Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Шановні мешканці Деснянського району!

Опубліковано 03 квітня 2019 року о 16:20

 

Спеціалісти ВП Деснянський міжрайонний відділ (філія) ДУ «Київський міський лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», провівши аналіз динаміки показників інфекційної захворюваності населення Деснянського району за 2017 рік, ініціативно поінформувавши керівництво Деснянської РДА і правоохоронних органів від 30.03.2018 року № 434«Про стихійно функціонуючі об’єкти з побутового обслуговування населення», зафіксували тенденцію до збільшення їх кількості за звітний рік (більше 100-та), звертаємо Вашу увагу, як убезпечити себе при отриманні побутових послуг.

У зв’язку з напруженою санітарно-епідемічною ситуацією в Деснянському районі по ряду інфекційних захворювань за 2017 рік.

- на хронічні вірусні гепатити – захворюваність зросла на 6,2 % по району (та більше в 1,6 рази) середньоміських показників, в порівнянні з 2016 роком:

- так, кількість хворих осіб на гострі вірусні гепатити перевищує середньоміські показники: на гострий вірусний гепатит С(ВГ С) - (+ 6 осіб, або +27 %). Кількість хворих осіб на хронічні вірусні гепатити перевищує середньо міські показники в 1,6 рази: на хронічний вірусний гепатит В-(+20 осіб, або + в 1,6 рази); на хронічний вірус ний гепатит С (+78 осіб, або + в 1,6 рази).

Провідними шляхами передачі при парентеральних гепатитах залишаються ін’єкційний для споживачів наркотиків та статевий для іншого населення.

За даними ретроспективного епіданалізу до 10-12 % інфікування хворих відбувається в перукарнях, в яких не дотримується санітарно-протиепідемічний режим.

Відповідно до вимог Законів України № 1622-31.04.2014 р., № 76-УШ-28.12. 2014 р. спеціалісти контролюючих служб не проводять планові перевірки об’єктів нагляду з 01.08.2014 р.

При отриманні послуг в салонах краси, перукарнях, салонах тату, соляріях ви маєте право:

- поцікавитися наскільки безпечні технології для відвідувачів, які використовуються в даному об’єкті косметично-перукарського сервісу – наявність сертифікатів про надання послуг;

- як здійснюється дезінфекція використаного інструментарію і його стерилізація;

- наявність висновків державної санепідекспертизи МОЗ України на парфумер но-косметичні вироби, технологічне обладнання і дезінфекційні засоби;

- ознайомитися з результатами останнього відомчого бактеріологічного контролю за дотриманням санітарно-протиепідемічного режиму.

Не користуйтеся перукарськими послугами стихійних перукарень в МАФ /тимчасових спорудах/, в яких менші ціни, але значно вищий епідемічний ризик для здоров’я клієнтів (значно більша епідзагроза інфікування педикульозом, вірусними гепатитами В, С, оніхомікозами)!

При отриманні послуг в саунах, басейнах, фізкультурно-оздоровчих спорудах (фітнес-клуби, фітнес-центри) в яких через воду басейнів і міні-басейнів охолоджуючих, як агресивне середовище, за свідченням вчених-гігієністів, може передаватись до 16-ти видів інфекційних хвороб вірусної, мікробної, грибкової, гельмінтозної етиології, що може привести до виникнення хвороб шкіри, слизових оболонок і внутрішніх органів відвідувачів).

Ви маєте право:

- ознайомитися з результатами останнього відомчого лабораторного контролю на санітарно-хімічні і мікробіологічні показники за дотриманням санітарно-протиепідемічного режиму.

При отриманні послуг в пунктах доочищення води питної ви маєте право:

- ознайомитися з результатами останнього відомчого лабораторного контролю на санітарно-хімічні і мікробіологічні показники (щомісячні) води питної доочищеної  і за дотриманням санітарно-протиепідемічного режиму.

При отриманні послуг в хостелах(міні-готелях) ви маєте право:

- поцікавитися наявністю сертифікатів про надання послуг;

- ознайомитися з результатами останнього відомчого лабораторного контролю за дотриманням санітарно-протиепідемічного режиму.

Пам’ятайте, ваше здоров’я у ваших руках!

Тільки здоровий спосіб життя, поінформованість про необхідні профілактичні заходи – засіб досягнення здоров’я наших громадян.

Дякуємо за увагу і розраховуємо на взаєморозуміння!

Довідки за тел.: 532-19-85, e-mail: dseskiev@ukr.net.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux