Головна  →  Новини  →  24 січня 2023

Ми різні, але ми єдині у боротьбі з ворогом

 

До Дня Соборності у нашому районі на головній сцені Маркет молл Даринок - метро «Лісова» пройшов благодійний фестиваль національних культур «Ми різні, але ми єдині у боротьбі з ворогом».

Фестиваль об’єднав різні національності, що проживають в Україні, щоб показати, що Україна велика багатонаціональна країна, в якій немає расизму, шовінізму та переслідуванню за національною ознакою – усього того, чого вдосталь у нашого ворога і чому, власне, русня і почала вторгнення в Україну. Багато іноземців воює за Україну на передовій, займаються благодійністю, працюють у тилу та на культурному фронті.

На фестивалі були представлені культури таких країн: Німеччини, Азербайджану, Іспанії, Греції, Туреччини, Індії, Ірландії, Грузії, Ізраїлю, Фінляндії, Польщі, США (Гаваї), Кримські татари, Афганістану, Словаччини, Румунії, Швейцарії, Франції, Італії, також взяли участь арабська, африканська та ромські громади України.

Фестиваль розпочався з виносу Державного Прапора України учасниками – що є символом єднання усіх культур в нашій країні та спільного виконання Гімну України. Національності України йдуть єдиним фронтом у боротьбі із ворогом.

Учасники та гості фестивалю вшанували хвилиною мовчання героїв, захисників України усіх часів та мирних мешканців, які боролися за свободу та незалежність!

Під час офіційної частини керівник Деснянського району Дмитро Ратніков привітав усіх з такою знаменною датою – Днем Соборності України та заначив, що  Україна стала гостинною домівкою, що об’єднала на своїй землі більше 120 національностей світу. Разом ми працюємо та розбудовуємо нашу державу. Тут народилися і живуть наші діти, у нас спільні цінності та бажання жити у мирі. Тому й захищаємо Україну ми теж разом. У єдності сила! І лише разом ми переможемо! Слава Україні – соборній і неподільній!.

У свою чергу лунали вітання від директора Департамент культури КМДА Сергія Анжияка, Генерального директора «City Capital Group» Андрія Федорова, Голови Азербайджанського культурного центру імені Мусліма Магомаєва  Гурбаналі Аббасова.

Під час фестивалю у теплій та дружній атмосфері пройшли виступи колективів, майстер-класи, презентації та воркшопи, на яких усі учасники заходу обмінювалися досвідом, зарядилися енергією для нових звершень, зміцнювали зв’язки, налагоджували співпрацю. Маємо надію на продовження та розширення формату фестивалю!

Ціль заходу було зібрати кошти для наших воїнів, а саме для окремого 25 стрілецького батальйону ЗСУ. Всі активності були безкоштовні за умови донату на ЗСУ.

Фестиваль пройшов за ініціативи голови Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації Дмитра Ратнікова, організатори масового дійства: Управління культури Деснянської РДА, маркет молл «Даринок», Департамент культури КМДА, Азербайджанський культурний центр імені Мусліма Магомаєва, за медіа підтримки Офіційного друкованого органу Верховної Ради України газета «Голос України», Офіційного друкованого органу фінансової еліти України газета «Україна бізнес ревю», журналу «Жінка», новинного порталу та газети Vesti.ua, новинного порталу Platform4.news, арт-агенції «Дель арте» (газети «День», «Україна молода»), Укрінформу, Державного інформаційного агентства Азербайджану «Azertag», телеканалу «Az.tv».

Слава Україні! Слава ЗСУ! Тільки разом подолаємо ворога. Разом ми незламні та непереможні! Все буде Україна!

ФОТОЗВІТ

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]