Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Вадим Онуфрійчук: «Відкриття нової пожежної частини – безпека мешканців Троєщини у випадку виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій»

Опубліковано 17 лютого 2016 року о 08:49
фото

 

Ще до сьогодні на території Деснянського району функціонувала лише одна пожежна частина, яка знаходиться на вулиці Маршала Жукова, 4, поблизу станції метро «Лісова». У випадку виникнення пожежі на житловому масиві Вигурівщина-Троєщина до Деснянського району виїжджали також рятувальники пожежної частини з Дніпровського району (бульв. Перова), долаючи досить непросту транспортну розв’язку на  Керченській площі та проспекті Ватутіна.

Вирішити питання створення нової пожежної частини на території Деснянського району стало одним з пріоритетних у діяльності нинішнього районного керівництва.

«За сприяння міської та районної влади на базі пожежного депо Банкнотно-монетного двору Національного банку України буде функціонувати новостворена пожежна частина № 43. Зазначене пожежне депо надано на 49 років у довгострокову оренду Головному управлінню ДСНС України у місті Києві та забезпечуватиме спокій мешканців ж/м «Вигурівщина-Троєщина». З моменту виникнення ідеї та оформлення всіх необхідних документів пройшло, більше півроку», – говорить Вадим Онуфрійчук.

Сьогодні, 16 лютого 2016-го року, за участю голови ДСНС України Миколи Чечоткіна, заступника голови Київської міської державної адміністрації Петра Пантелеєва, очільника Деснянської райдержадміністрації Вадима Онуфрійчука, заступника директора Банкнотно-Монетного двору Юрія Оніщенка та ветеранів пожежної охорони, пожежне депо по вулиці Пухівській, 7 було урочисто відкрито.

Зі святковою подією присутніх привітали голова ДСНС України Микола Чечоткін та заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

“Відкриття ще однієї пожежної частини на території Деснянського району було вкрай необхідним кроком, зважаючи на його густонаселеність. Саме тому, з метою гарантування надійного протипожежного захисту цього району було прийнято виважене та раціональне рішення щодо передачі будівлі пожежного депо Банкнотно-монетного двору Державній службі України з надзвичайних ситуацій. Таким чином, функціонування ще однієї пожежної частини сприятиме більш оперативному реагуванню на надзвичайні події та посилить рівень пожежної безпеки на території Деснянського району. Щиро вдячний всім причетним до цієї події”, – зазначив Голова ДСНС України Микола Чечоткін

Заступник Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв зазначив, що міська влада, незважаючи на непросту фінансову ситуацію, і надалі підтримуватиме такі проекти та побажав особовому складу нової пожежної частини поменше надзвичайних ситуацій.

Після урочистого вручення голові ДСНС України символічного ключа від пожежної частини № 43 почесні гості перерізали стрічку, оглянули пожежну частину, ознайомилися з її матеріально-технічною базою та з умовами для роботи і відпочинку пожежників. Так, на території пожежного депо розміщуються дві пожежні автоцистерни на шасі ЗИЛ-131 (АЦ-40), які ліквідовуватимуть пожежу до прибуття допоміжної, додаткової техніки.

«У разі виникнення надзвичайної ситуації кожна секунда має значення. Рятувальники не з чуток знають про це. Функціонування пожежного депо по вулиці Пухівській дозволить мінімізувати час перебування екіпажу у дорозі, що збереже життя та майно мешканців нашого району. Відтепер, безпеку та спокій мешканців Деснянського району гарантуватимуть додатково 33 надзвичайники новоствореної 43-ої державної пожежно-рятувальної частини та дві одиниці спецтехніки. Окрім цього, районна влада докладає максимум зусиль для створення належної матеріально-технічної бази. Сьогодні ми заручилися підтримкою благодійної організації Німеччини «Тур співчуття» (м. Гамбург), з якою з 2004-го року плідно співпрацює громадська організація інвалідів-чорнобильців Деснянського району «Земляки», у наданні фінансової допомоги для забезпечення матеріально-технічної бази пожежної частини. Зокрема, німецькі друзі пообіцяли забезпечити пожежників частини 22-ма комплектами спеціальної та 160 комплектами повсякденної форми», – сказав Вадим Онуфрійчук.

У ході церемонії відбулося освячення нової будівлі державної пожежно-рятувальної частини № 43.

Довідково.

Особовий склад пожежної частини № 43 налічує 33 чол. особового складу та 2 од. техніки. Підрозділ забезпечений всім необхідним для проходження служби та виконання завдань за призначенням.

У будівлі пожежного депо є гараж на 2 автомобілі, караульне приміщення, рукавна база, технічний пост, пункт зв'язку частини, кімната відпочинку радіодиспетчера, кімната психологічного розвантаження, два санітарних вузли, дві роздягальні, технічний пост, їдальня, пункт газодимозахисної служби.

Протягом 2015-го року пожежники та надзвичайники Деснянського району 761 раз виїжджали на виклик. У вересні-жовтні, у Деснянському районі та у цілому по місту Києву, суттєво збільшилась кількість пожеж. Роботи вогнеборцям додавали відпочиваючі в лісопаркових зонах столиці, які порушували правила пожежної безпеки, а також горіння сміття як на відкритій території, так і в контейнерах у дворах житлових будинків. Протягом осіннього періоду у столиці 20 разів горів трав’яний настил та сміття. Основна причина пожеж – порушення правил пожежної безпеки. Нерідко в таких ситуаціях страждає майно людей.

На території Деснянського району також заплановано будівництво пожежного депо на 6 виїздів по вулиці Закревського. Це закріплено розпорядженням КМДА від 06.12.2005 року № 2245 «Про будівництво пожежного депо на вул. Закревського в 3-а мікрорайоні комунальної зони житлового масиву Вигурівщина-Троєщина у Деснянському районі».

Загальна площа даної будівлі має становити 4663,72 м2. Проектом передбачено розміщення у пожежному депо житлової частини на 54 службові кімнати. Будівництво пожежного депо дозволить створити 162 нових робочих місця.

У 2010 році виконано будівельні роботи по облаштуванню підземної частини будови, а також розпочато підготовчі роботи. Кошторисна вартість будівництва даного об’єкту в цінах на 2010 рік становила близько 30 млн грн. Протягом 2011-2014 років об’єкт не фінансувався.

В умовах складної ситуації у державі, реалізація цього проекту затягується у зв’язку з відсутністю фінансування. За цей час значно зросла вартість матеріальних ресурсів, змінилися норми проектування та інші вимоги до будівлі, у зв’язку з чим на даний час проектна документація потребує коригування згідно чинних нормативів. На сьогоднішній день, для завершення будівництва об’єкту потрібно близько 100 млн грн.

ФОТОЗВІТ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux