Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Громадська рада при Деснянській райдержадміністрації привітала захисників нашої Вітчизни

Опубліковано 12 травня 2016 року о 18:20
фото

8

Громадська рада при Деснянській райдержадміністрації привітала захисників нашої Вітчизни

За сприяння Громадської ради при Деснянській райдержадміністрації та ініціативи педагогів і батьківства загальноосвітнього навчального закладу № 292 імені гетьмана України Івана Мазепи напередодні Дня пам’яті та примирення пройшов урочистий захід, присвячений героїчним подвигам захисників нашої Вітчизни.

На захід завітали ветерани Великої Вітчизняної війни – Катерина Беличко, Ірина Гришутіна, Матрона Золотько, Людмила Лизогуб, Федір Копєйко, діти війни – Олександр Міщук та Аврора Терещенко (донька командира партизанського загону імені Щорса Григорія Овсієнко, який загинув в 1943 році під час визволення Києва). Варто зазначити, що онука командира – Ольга Поспєлова нині викладає математику в ЗНЗ № 292 імені гетьмана України Івана Мазепи.

Також захід відвідали учасники антитерористичної операції на Сході України – Роберт Ліснічук, Ігор Гєвко, Максим Фіногін, Олексій Мороз, Сергій Хилько, випускники ЗНЗ № 292 Павло Морозов та Віталій Кучменко.

Урочистості проходили під гаслом «1939–1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо» та складалися з тематичних документальних сюжетів, музичних композицій, хореографічних і театральних постанов у виконанні учнів школи. Для наших героїв виступали виконавці Національної філармонії України.

«Мета нашого заходу – посприяти формуванню кожного учня та учениці як особистості, що усвідомлює свою належність до Українського народу, сприймає війну як складний суспільно-політичний процес, протистояння між країнами, народами, поглядами, але завжди – як лихо, руйнівний процес, що дорого коштує кожному громадянину й руйнує економіку, культури держав і долі пересічних людей», – підкреслив голова Громадської ради при Деснянській райдержадміністрації Артур Аракелян.

На думку радника голови Деснянської РДА з питань спорту та заступника голови Громадської ради Євгенія Шкулія урочисті заходи за участі молоді покликані показати героїзм нашого народу в боротьбі з ворогом, виховати почуття патріотизму, любові до своєї землі, усвідомлення уроків життя в процесі нерозривного зв'язку поколінь.

Під час заходу школярі поринули у вир подій Другої світової війни в Україні та сьогодення у зоні проведення АТО на Сході України.

Наприкінці урочистостей кожного ветерана було нагороджено квітами та подарунками, висловлено слова поваги і вдячності за неосяжні подвиги заради вільної Батьківщини.

Громадська рада при Деснянській райдержадміністрації висловлює вдячність керівництву школи № 292 імені гетьмана України Івана Мазепи за виявлену ініціативу, могутнім переможцям над нацизмом у Другій світовій війні та безстрашним воїнам антитерористичної операції на Сході України за квітучі полонини та синє небо неньки-України.

ФОТОЗВІТ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux