Новий сучасний підхід до організації шкільного харчування не зупинити!
Це сьогодні була головна теза круглого столу із теми: «Сучасне харчування, сучасна професія – оптимальний вибір» на якому були присутні депутат Київради Ганна Старостенко, директор Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян, заступник голови Деснянської райдержадміністрації Ірина Алєксєєнко, начальник Управління освіти Тамара Постолюк, директор КП «Зеніт» Катерина Шестакова, педагогічні колективи закладів освіти та учнівська молодь.
У рамках експерименту у спеціалізованій школі № 307, майстри, технологи, методисти та студенти Київського ВПУ № 33 працювали поряд з кухарями КП «Зеніт» в їдальні школи.
Діти – дітям! Вчорашні школярі – хлопці та дівчата, що два-три роки тому закінчили школу прийшли до шкільної їдальні створити свято. Три дні у спеціалізованій школі № 307 працював шкільний ресторан – так назвали діти шкільну їдальню. Білі скатертини, офіціанти, дорогий посуд, бажана нарізка – дійсно свято. Сьогодні казка для дітей закінчилася, але бажання продовжити свято залишилося.
«Нове шкільне харчування – то не просто інші страви. Це спосіб навчити людину харчуватися по-іншому. Показати, що м’ята у салатах крута. Що селера та сирий гарбуз – то нормально і дуже смачно. Що ягідні соуси – вони неймовірні разом з м’ясом», – розповів автор кулінарного блогу, переможець проекту «МастерШеф» Євген Клопотенко.
«Маємо сподівання, що цей захід – перший крок до постійної співпраці КП «Зеніт» з учнями. Комунальне підприємство з радістю запрошує студентів на практику. Новий сучасний підхід до організації шкільного харчування вже не зупинити! Радість і задоволення школярів – найголовніший аргумент. КП «Зеніт» не збирається зупинятися. Бажаємо всім нам успіхів і перемог!», – зазначила директор КП «Зеніт» Катерина Шестакова.