Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Деснянському районі відзначили День Гідності та Свободи

Опубліковано 21 листопада 2019 року о 17:17
фото

 

З нагоди вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні сьогодні у Деснянському району пройшли заходи.

Заступник голови Деснянської райдержадміністрації Ірина Алєксєєнко, голова ГО «Київська міська спілка ветеранів АТО Деснянського району» Олег Нишпор, учасники революційних подій, керівники структурних підрозділів Деснянської РДА, представники громадськості та мешканці району сьогодні поклали квіти до меморіальної дошки на честь загиблого учасника Революції Гідності Івана Наконечного (вул. Лісківська, 28). Присутні вшанували пам’ять загиблого хвилиною мовчання.

Також Ірина Алєксєєнко разом із народним депутатом України Богданом Яременком, заступником голови Владиславом Сюром, керівником апарату Ольгою Машківською, представниками ГО «Київська міська спілка ветеранів АТО Деснянського району», Спілки ветеранів Афганістану Деснянського району, Громадської ради при Деснянській райдержадміністрації вшанували пам’ять загиблих під час Революції Гідності та поклали квіти до постійнодіючої фотовиставки та інсталяції «Слава Героям» у холі адміністрації, приуроченої Героям Небесної Сотні.

Церемонія розпочалася з віршу про Героїв Небесної Сотні, про Майдан, який прочитала учениця 10 класу школи І-ІІІ ступеня № 119 Бойко Єлизавета. Далі капелан Іван Михайлишин провів заупокійну молитву за загиблими на Майдані Незалежності в 2014 році – учасниками Революції гідності та загиблими з початку бойових дій на Сході нашої країни, які віддали своє життя за відстоювання правди та гідності в Україні. Усі присутні вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання.

Ще в цей день відбулося покладання квітів до меморіальної дошки на честь загиблого учасника Революції Гідності В’ячеслава Веремія (ЗНЗ № 270, просп. Маяковського, 21-В).

Також в Галереї мистецтв Деснянського району (вул. Драйзера, 6) відбувся літературно-патріотичний вечір «Що ж ми за народ такий…» з українським письменником, громадсько-політичним діячем Володимир Яворівський.

Окрім цього, з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи проведено єдиний День інформування населення, трудових колективів підприємств, установ та організацій району; молебні за загиблими під час революційних подій в Україні

та антитерористичної операції на Сході країни. Незагоєні в серці ті рани, які кровоточать в історії України й нині. Однією з таких пробоїн стали історичні дні для кожного з нас – початок Помаранчевої революції – 2004 рік та Революції Гідності 2013 року. Цього дня ми вшановуємо громадянську мужність учасників Євромайдану у відстоюванні прав людини та європейського майбутнього України, відданість ідеалам свободи, справедливості та утвердження демократичних цінностей в нашій державі.

Ми бережемо спогади про кожного з героїв. І низько схиляємось перед величчю їх подвигу.

 

Герої не вмирають, поки живуть у наших серцях!

Довідково

Деснянська райдержадміністрація висловлює вдячність ГО «Київська міська спілка ветеранів АТО Деснянського району» за оформлення інсталяції «Слава ГЕРОЯМ».

ФОТОЗВІТ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux