Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Деснянською райдержадміністрацією вживаються заходи по збереженню майна територіальної громади міста Києва

Опубліковано 24 лютого 2020 року о 17:50
фото

 

Зокрема, йдеться про ситуацію, яка склалася навколо ліквідації та судових тяжб щодо боргів КП «Житлорембудсервіс». Ця справа триває ще з 2008-го року, і майно підприємства перебувало в податковій заставі. Ухвалою Господарського суду міста Києва за заявою ініціюючого кредитора ПрАТ «АК «Київводоканал» порушено провадження у справі про банкрутство комунального підприємства по утриманню житлового господарства «Житлорембудсервіс» Деснянського району м. Києва. Постановою суду підприємство у цій справі визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором арбітражного керуючого Потупало Н. І.

«Декілька років триває судова тяжба і наразі склалася критична ситуація – нежитлове приміщення, яке увійшло до ліквідаційної маси продане на аукціоні за низьку оціночну вартість. Хоча, ліквідатор у своїх діях при проведенні аукціону мав отримати згоду від власників», – зазначає Ірина Алєксєєнко.

У продовження ситуації, яка склалася навколо ліквідації та судових тяжб довкола боргів КП «Житлорембудсервіс» сьогодні у Деснянській райдержадміністрації відбулася робоча зустріч під головуванням в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Сергія Снопкова за участю арбітражного керуючого Н.І.Потупало, заступників голови Деснянської райдержадміністрації Ірини Алєксєєнко, Владислава Сюра, начальника відділу з питань майна комунальної власності Раїси Сердюк, заступника начальника юридичного відділу Юлії Хало та директора КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду» Ірини Бойко.

Зокрема, під час зустрічі вирішувалося питання можливості закріплення майна КП «Житлорембудсервіс» на праві господарського відання за комунальним підприємством КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва».

Також у січні цього року до Деснянської райдержадміністрації надійшов лист-відповідь від Головного територіального управління юстиції, в якому сказано, що арбітражному керуючому Н.І Потупало було винесено припис про недопущення повторних порушень, пов`язаних з реалізацією на аукціоні нежитлового приміщення громадського призначення, вбудованого в житловий будинок по вулиці Курчатова,23 без згоди власника цього майна – територіальної громади міста Києва в особі Київської міської ради.

Довідково.

На пленарному засіданні Київської міської ради від 19 грудня 2019-го року депутати підтримали проєкт рішення Київської міської ради «Про відмову у наданні згоди на реалізацію майна комунальної власності територіальної громади міста Києва», що забезпечить збереження комунального майна та недопущення його реалізації в процедурі банкрутства комунального підприємства по утриманню житлового господарства «Житлорембудсервіс» Деснянського району м. Києва.

«З метою недопущення реалізації майна комунальної власності територіальної громади міста Києва та його збереження Деснянською райдержадміністрацією було підготовлено вищезазначений проєкт рішення Київської міської ради, який підтримано 19 грудня 2019 року на засіданні Київради. Дякуємо усім депутатам Київської міської ради, що підтримали дане рішення ‒ це врегулює багато питань, щоб зберегти майно територіальної громади міста Києва»,‒ зазначає в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Сергій Снопков.

Пленарне засідання сесії Київської міської ради 19.12.2019 https://www.youtube.com/watch?v=yqP4PeK57CI&feature=youtu.be

ФОТОЗВІТ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux