Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Глава держави: Саміт Україна-ЄС визначив чіткі перспективи ратифікації Угоди про асоціацію та незмінність її положень

Опубліковано 25 листопада 2016 року о 11:29

 

24 Листопада 2016 - 17:13

Президент Петро Порошенко наголошує, що учасники 18-го Саміту Україна-ЄС домовились про чіткі перспективи ратифікації Угоди про асоціацію та підтвердили незмінність її положень.

«Перше про що ми сьогодні домовились – це чіткі перспективи ратифікації Угоди про асоціацію. Ця Угода стала символом нової України, реформ та боротьби нашої держави за європейське майбутнє», - підкреслив Петро Порошенко під час спільної з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском, Президентом Європейської Комісії Жан–Клодом Юнкером прес-конференції за підсумками Сміту Україна-ЄС

«Україна і ЄС мають спільну позицію, що положення Угоди про асоціацію за жодних обставин не можуть бути переглянуті чи переписані. Так само неможливим є заниження амбітності наших цілей по Угоді», - наголосив Глава держави.

За його словами, підсумки цього Саміту впевнено декларують,  що ми робимо це і рухаємось вірним шляхом.

Президент нагадав, що три роки тому український народ вийшов на Майдан з вимогою підписати і  реалізувати цю Угоду.

Глава Української держави наголосив, що затягування з її ратифікацією не на користь ані Україні, ані ЄС і висловив впевненість, що і Україна, і ЄС мають дати відсіч популізму і не допустити, щоб в цій боротьбі виграла країна-окупант.

«Сподіваюсь, що під час Саміту ЄС ми зрушимо питання ратифікації Угоди з тим, щоб вона запрацювала, нарешті, на повну потужність. Так, як з 1 січня поточного року працює поглиблена та всеохоплююча Зона вільної торгівлі з ЄС», - сказав він.

Петро Порошенко зазначив, що є відчутний прогрес в імплементації зони вільної торгівлі між Україною та ЄС: за перші 10 місяців дії ЗВТ наш товарообіг з ЄС зріс на 5%, а обсяги торгівлі з ЄС впевнено вийшли на перше місце, і на сьогоднішній день вони досягають вже 41%.

«Я висловив вдячність лідерам ЄС за готовність сприяти швидкому введенню автономних торговельних преференцій, наданих Уряду України, і здійснити ряд заходів для підтримки ефективного виконання Угоди про вільну торгівлю, що ще більше відкриє ринок Європейського Союзу для українських виробників», - сказав він.

В свою чергу, Президент Європейської Ради Дональд Туск почав свій виступ українською мовою та висловив захоплення прагненням України набути членства в ЄС та мужністю українського народу. «Я глибоко вражений терпінням та рішучістю українського народу в своїй боротьбі за збереження територіальної цілісності і суверенітету. Ви є унікальним прикладом мужності, гідності та практичного розуму. Я знаю, що ви заслуговуєте на більше від нас, від Європи. У вас тут є багато друзів. І я можу пообіцяти вам, що ми не залишимо вас позаду», - сказав Дональд Туск.

Він також чітко зазначив, що «Європейський Союз буде й надалі продовжувати докладати зусилля по втіленню в життя очікувань українців і це має стати успіхом усієї Європи».

http://www.president.gov.ua/news/glava-derzhavi-samit-ukrayina-yes-viznachiv-chitki-perspekti-38824

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux