Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Спілці ветеранів російсько-української війни Деснянського району – дев’ять років з дня створення

Опубліковано 25 червня 2024 року о 09:50
фото

Сьогодні, 24 червня, Громадська організація «Київська міська спілка ветеранів російсько-української війни Деснянського району» відзначила дев’яту річницю з дня створення. Привітати, подякувати та підтримати захисників України, ветеранів, спілчан та друзів завітала в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Ірина Алєксєєнко.

Немає у словнику жодної мови світу слів, щоб виразити повноту братерства, взаєморозуміння, мужності й відваги захисників власної землі. Вони звели свої переконання вище за страх, незалежність вище здоров’я, свободу вище життя.

Цими величними жертвами Герої назавжди викарбували свої імена золотими літерами в новітній історії України, яка є вільною європейською державою.

Хвилиною мовчання вшанували присутні кожного українця, спілчанина, які залишилися в цій війні назавжди, Слава їхніх подвигів буде закарбована у віках і пам’яті нащадків.

Голова Спілки Олег Нишпор та капелан Національної Гвардії України отець Іван Михайлишин привітали побратимів та подякували за незламність духу та відвагу кожному присутньому на заході.

Цього дня бійці-спілчани були відзначені Подяками голови Деснянської райдержадміністрації, медаллю «За службу державі. Територіальна оборона України»», подяками від командира 127-го Окремого батальйону ТРО, а волонтери та друзі подяками від Спілки ветеранів російсько-Української війни Деснянського району за патріотизм, високу громадянську позицію, плідну підтримку та допомогу Збройним Силам України.

З 9-ю річницею з Дня створення Спілки ветеранів російсько-української війни Деснянського району привітали бойові військові Оркестру «59» Творчого об’єднання « Культурний Десант». Хлопці подорожують серед підрозділів Сил Оборони України, надихаючи та підтримуючи їхній бойовий дух, а сьогодні завітали до нашого району, щоб привітати спілчан з річницею створення.

У виконанні військових артистів звучали старі та нові версії Лемківських і повстанських пісень у сучасній та авторській обробці, а також кавер-версії відомих українських виконавців.

Захід пройшов у теплій дружній атмосфері, де військові ділилися спогадами та вшановували усіх, кого немає з нами.

Довідково

За дев’ять років свого існування Спілкою здійснюються на постійній основі заходи з надання допомоги ветеранам, їхнім сім’ям, включаючи працевлаштування, медичну та психологічну реабілітацію:

- важлива частина роботи Спілки – надання допомоги родинам загиблих Героїв;

- спілчанами було встановлено 24 меморіальні дошки у школах, де навчались загиблі Герої;

- на місцях поховання наших загиблих воїнів встановлено більше 200 флагштоків та піднято державні прапори;

- у Деснянській райдержадміністрації облаштовано фото-інсталяції «Стіна Героїв Небесної Сотні» та «Стіна Пам’яті воїнів Героїв-деснянців»;

- у навчальних закладах вже дев’ять років поспіль проводяться заходи з національно-патріотичного виховання для дітей та молоді;

- дев’ять років Спілка бере активну участь в організації та проведенні загальнодержавних заходів.

СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА НАШИМ МУЖНІМ ТА НЕЗЛАМНИМ ГЕРОЯМ!




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux