Головна  →  Анонси  →  7 травня 2018

До Дня пам’яті та примирення i 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Деснянському районі відбудеться низка заходів

 

Запрошуємо деснянців на урочисті заходи до Дня пам’яті та примирення!

З метою належного вшанування подвигу звитяжців старшого покоління, увічнення пам’яті жертв Другої світової війни, а також консолідації суспільства та утвердження ідеалів миру, Деснянський район відзначатиме День пам’яті та примирення i 73-ю річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

8 травня 2018-го року за участю керівництва Деснянського району, активу ветеранських організацій, громадськості та учнівської молоді району відбудуться:

– о 9.00 – урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятників загиблим воїнам у Другій Світовій війні у селі Троєщина;

– о 10.00 – урочистий мітинг біля Обеліску Слави у парку «Деснянський».

Вшануємо пам’ять загиблих в роки Другої світової війни.

 

У цей же день об 11.00 у Київській дитячій школі мистецтв (пр. Маяковського, 39) відбудеться урочистий вечір з нагоди 30-річчя створення Ради ветеранів Деснянського району.

Також ветерани Деснянського району візьмуть участь у загальноміських заходах. Так, 9 травня з 11:00 до 17:00 у Національному музеї історії України у Другій світовій війні триватимуть урочистості «Пам’ятаємо – Перемагаємо!» з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення i 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У рамках урочистостей відбудеться концертна програма Київського академічного муніципального духового оркестру «Україна – священна земля», поминальний реквієм «Пам’ять», молебень за мир в Україні, церемонія покладання гірлянди Військової Слави до скульптурної композиції «Форсування Дніпра», концертно-тематична програма «Перемога, свята перемога!».

У навчальних закладах, закладах культури Деснянського району триватимуть просвітницькі заходи, Уроки Пам`яті, конференції, засідання за круглим столом, творчі мистецькі заходи, книжкові експозиції, виставки малюнків, кінопокази з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Також буде організовано екскурсії до Національного музею історії України у Другій світовій війні, Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр», покладання квітів до пам’ятників.

Протягом квітня-травня буде організовано зустрічі учнівської молоді з ветеранами війни.

На час проведення загально районних заходів буде забезпечено охорону громадського порядку, чергування бригад швидкої (екстреної) медичної допомоги.

Відповідно до Закону України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років», Указу Президента України від 26 березня 2018 року № 85/2018 у Деснянській райдержадміністрації затверджено відповідний план заходів.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]