Головна  →  Новини  →  22 лютого 2021

У Деснянському районі відкрилася перша STEM-лабораторія

У Деснянському районі відкрилася перша STEM-лабораторія

 

 

Нещодавно в гімназії «Троєщина» відбулося відкриття першої в Деснянському районі STEM-лабораторії. Привітати заклад з непересічною подією завітала в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Ірина Алексєєнко та начальник районного Управління освіти Тамара Постолюк.

 

«У сучасному швидкоплинному світі важливо бути на «гребні хвилі». Для цього необхідно не відставати від сучасних трендів та буди конкурентним на ринку праці. Саме тому заклади освіти Деснянського району активно впроваджують сучасні методи навчання і надають можливість опановувати практичні навички деснянцям зі шкільних років. Хай щастить юним дослідникам, адже ці заняття – перший крок до наукових звершень!», – зазначила Ірина Алєксєєнко.

 

STEM-лабораторію обладнано всім необхідним для проведення фізичних та хімічних експериментів, проведення занять із робототехніки і програмування. А ще – інтерактивна панель, цифрова документ-камера, 3D-принтери, 3D-сканер, 3D-ручки, новітня фотовідеостудія, програмовані електронні модулі, навчальні роботи та багато іншого цікавого обладнання. Перше заняття в STEM-лабораторії з робототехніки провела її завідувачка Катерина Македон.

 

«Для цього з міського бюджету було виділено чималі кошти – 1 мільйон 499 тисяч гривень. Ми давно мріяли про такий освітній осередок із сучасною технікою для реалізації дуже сміливих сучасних ідей. Мрія гімназистів здійснилася!», – розповідає директор гімназії «Троєщина», кандидат педагогічних наук, заслужений вчитель України Віктор Сафіулін.

 

Довідково.

 

В основі абревіатури STEM – початкові букви таких слів: Science (Наука), Technology (Технології), Engineering (Інженерія) та Mathematics (Математика). Саме ці напрями покладено в основу новітньої освітньої методики. Усі названі дисципліни вивчаються не окремо, як ми звикли, а в комплексі. Велике значення має практичне застосування отриманих знань – дитина не просто знайомиться з новими напрямами розвитку точних наук та інженерії, а вчиться реалізовувати вивчене на практиці.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]