Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Голів ОСББ та ЖБК Деснянського району ознайомили з міською Програмою співфінансування «70/30» у житлових будинках

Опубліковано 18 березня 2016 року о 15:29

 

Сьогодні у приміщенні Деснянської райдержадміністрації відбувся семінар з реалізації енергоефективних заходів міста Києва за Програмою співфінансування «70/30» у житлових будинках ОСББ та ЖБК за участю представників Департаменту житлово-комунальної інфраструктури, міжнародних донорських організацій, Управління житлово-комунального господарства Деснянської райдержадміністрації, голів ОСББ та ЖБК.

Перший заступник голови Деснянської райдержадміністрації Віктор Крохмалюк звернувся до присутніх, зазначивши, що згідно рішення Київської міської ради № 865/865 затверджено Положення про конкурс проектів з реалізації енергоефективних заходів в житлових будинках міста, Деснянського району, в яких створені об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та у кооперативних будинках.

Цим Положенням регулюється процедура відбору проектів, які пропонується реалізовувати у багатоквартирних будинках міста, в яких функціонують ОСББ та ЖБК для підвищення енергоефективності та зменшення ресурсоспоживання.

«Значною мірою недостатня енергоефективність, старіння житлового фонду, відсутність технічного переоснащення утворюють проблему у створенні комфортного середовища  для проживання мешканців. 15 березня нинішнього року стартував початок прийому заявок для участі у конкурсній Програмі співфінансування енергоефективності в будинках ОСББ та ЖБК «70/30». Цей проект дає можливість досягнути економії та комфорту в житлових будинках. 70 вісотків вартості заходів сплачує місто, 30 відсотків – ОСББ чи ЖБК», – зазначив Віктор Крохмалюк.

З практикою реалізації конкурсу проектів енергоефективних заходів у житлових будинках ОСББ та ЖБК у 2015-му році присутніх ознайомила начальник управління розвитку житлово-комунального господарства Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Віра Радченко.

Так, зокрема, вона відзначила, що серед видів робіт, передбачених умовами конкурсу – реконструкція теплових пунктів та встановлення нових індивідуальних теплопунктів; модернізація і заміна внутрішньобудинкових інженерних мереж; встановлення будинкових приладів обліку теплової енергії на опалення та на гаряче водопостачання; утеплення фасадів; теплоізоляція та капремонт дахів; заміна вікон на енергозберігаючі; заміна освітлювальних приладів на енергоефективні та/або встановлення датчиків руху для регулювання освітленості. На ці заходи у 2016-му році з бюджету Києва заплановано виділити 20 мільйонів гривень.

Радник заступника голови Київської міської державної адміністрації Олексій Тихонов ознайомив голів ОСББ та ЖБК з порядком участі у Програмі співфінансування «70/30» у житлових будинках ОСББ та ЖБК.

На закінчення семінару присутні поставили запитання і отримали на них відповідь.

ФОТОЗВІТ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux