Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Президент привітав «Динамо» Київ» з 40-річчям перемоги у фіналі Суперкубку УЄФА

Опубліковано 02 червня 2015 року о 11:48

 

Президент Петро Порошенко привітав футболістів легендарної команди «Динамо» Київ» з 40-річчям перемоги у фінальних матчах Кубка володарів кубків та Суперкубку УЄФА.

Президент відзначив, що тоді, у 1975 році, ця команда-легенда здобула дивну перемогу, привезши в Україну, хоча її тоді ще не було на політичній карті світу, найкращий трофей європейського футболу.

«Вболівальники київського «Динамо» були українцями не за пропискою, були українцями, виходячи зі своїх дуже патріотичних футбольних почуттів, і я згадую, як ми пишалися, що ці нагороди приїхали саме до Києва», – сказав Президент.

Глава держави наголосив, що започаткована в ті часи традиція патріотизму була збережена нащадками тих вболівальників – ультрас київського «Динамо», які з перших днів Майдану проявили свою патріотичну позицію. «Незважаючи на традиційне суперництво серед фанів футбольних клубів, вони прийняли рішення припинити суперечки і вступити у величезну боротьбу спільно, щоб захистити Україну. Наші досягнення на футбольній ниві дарують нам дивні прояви патріотизму», – відзначив Президент.

Зараз, через 40 років, Україна залишається великою футбольною державою, підкреслив Петро Порошенко. «Імена Валерія Лобановського, Олега Блохіна, Михайла Фоменка, Андрія Шевченка, Сергія Реброва, Олександра Шовковського, Андрія Ярмоленка, багатьох інших демонструють, що слава українського футболу буде завжди на дуже високому рівні», – наголосив Президент.

«Ви можете пишатися тим, як сучасні гравці київського «Динамо» продовжують ваші футбольні традиції», – звернувся до присутніх Президент.

Глава держави особливо зазначив, що до досягнень «Динамо» Київ» згодом доєдналися європейські футбольні перемоги інших українських клубів. 2009-го року перемогу здобув «Шахтар», а декілька днів тому «Дніпро» продемонстрував у фіналі Ліги Європи блискучу гру.

Глава держави висловив впевненість в тому, що український футбол має велике майбутнє та подякував тим, хто сьогодні допомагає його розвитку.

Присутні на зустрічі Почесний президент Федерації футболу України, віце-президент УЄФА Григорій Суркіс, футболісти легендарної команди Володимир Мунтян та Леонід Буряк подякували Главі держави за увагу до футболу та подарували футболки - одну, в якій динамівці вийшли на поле 40 років тому, та сучасну, з номером «12».

Президент з нагоди пам’ятної дати вручив державні нагороди футболістам київського «Динамо», яке у 1975 році вразило весь світ перемогою у фіналах Кубка володарів кубків та Суперкубку УЄФА.

У зустрічі також взяли участь Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук, Президент Федерації футболу України Андрій Павелко, Президент футбольного клубу "Динамо" Київ" Ігор Суркіс.

http://www.president.gov.ua/news/32966.html


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux