Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Деснянському районі відсутня прострочена заборгованість із виплати заробітної плати в бюджетних установах, які фінансуються з бюджету столиці

Опубліковано 24 березня 2020 року о 14:45

 

У Деснянському районі відсутня прострочена заборгованість із виплати заробітної плати в бюджетних установах, які фінансуються з бюджету міста Києва на комунальних підприємствах, які входять до сфери управління райдержадміністрації.

Згідно з даними Головного управління статистики у м. Києві станом на 01.02.2020 року в районі мав місце борг із виплати заробітної плати на підприємстві ТОВ «Про-ТВ Продакшн» (ЄДРПОУ – 40479653) в розмірі 46,8 тис грн 14 особам.

За інформацією керівника А. Приходько заборгованість з виплати заробітної плати виникла через відсутність оборотних коштів на підприємстві та дебіторську заборгованість за товари, роботи, послуги, яку виплачена в повному обсязі 24.02.2020.

Згідно з оперативними статистичними даними на 1 березня 2020 року, в районі відсутні підприємства, що мають відповідні борги.

В рамках контролю щодо дотримання мінімальних державних гарантій з оплати праці, погашення заборгованості із заробітної плати та державних фондів суб’єктами-господарювання, спеціалістами Управління праці та соціального захисту населення Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, протягом звітного періоду, проведено аналіз ситуації на 30-ти підприємствах району. За результатами розгляду «інформаційних довідок» підприємств, підготовлено та надано 190 рекомендацій керівникам щодо усунення порушень згідно з чинним законодавством.

Для вжиття заходів реагування до посадових осіб підприємств за порушення законодавства про оплату праці протягом січня-березня 2020 направлено 22 звернення до Управління поліції ГУ Національної поліції у місті Києві, Головного управління Держпраці у Київській області та Головного управління Державної податкової служби у м. Києві для вжиття заходів реагування згідно з компетенцією.

Оплата праці працівників підприємства здійснюється в першочерговому порядку; своєчасність та обсяги виплати заробітної плати працівникам не можуть бути поставлені в залежність від здійснення інших платежів та їхньої черговості (ст. 97 Кодексу законів про працю (КЗпП), статті 15, 24 Закону «Про оплату праці»).

Заробітна плата повинна виплачуватися працівникові регулярно в робочі дні в строки, встановлені в колективному договорі, не рідше двох разів на

місяць, не більше як через 16 календарних днів. Якщо день виплати заробітної плати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, заробітна плата виплачується напередодні. Заробітна плата працівникам за весь час щорічної відпустки виплачується не пізніше ніж за три дні до початку відпустки (стаття 155 КЗпП; стаття 24 Закону «Про оплату праці»).

Затримка виплати заробітної плати навіть на один і більше днів є порушенням строків виплати згідно зі стаття 24 КЗпП.

У разі звільнення працівника, керівництво повинно провести з ним повний розрахунок, не пізніше наступного дня після пред’явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. Якщо працедавець при звільненні працівника несвоєчасно провів з ним повний розрахунок, то відповідно до ст. 117 КЗпП, підприємство повинно виплатити працівникові його середній заробіток за весь час затримки по день фактичного розрахунку («вимушений прогул»).

Державний контроль за дотриманням законодавства про працю в місті Києві здійснюється Головним управлінням Держпраці у Київській області (м. Київ, вул. Вавілових, 10, тел.: 481-50-40, 481-50-10.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux