Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Сьогодні у Деснянській райдержадміністрації запалав Вифлеємський Вогонь Миру

Опубліковано 17 грудня 2019 року о 17:28
фото

 

 

Священнослужителі храмів та церков Деснянського району, представники громадських організацій, мешканці району, співробітники Деснянської райдержадміністрації сьогодні отримали Вифлеємський Вогонь Миру.

 

У фойє Деснянської райдержадміністрації представники Громадської організації «Скаутське об`єднання «ОРІЯНА» у святковій атмосфері передали Благодатний Вогонь заступнику голови Деснянської РДА Ірині Алєксєєнко, після чого від Вогню запалили свічки всі присутні на заході.

 

«За традицією у грудні за ініціативи Громадської організації «Скаутське об`єднання «Оріяна» проводиться передача Вифлеємського Вогню Миру, який запалено на місці народження Ісуса Христа. Із замиранням серця кожного разу очікую на цю подію. Вогонь символізує тепло, мир, злагоду і сподівання. Дуже важливо, аби це Світло принесло Мир у серце кожного українця та дало надію на мир та процвітання», – говорить Ірина Алєксєєнко.

 

Вогнем з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю. Традиційно Вогонь зберігається у церкві до Йордану – до 19 січня. Потім його можна погасити. Люди можуть брати Вогонь на кожну Святу Вечерю.

 

«Вифлеємський Вогонь Миру ‒ міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового. Акцію започаткувала австрійська телерадіокомпанія «ORF» з міста Лінц. Австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів, єднаючи християн у переддень Різдва Христового. Акція проводиться з метою підтримки усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. Вогонь ми привезли з Кракова, де в урочистій обстановці нам його передали польські скаути», – говорить голова ГО «Скаутське об`єднання «Оріяна» Наталія Нестерені.

 

В Україні відлік поширення Вифлеємського Вогню ведеться від 1998-го року, коли Вогонь передали в Україну на митному переході. Щороку пластуни перебирають Вифлеємський Вогонь Миру від польських скаутів і передають його українській громаді, церквам, несуть до дитячих притулків, лікарень, щоб ті, хто перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.

 

«У попередні роки акцію передачі священного сяйва благословляли Українська Греко-Католицька Церква, Українська Православна Церква Київського Патріархату, Українська Автокефальна Православна Церква та Римо-Католицька Церква в Україні. Сьогодні вперше присутні представники всіх

релігійних конфесій. Вифлеємський Вогонь Миру є символом тепла, миру та злагоди, а також душевного спокою, любові до людей і до світу. Рівночасно цей промінчик – символ солідарність зі всіма, хто є далеко, поєднання з Христом», – говорить начальник Управління з питань молоді та спорту Армен Оганесян.

ФОТОЗВІТ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux