Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

А ти готовий пройти безкоштовне обстеження з ранньої діагностики раку?

Опубліковано 24 листопада 2016 року о 17:04

А ти готовий пройти безкоштовне обстеження з ранньої діагностики раку?

Увага, деснянці!

За смертністю онкологічні захворювання посідають в Україні друге місце після серцево-судинних. Трохи сумної статистики – щоденно 470 українців дізнаються, що хворі на рак, а 250 помирають від цієї хвороби. Протягом життя кожний четвертий чоловік та кожна шоста жінка мають ризик виявити в себе злоякісну пухлину.

У Києві щоденно виявляється 24 нових онкологічних хворих, а помирає – 11. На 56 мешканців столиці припадає один онкохворий. З 1990 року захворюваність на рак у місті зросла з 242,8 до 371,8 на 100 тис населення, тобто на 38 %. Лише за минулий рік на території Києва зареєстровано 10 763 випадків вперше виявлених злоякісних пухлин.

Онкологія є бичем нашої цивілізації. Що ж робити? Запорукою спокою або ж успішного лікування в разі захворювання є діагностика на ранніх стадіях. З цією метою в Києві проводять соціальний проект «Крок до життя. Перевір себе». Тисячі людей матимуть змогу пройти безкоштовне обстеження лікарів.

В Україні онкозахворювання більше ніж у 30 % випадків діагностується на задавнених стадіях, що призводить до зменшення тривалості життя та зростання витрат на лікування у 25-30 разів порівняно з тим, коли пухлина виявляється в ранній стадії.

Крім того, на першій стадії онкологію можливо вилікувати в 95-98 %, це не є смертельним діагнозом. На пізніших стадіях розповсюдження захворювання цей відсоток, в залежності від форми захворювання, коливається від 30 до 50 %.

Минулого року в рамках проекту «Крок до життя» медсестер на базі 10 Консультаційно-діагностичних центрів столиці та Київського міського клінічного онкоцентру було обстежено 5200 осіб.

«Було виявлено понад 500 онкопатологій приблизно у 10 % відвідувачів, які були одразу спрямовані на лікування, а у 45,5 % відвідувачів виявлено інші патології. Ми проводили опитування, чому люди не йдуть на обстеження до лікарів. Найпершою причиною є страх, люди занепокоєні, що у них можуть щось знайти, інші причини – немає часу, грошу. Тож, якщо ви не прийшли до лікарів, то зараз лікарі самі йдуть до вас. Цьогоріч ми плануємо обстежити не менше 5 тисяч киян» ,– розповіла про результати член Координаційної Ради ВГО «Київське Віче» Олена Терещенко.

Впродовж акції будуть організовані профілактичні огляди лікарів-онкологів, мамологів, ендокринологів, гінекологів, хірургів, отоларингологів, урологів, дерматологів та інших. У разі виявлення відхилень, відправлятимуть на додаткові дослідження – УЗД, мамограму, рентген.

Пройти обстеження запрошують 26 листопада з 10:00 до 13:00 у КНП «Консультативно-діагностичному центрі» (вул. Закревського, 81/1) усіх охочих деснянців. Документи з собою брати не потрібно.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux