Обережно ботулізм! У Києві зафіксували випадок небезпечної хвороби
В одному зі столичних районів 5 липня зафіксували випадок захворювання людини на ботулізм. Як повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві, жінка отруїлась в’яленою рибою, придбаною в магазині «Пчілка» (вул. Олени Пчілки, 7-Б) 2 числа поточного місяця.
Наразі постраждалу госпіталізовано. За фактом випадку у столиці розпочали епідеміологічне розслідування.
Увага, деснянці!
Нагадаємо, у більшості випадків ботулізм – гостре токсико-інфекційне захворювання виникає внаслідок споживання будь-якого консервованого продутку, який був або погано вимитий, або недостатньо термічно оброблений, або зберігався неналежним чином. Ба більше, ботулізм можна підхопити внаслідок вживання в їжу в'яленої чи копченої риби та будь-яких виробів з м'яса.
Щоб уникнути небезпечного захворювання медики радять уникати споживання: в’яленої, копченої, солоної та консервованої риби; м'ясних та грибних консервів; консервів домашнього виробництва; якщо ви сумніваєтесь у їх якості та правильному зберіганні чи транспортуванні.
Будьте обачні, бережіть себе та своїх близьких!
Інфографіка: Факти/ICTV