Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Герої не вмирають. Ми пам’ятаємо!

Опубліковано 21 листопада 2019 року о 15:37
фото

 

Учні 9-го класу школи № 270 Деснянського району в рамках проекту «І вічно житиму в Тобі, Відвічна Україно» відвідали школу № 275 імені Кравчука Володимира Деснянського району.

Учні ознайомилися з шкільними роками та життєвим шляхом випускника школи Володимира Кравчука, який загинув під час виконання бойового завдання по звільненню від бойовиків міста Ямпіль Донецької області.

Хлопці та дівчата вшанували пам’ять Володимира Кравчука та поклали квіти до меморіальної дошки, що встановлена на фасаді школи.

Також учні 9-х та 10-х класів гімназії «Троєщина» Деснянського району взяли участь у заході «Герої не вмирають. Ми пам’ятаємо», який відбувся у школі № 259 Деснянського району.

Захід присвячений Михайлу Станіславенку, який героїчно загинув 20 квітня 2014 року в місті Слов’янськ Донецької області при виконанні бойового завдання, захищаючи незалежність та суверенітет України.

Під час заходу гості були ознайомлені з життєвим шляхом Героя, подіями, що відбуваються в зоні АТО, починаючи з 2014 року, про Героїв Небесної Сотні та воїнів, які загинули під час бойових дій в зоні АТО. Гімназисти переглянули документальні фільми про події революції Гідності, Героїв Небесної Сотні.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять Михайла Станіславенка та всіх загиблих за суверенітет і територіальну цілісність України.

Сьогодні, у спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 264 з поглибленим вивченням англійської мови також до річниці початку Революції Гідності один із уроків історії в 10-В класі був присвячений подіям на Майдані, що відбулися шість років тому. «Відважні борці за гідну Україну» - тема уроку-театру, що провела вчитель історії Приз Наталія Миколаївна.

Під час заходу було відтворено календар подій від початку Революції до «народження» Небесної Сотні, лунали вірші Тараса Шевченка, співалися патріотичні пісні, була віддана шана героям. Але найцікавіше, найважливіше - це розповіді про Революцію з перших вуст. На урок завітав учасник Майдану та представник Спілки ветеранів АТО України Капацин Леонтій Іванович. Він був активним учасником Революції Гідності і прямо з Майдану став добровольцем АТО. Дякуємо Вам відважний наш борець за гідну Україну!

Окрім цього, в рамках проекту «І вічно житиму в Тобі, Відвічно Україно» до школи І № 282 завітали учні спеціалізованої школи № 250 Деснянського району.

Під час заходу гості були ознайомлені з життєвим шляхом Олександра Грузовенка, подіями, що відбуваються в зоні АТО, починаючи з 2014 року, про Героїв Небесної Сотні та воїнів, які загинули під час бойових дій в зоні АТО.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять Олександра Грузовенка, всіх загиблих за суверенітет та територіальну цілісність України та поклали квіти до меморіальної дошки Героя.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux