Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Лола Верлан: «Найдорожча нагорода 2018-го року – Гран-прі Міжнародного фестивалю мистецтва «Талановиті діти України»

Опубліковано 03 січня 2019 року о 14:41

 

Засновник колективу, художній керівник, постановник танців, хореограф ‒ Лола Верлан:

«Минулий рік для Зразкового ансамблю народного танцю «Росток» КДШМ № 3 був насиченим та одночасно дуже цікавим. З вдячністю згадую людей, з якими познайомились та подружились, яскраві творчі проекти, в яких взяли участь, відповідальні зустрічі та концерти.

Патріотичному вихованню дітей у колективі приділяється велика увага, учні з радістю та задоволенням знайомляться з українськими звичаями, обрядами, історією української хореографії та костюму. В репертуарі ансамблю – танці різних регіонів України: волинська полька «Ой-ра» та поліська жартівлива, «Веселі коломийки», гуцульський танок «Лісоруби» та «Дівочий буковинський»,  «Гопак» та інші. Надзвичайно важливою для нас була участь у святковому концерті до Дня Соборності та Свободи України у Галереї мистецтв Деснянського району з вокально-хореографічною композицією «Моя Україна». Також січень був знаменний виступом у Національної філармонії України у концерті № 3 Київської дитячої філармонії «В єднанні муз – у колі друзів».

Хореографічний колектив завжди бере  участь у благодійних акціях та концертах. У лютому учениці 8 класу представляли ансамбль на Гала-концерті нагородження переможців Міжнародного фестивалю-конкурсу талановитих дітей-сиріт «Щасливі долоні» у Національній опері України.

В нашій великій танцювальній родині є традиція. Навесні ми проводимо для молодших  конкурс «Міс  и Містер Росток», де діти діляться своїми талантами. А старші групи  грають в «Лігу сміху», де можна посміятися над своїми недоліками і навчитись приймати себе. Ці вечори вчать дітей відпочивати разом, жартувати та не ображати одне одного, що дуже важливо у підлітковому віці.

Річницю народження Тараса Шевченка ми завжди шануємо та беремо участь у святкових концертах. У цьому році це був виступ 6 березня в Українському домі,  де діти читали вірші Т.Г. Шевченка різними мовами. Наша вихованка Вероніка Житнецька читала вірш українською та узбецькою мовами, а вихованці ансамблю танцювали український танець «Наші браві козаченьки». Запам`яталося яскраве Міжнародне свято «Навруз», яке проходило у колонній залі КМДА. Ансамбль «Росток» взяв участь у святі на запрошення Надзвичайного та Повноважного посла Республіки Узбекистан в Україні Алішера Абдуалієва. Разом зі своїми вихованками виконувала узбецькі народні танці. У квітні ансамбль взяв участь у зустрічі з японськими гостями,  які приїхали до Києва з нагоди 33 річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Вихованці старшої групи ансамблю «Росток» виконали вокально-хореографічну композицію «Журавлі».

В минулому році вихованці ансамблю «Росток» стали лауреатами багатьох Міжнародних та Всеукраїнських фестивалів-конкурсів мистецтв – «Талановиті діти України», «Ритми майбутнього», «Соняшник», «Зіркафест. Моя Україна», «ProFest winter», «Сяйво різдвяних зірок» та ін. Серед лауреатів –  Ольга Цвях, Поліна Короленко,  Вікторія Кабацкова, Юлія Марценюк, Єва Куценко, Мар`яна та Ярослава Кушнір,  Саміра Абишева. Творчі стипендіати голови КМДА – Денис Долобан та Вікторія Карпець, лауреат першого ступеню Всеукраїнського мистецького конкурсу «Різдвяні мініатюри» – Вікторія Селютіна.

Колектив ансамблю на чолі з директором КДШМ №3 заслуженим працівником культури України  Оленою Рябоконь презентував багату українську культуру у Греції. Колектив приймав  Архієпископ Еллади та Афін – Ієронім. Як переможець Міжнародного фестивалю-конкурсу мистецтв «Соняшник» в рамках проекту «Діти України-дітям Палестини» вихованці ансамблю побували у Палестині та Ізраїлі. На урочистій зустрічі з Патріархом Єрусалима та Палестини Феофілом діти співали українські пісні та танцювали українські танці. Свою програму ми презентували у містах Рамалл та Наблус.

Яскраво ансамбль представив свої танці на Всеукраїнському фестивалі національних спільнот «Ми українські» у Приморську Запорізької області, на  «Фестивалі культур народів світу OUTLOOK», Всеукраїнському форумі «Дитячим дотиком пера». Найдорожча нагорода 2018-го року – Гран-прі Міжнародного фестивалю-конкурсу мистецтва «Талановиті діти України» за нову хореографічну постановку «Зимові забави»

Знаменним став 2018-й рік і для мене особисто – за вагомий особистий внесок у розвиток міжнаціональних відносин, відродження, збереження та популяризацію культур національних меншин України, активну творчу та громадську діяльність, як художній керівник Зразкового ансамблю народного танцю «Росток» я була нагороджена Грамотою Верховної Ради України. Подяками та грамотами також були відзначені викладачі та концертмейстери ансамблю Олексій Верлан, Сергій Набок та Микола Білий.».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux