Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Неймовірний футбольний матч дружби між Україною та Польщею пройшов на Центральній спортивній арені Деснянського району

Опубліковано 17 травня 2022 року о 10:21
фото

 

Центральна спортивна арена нашого району вже давно не бачила такого видовищного поєдинку!

Матч дружби між Україною та Польщею пройшов з метою підтримки майбутнього нашої країни для допомоги волонтерській групі «Вагітні та матусі з дітьми до року» Деснянського району м. Києва та укріплення дружніх відносин між братськими народами.

Неймовірну атмосферу заходу додали ведучі Соломія Вітвіцька та Андрій Джеджула. На початку матчу прозвучали гімни Польщі та України. Гімн Польщі виконала заслужена артистка України Анна Сінгаєвська та Гімн України – заслужена артистка України Олена Гребенюк.

Українську команду представили команда Зірок української естради ФК «Маестро», польську – волонтери та представники організації «Карітас» Замосць (Польща), котрі надають гуманітарну допомогу для вагітних жінок та молодих мам.

Голова Деснянської райдержадміністрації Дмитро Ратніков привітав усіх присутніх з такою значущою подією та подякував усім полякам за їх неоціненну допомогу українцям під час війни з рашистськими окупантами. Почесні гості заходу Ярослав Сахайко – депутат Сейму Республіки Польща та Ришард Мадзяр – керівник політичного кабінету віце-прем’єр-міністра Польщі.

Весна, чудова погода, атмосфера видовищного двобою, організована вболівальниками, надавала наснаги гравцям на полі. Чудовий настрій створював ведучий спортивної частини Андрій Федоров. Дружній матч закінчився і дружнім рахунком 4:4. Атмосфера, яка панувала на спортивній арені, була неперевершена, і вболівальники, і гравці заходу отримали величезний заряд позитивних емоцій.

Протягом усього заходу та під час перерви виступали український академічний фольклорно-етнографічний ансамбль «Калина», Олена Гребенюк та Богдан Кірєєв.

Також під час матчу представники організації «Карітас» Замосць (Польща) подарували три квадроцикли для механізованої бригади №14(Волинь).

Дякуємо усім організаторам за такий чудовий матч, який ще раз довів, що сусіди бувають різні. І ми ще раз дякуємо полякам за підтримку і реальну допомогу, та усім волонтерам за потрібну благородну роботу. Це надзвичайно важливо, а інколи і життєво необхідно.

Захід пройшов за ініціативи депутатів польського Сейму, Деснянської райдержадміністрація, депутатів Київради Юрій Зубко та Іллі Кушніра. Організатори заходу – громадські діячі Ната Дєвіна, Кирило Коваль, ДЦФЗН "Спорт для всіх" за підтримки Управління у справах молоді та спорту Деснянської РДА, «Карітас» Замосць (Польща), гуманітарного підрозділу ДФТГ «СВА» № 19 (командир Олександр Гоцуляк), підрозділу "СОФІЯ" управління патрульної поліції в місті Києві (Babak Sergei), БФ «Добряк», БФ "Незалежна країна", ФК Вигурівщина, ДЮФК "Титан" Киев, Троещина FB.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux