Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Заходи щодо забезпечення регіональної мовної політики в місті Києві

Опубліковано 12 грудня 2017 року о 15:25

Заходи щодо забезпечення регіональної мовної політики в місті Києві

До уваги підприємців Деснянського району!

Публікуємо рішення Київської міської ради від 05.10.2017 року № 166/3173 щодо забезпечення регіональної мовної політики в місті Києві.

Відповідно до статті 10 Конституції України, пункту 50 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 11, 24 Закону України «Про засади державної мовної політики», рішення Конституційного Суду України від 14 грудня 1999 року № 10-рп/99, рішення Київської міської ради № 571/1435 від 28 травня 2015 року «Про затвердження Концепції розвитку української мови, культури та виховання історичної пам’яті у жителів міста Києва на 2015-2020 року» Київська міська рада.

ВИРІШИЛА:

  1. Встановили, що в місті Києві мовою роботи, діловодства і документації всіх органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій комунальної форми власності, мовою офіційних оголошень і повідомлень є державна мова.
  2. Встановити, що на території міста Києва всі назви установ, підприємств, організації, вивіски, плакати, афіші, публічні повідомлення, рекламні оголошення та будь-які інші форми аудіо- і візуальної рекламної продукції, інформація для споживачів товарів та послуг виконується будь-якою іншою мовою. Зазначене правило не поширюється на дипломатичні установи та офіційні представництва міжнародних організацій, розташовані в Києві. Знаки для товарів і послуг наводяться в господарському і публічному обігу у тому вигляді, в якому їм надана правова охорона відповідно до законодавства України.
  3. Встановити, що у місті Києві у всіх сферах громадського обслуговування громадян при реалізації товарів і наданні послуг першочергово використовується державна мова. Одночасно з державною мовою на прохання споживача суб’єкт господарювання може використовувати будь-яку іншу іноземну мову для повного донесення інформації про товари та послуги та для належного обслуговування споживачів. У всіх закладах сфери громадського харчування обов’язкова наявність меню, виконаного державною мовою. При обслуговуванні відвідувачів персонал зобов’язується пропонувати меню українською мовою і лише на вимогу відвідувача надати меню будь-якою іншою мовою (за наявності).
  4. Направити звернення Київської міської ради до Інспекції з питань захисту прав споживачів у місті Києві згідно з додатком до цього рішення.
  5. Доручити виконавчому органу Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) здійснити роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарської діяльності, що здійснюють свою діяльність на території міста Києва, щодо необхідності приведення своєї діяльності у відповідність до положень цього рішення.
  6. Офіційно оприлюднити це рішення в газеті Київської міської ради «Хрещатик».
  7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики, на постійну комісію Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків, на постійну комісію Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами, на постійну комісію Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux