність учасників Євромайдану у відстоюванні прав людини та європейського майбутнього України, відданість ідеалам свободи, справедливості та утвердження демократичних цінностей в нашій державі.

Сьогодні у Деснянському районі пройшли заходи з вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам`яті Героїв Небесної Сотні.

За участю керівництва району, ветеранів АТО, мешканців району відбулися покладання квітів до меморіальних дошок на честь загиблих деснянців-учасників Революції Гідності, Героїв Небесної Сотні Івана Наконечного (вул. Лісківська, 28) та В`ячеслава Веремія (вул. Каштанова, 14-б) та у школі № 270, у якій навчався В`ячеслав Веремій.

А у фойє Деснянської райдержадміністрації розміщено куточок пам’яті, де проходить постійно діюча фотоекспозиція «Пам’яті Героїв Небесної Сотні», сьогодні було запалено свічки пам’яті та проведено молебень. Учасниці ДВО «Патріот-Троєщина» прочитали вірші, присвячені Героям Небесної Сотні. Ця сторінка ‒ краплина у морі всенародної шани і споминів.

Присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв хвилиною мовчання.

Молебень за загиблими провів головний військовий капелан Національної гвардії України, Отець Іван Михайлишин.

«Сьогодні ми вшановуємо пам`ять Героїв Небесної Сотні, які сім років тому взяли участь у протистояннях між українським народом і тодішнім владним режимом. 18-20 лютого 2014-го року загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану, серед яких були і деснянці – Іван Наконечний та В`ячеслав Веремій. Світла пам`ять Героям Небесної Сотні! І повага кожному, хто боровся і бореться за гідність та свободу України. Хто допомагав тоді і підтримує сьогодні патріотів української держави Ми бережемо спогади про кожного з героїв. І низько схиляємось перед величчю їх подвигу», – говорить учасниця Революції гідності, в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Ірина Алєксєєнко.

Також у загальноосвітніх навчальних закладах району відбулися уроки мужності, години пам`яті, акції, конкурси малюнків та плакатів, перегляд документального фільму «Пам`яті Героїв Небесної Сотні. Революція Гідності»;

хвилини патріотичної поезії, медіа презентації, виставки, флешмоби та зустрічі-реквієми.

У закладах культури та бібліотеках Деснянського району пройшли тематичні бесіди, виставки, уроки пам`яті, виховні години щодо вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам`яті Героїв Небесної Сотні.

20 лютого 2021-го року буде проведено поминальні молебні за Героями Небесної Сотні у церквах та храмах району.

ФОТОЗВІТ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux