Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Нагальні проблеми мешканців селища Троєщина вимагають компромісу та комплексного рішення

Опубліковано 26 червня 2019 року о 17:47

 

Сьогодні перший заступник голови Деснянської райдержадміністрації Сергій Снопков разом із депутатом Київради Віктором Грушком та заступниками голови Іриною Алєксєєнко і Владиславом Сюром зустрілися з громадою мешканців селища Троєщини для вирішення їх нагальних проблем.

Серед них – стан розробки проекту детального плану території в межах вулиць Бальзака, Радунської, Лісківської, Милославської та терміни винесення проекту ДПТ на розгляд містобудівної ради; збереження пам’ятки місцевого значення та влаштування історичної зони Городець Пісочний біля озера Гнилуша; інформацію щодо розчистки та благоустрою озера Гнилуша; встановлення світлофорів та «лежачих поліцейських», знаків обмеження швидкості по вул. Боплана, Радосинській, Маркса та інших; соціальні питання – прокладання інженерних мереж та інженерно-транспортної інфраструктури селища, функціонування навчально-виховного комплексу № 278 і капітальний ремонт амбулаторії.

Відтак, за інформацією розробника ДПТ директора ПП «Інститут Урбаністики» Алли Плешканівської, на території селища Троєщина проживає біля 3000 мешканців, які мають близько 1000 земельних ділянок. Загальна площа детального плану території складає 1100 га. Частина з них оформлена належним чином у власність, частина – ні. На вимогу депутатського корпусу частина території (біля 130 га) була додатково включена до проекту під садибну забудову. 95 % побажань мешканців були включені у ДПТ, інші необхідно буде винести на розгляд на етапі громадських слухань. Проте існують побажання жителів, які не можуть бути втілені у життя – збільшення території під індивідуальну забудову за рахунок території природно-заповідного фонду, а саме: ландшафтного заказника «Деснянські луки». Попри відсутність належного фінансування та зміни законодавства, підприємство за власний кошт завершує розділ СЕО та найближчим часом надасть проект із доповненнями до Департаменту містобудування та архітектури КМДА.

«Я малюю те, що вважаю правильним і те, що відповідає законодавству та інтересам мешканців. Я не вбачаю можливості виділення додаткової вказаної території. Я персонально відповідаю за свої дії власним іміджем, ліцензією та грошима», – зазначила Алла Плешканівська, відповідаючи на запитання мешканців селища.

Також присутні напрацювали спільний план дій з протидії незаконному будівництву по вулиці Боплана; корегування у проекті ДПТ території та збереження пам’ятки місцевого значення Городець Пісочний; розчистки та благоустрою озера Гнилуша; інженерно-транспортної інфраструктури; функціонування навчально-виховного комплексу № 278 та капітального ремонту амбулаторії.

«Ми зібралися тут, щоб вирішити всі ваші питання. Ми працюємо відповідно до діючого законодавства. Якщо усі ваші проблеми не будуть вирішені сьогодні, то ми будемо збиратися стільки разів, скільки буде необхідно», – підсумував зустріч перший заступник голови Деснянської райдержадміністрації Сергій Снопков.

За результатами наради відповідальним виконавцям були надані доручення. Час наступної зустрічі наразі узгоджується.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux