Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

«Подих майбутнього: національне свято озеленення» у Деснянському районі

Опубліковано 11 листопада 2020 року о 16:19
фото

 

Сьогодні Деснянський район став епіцентром турецького свята «Подих майбутнього: національне свято озеленення». До урочистого висадження 25 дерев (17 лип та 8 червоних кленів) долучився Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере, заступниця міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Ірина Ставчук, заступник голови КМДА Олександр Харченко, в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Ірина Алєксєєнко. Офіційна церемонія висадження дерев пройшла на площі Анкари (на перетині вул. Лифаря та просп. Маяковського).

«Ми зрозуміли, що багато країн світу потребують озеленення. Тому ми вирішили поширити це свято на міжнародному рівні», – прокоментував Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Ягмура Ахмет Гюльдере сьогоднішній захід.

У свою чергу заступниця міністра Ірина Ставчук зазначила ‒ «Від імені Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України я вітаю турецький народ і турецький уряд, і посольство Туреччини з національним святом озеленення. Дуже дякуємо за таку чудову і дуже важливу ініціативу. Екологічні проблеми часто не мають кордонів, особливо такі проблеми як зміна клімату, тому дуже важливо об’єднуватися різним країнам для того, щоб їх вирішити. Міністерство активно співпрацює з Туреччиною у багатьох екологічних проблемах, конвенціях, по Чорному морю, і сподіваємося, що в подальшому це буде співпраця у питаннях озеленення».

Після висадження дерев Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере вручив Ірині Ставчук, Олександру Харченку та Ірині Алєксєєнко пам’ятні нагороди.

Від імені керівництва столиці Олександр Харченко подякував турецькій делегації та наголосив ‒ «Ми з радістю підтримуємо ініціативу наших друзів із Туреччини. Ми поділяємо ідею озеленення міста, зокрема, збереження зелених насаджень у світі. Сьогоднішня ініціатива є свідченням щирих відносин між нашими народами. У нас є спільні світоглядні позиції, і попереду нас чекає багато спільних ініціатив».

«Дуже приємно, що саме в Деснянському районі міста Києва є площа Анкари, урочиста церемонія відкриття якої відбулась 2 квітня 2004 року у рамках візиту в Україну на той час прем'єр-міністра Турецької Республіки Реджепа Тайїпа Ердогана. Під час урочистостей на площі встановлено пам’ятний знак з написами українською та турецькою мовами, що символізує дружбу двох

народів. А сьогодні ми закріпили нашу дружбу висадкою дерев у національне турецьке свято озеленення», ‒ зазначила Ірина Алєксєєнко.

 

Додатково.

У 2019 році Президент Турецької Республіки Реджеп Тайїп Ердоган оголосив про запровадження 11 листопада щорічної турецької події «Подих майбутнього: національне свято озеленення», у рамках якої громадами міст Туреччини висаджуються численні саджанці дерев. Цього року, зважаючи на важливість збереження зелених просторів у світі, турецька влада прийняла рішення поширити таку ініціативу в міжнародному масштабі та запросила до участі 35 інших країн світу, серед яких і Україна.

 

ФОТОЗВІТ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux