Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Президент: Україна – це країна сучасних можливостей

Опубліковано 18 грудня 2018 року о 16:21

 

17 грудня 2018 року - 19:26

Президент Петро Порошенко переконаний, що нині Україна є тією країною, де талановита та перспективна молодь має змогу себе реалізувати. «Поза сумнівом, сучасна Україна – це країна сучасних можливостей. Можливостей для самореалізації, втілення в життя мрій, планів та амбіцій», - сказав Глава держави під час зустрічі з професорсько-викладацьким складом та студентським активом міста Дніпро.

Петро Порошенко згадав роки свого вступу та навчання, коли на факультеті міжнародних відносин міжнародного права Київського університету радянських студентів було лише три на групу проти 40 іноземців і ніхто не міг збагнути навіщо їм вивчали англійську та інші іноземні мови. Оскільки була «залізна завіса» і студенти з Радянського союзу нікуди не могли поїхати.

«На сьогоднішній день у нас є 19 університетів світу, з якими у Національного київського університету укладені договори про подвійні дипломи – можеш спокійно їхати, отримувати. Сьогодні двері відкриті», - зазначив Президент. Він повідомив, що під час останнього візиту до Туреччини обговорював питання можливості укладення угод про подвійні дипломи українських університетів і Стамбульського національного університету.

Президент запевнив студентів, що держава працюватиме задля підтримки реалізації їх прагнень. «Саме для цього я вирішив створити державний фонд Президента з підтримки наукових і освітніх програм, програм для молоді. Але там від Президента тільки ініціатива. Абсолютно прозора комісія обирає звернення молодих людей, які хочуть отримати гранти», - сказав він.

Глава держави переконаний, що українські молоді вчені не повинні отримувати лише гранти від інших країн – країн Європи, США. «Чому Україна не має можливості грантами підтримати наших молодих науковців під гарантії того, що вони повернуться, а не це буде експорт мізків? І чому ми не можемо підтримати талановитих, але не дуже заможних студентів, не із заможних родин, які можуть поїхати на навчання на спеціальну магістерську програму за кордон?.. Є десятки або сотні молодих людей, які будуть мати можливість за прозорою процедурою використати програми для того, щоб потім повернутися в Україну і розвивати українську науку і користуватися плодами української і закордонної освіти», - сказав Петро Порошенко.

«Це додаткові умови і інструменти для підтримки інтелектуальної молоді, студентів щодо надання державної фінансової допомоги, а не лише допомоги спонсорів», - наголосив Президент.

Він вкотре підкреслив, що фінансова допомога, яку буде надавати Фонд, забезпечить молодь для навчання за низкою програм. «Але які саме наукові дослідження будуть здійснюватися у провідних світових закладах вищої освіти та наукових установах – має визначати суспільство. І я переконаний, що це стане основою реалізації перспективних прогресивних освітніх і наукових програм», - сказав Петро Порошенко, додавши, що освіта, наука, інтелектуальне збагачення нації – один із пріоритетів його політики.

Водночас Глава держави зауважив, що нині значні ресурси необхідно залучати на оборону країни та протистояння російській агресії. «Це перший пріоритет. Не захистимо землю – не буде України», - акцентував він.

«Я хочу наголосити, що сьогодні ми боремося не просто за українську землю – ми боремося за наше майбутнє. І ми не дамо Кремлю нам цього майбутнього позбавити. Бо ви є дуже креативні люди, ви є вільні люди, які не отруєні радянськими часами. Ви вже виховані, виросли в умовах незалежної України. І це є наш шанс на перемогу. Ви є патріотичні. Ви є рушійна сила змін в країні. І я закликаю просто – не бійтеся ставити перед собою амбітні завдання, великі задачі. Не бійтеся бути першими в найкращих наукових установах світу», - наголосив Петро Порошенко.

«Україна розраховує на ваші знання, Україна розраховує на готовність служити країні і особливої актуальності це набуває в рік столітнього ювілею Національної академії наук України», - також підкреслив він.

Президент також зазначив, що для розвитку науки потрібне поповнення галузі саме молодими вченими. «Для цього точно необхідне залучення до науки талановитої молоді і стимулювання молоді для того, щоб вона йшла в науку, для того, щоб вона бачила перспективи міжнародної діяльності і кар’єрного зростання, і фінансового забезпечення. Це є абсолютно нормально. І я переконаний, що завдяки вам, вашій наполегливості, вашій праці, завдяки молодим інтелектуалам по всій країні ми точно зможемо утвердити європейський вибір», - резюмував Глава держави.

https://www.president.gov.ua/news/prezident-ukrayina-ce-krayina-suchasnih-mozhlivostej-52134

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux