Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Лікарі первинної ланки Деснянського району отримали спеціалізовані легкові автомобілі “Медична допомога”.

Опубліковано 21 жовтня 2013 року о 17:01
фото

 

Сьогодні у Центральній районній поліклініці заступник голови Київської міської державної адміністрації Віктор Корж урочисто передав спеціалізовані легкові автомобілі “Медична допомога” і подарункові сертифікати на обладнання центрам первинної медико-санітарної допомоги №№ 1, 2, 3, 4 Деснянського району.

В урочистих заходах взяли участь голова Деснянської райдержадміністрації Станіслав Прокопенко, директор Департаменту охорони здоров’я КМДА Віталій Мохорєв, начальник районного управління охорони здоров’я Дмитро Вернигор, працівники медичних закладів Деснянського району.

Як зазначив під час вручення автомобілів Віктор Корж, нові автомобілі марки “Geely” допоможуть медикам транспортувати до амбулаторій пацієнтів, яким важко пересуватися, нададуть змогу привозити до віддалених районних амбулаторій спеціалістів вузьких спеціальностей з клініко-діагностичних центрів, здійснювати оперативну доставку аналізів з амбулаторій до лабораторії і т. п.

Загалом, для центрів первинної медико-санітарної допомоги Деснянського району Київською міською державною адміністрацією за кошти субвенції з державного бюджету закуплено 16 автомобілів для центрів ПМСД та амбулаторій загальної практики/сімейної медицини, з них 3 автомобілі – для пунктів невідкладної медичної допомоги, які входять до складу центрів первинної медико-санітарної допомоги. Окрім цього, було закуплено обладнання на загальну суму 1 млн 911,300 тис. грн., лікарських засобів на 689,4 тис. грн., що дозволило значно покращити матеріально-технічну базу медичних закладів.

– Сьогодні на виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича у Деснянському районі проводиться реформування медичної галузі. Головне завдання змін в галузі охорони здоров’я – поліпшення якості та доступності медичної допомоги для пацієнтів, а також створення належних умов праці для медичних працівників. Ми й надалі приділятимемо значну увагу підвищенню соціального статусу медичних працівників та будемо впроваджувати заходи, спрямовані на забезпечення здорового повноцінного розвитку мешканців району, адже це є прямою інвестицією в економічний та соціальний добробут країни, – зазначив голова Деснянської райдержадміністрації Станіслав Прокопенко.

Крім того, Віктор Корж та Станіслав Прокопенко ознайомилися з роботою амбулаторії сімейної медицини по вул. Милославська, 33-а та обговорили з трудовим колективом закладу питання, пов’язані із впровадженням у м. Києві медичної реформи. Серед найбільш актуальних питань, які були винесені на обговорення, – матеріально-технічне забезпечення, підвищення соціального статусу медичних працівників та ін. Під час зустрічі з лікарями Віктор Корж зауважив, що для забезпечення якісного впровадження реформ вкрай необхідне повне розуміння та підтримка процесів реорганізації галузі саме медичними працівниками.

Сьогодні медичну допомогу мешканці Деснянського району отримують у 4 поліклініках для дорослих, 3 – для дітей, амбулаторії лікарів загальної практики у с. Биківня. Крім того, у районі діє 6 амбулаторій загальної практики/сімейної медицини. У грудні 2013-го року заплановано введення в експлуатацію ще однієї амбулаторії по просп. Лісовому, 23-а. Загалом первинну медичну допомогу в лікувально-профілактичних закладах Деснянського району надають 55 лікарів загальної практики-сімейної медицини, 50 дільничних лікарів-терапевтів та 70 дільничних лікарів-педіатрів.

Image00001

Image00002

Image00003

Image00004

Image00005

Image00007

Image00008

Image00009

Image00010


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux