Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Затверджено графік ЗНО-2020: основна сесія відбудеться 25 червня – 17 липня, результати оголосять до 29 липня

Опубліковано 22 травня 2020 року о 15:27
фото

 

Увага, деснянці!

Згідно з графіком, тестування відбудуться у такі дати: математика – 25 червня, українська мова і література – 30 червня,  фізика – 2 липня,  іспанська, німецька, французька мови – 6 липня, англійська мова – 7 липня,  історія України – 9 липня, біологія – 13 липня, географія – 15 липня, хімія – 17 липня.

Поріг «склав/не склав» та результати ЗНО визначатимуться:  з математики, фізики – до 16 липня, з української мови і літератури, історії України, іноземних мов, біології – до 24 липня, з географії, хімії – до 28 липня.

Відповідно, результати ЗНО буде розміщено на інформаційних сторінках учасників: з математики, фізики – до 17 липня,  з української мови і літератури, історії України, іноземних мов, біології – до 25 липня, з географії, хімії – до 29 липня.

Додаткову сесію зовнішнього незалежного оцінювання заплановано на 23 липня – 11 серпня. Результати додаткової сесії буде визначено і оголошено до 14 серпня.

Під час тестування учні та інструктори будуть забезпечені захисними масками, а пункти проведення ЗНО – антисептиками.

Нагадаємо, цьогоріч перелік уповноважених закладів вищої освіти, до яких за спрощеною процедурою можуть вступати жителі тимчасово окупованих територій Донбасу та АРК Крим (м. Севастополь), розширився до 91 університету. З них 77 ЗВО підпорядковані МОН, а 14 – МОЗ, МВС та Мінкульту.У Міносвіти розповіли, як проходитиме ЗНО під час послабленого карантину

У Міністерстві освіти на науки сподіваються розпочати ЗНО у середині червня. Відбудеться це, найімовірніше на 3-му етапі послаблення карантинних обмежень.

Якщо ж у деяких областях не вдасться провести оцінювання, його імовірно перенесуть для них на вересень.

Як підкреслили у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я  рішення щодо наступного етапу послаблення карантину уряд ще не ухвалив. Зробити це він має у середу, 20 травня. Тому наразі говорити зарано, що другий етап послаблення карантину стартує 22 травня та з ним відповідно розпочнеться проведення Зовнішнього незалежного оцінювання.

Щодо дат ЗНО у МОН кажуть, що наразі заплановано розпочати перший етап 25 червня. Та триватиме основна сесія ЗНО по 17 липня. Крім того, перед основною між 15 і 17 червня проведуть пробне ЗНО.

У червні власне пройде перший етап. Ми подіваємося, що нам вдасться його провести. Водночас має буде рішення уряду про відновлення транспортного сполучення. Адже має бути принаймні нормальна логістика, аби всі, хто зареєструвався на ЗНО, міг нормально добратися,

– підкреслили представники міністерства.

У Міністерстві освіти та науки анонсували, що у понеділок, 18 травня, мають оприлюднити так званий коронавірусний протокол щодо проведення ЗНО. Документ спільно розробили міністерства охорони здоров’я та освіти.

В ньому мовитиметься про вимоги та які заходи мають забезпечити задля здачі ЗНО.

Це, зокрема: температурний скринінг, маски, рукавички, дезінфекція, провітрювання,ди станція, в аудиторіях має бути щонайбільше 15 осіб.

Наразі Міністерство науки не розглядає проведення ЗНО в онлайн-режимі. Його планують провести, як і в попередні роки – очно та з усіма відповідними нормами.

Якщо ж у кількох областях ситуація не дозволятиме провести ЗНО, тоді у МОН розглядатимуть питання, як діяти та як провести там ЗНО. Поки міністерство готується до 25 червня та сподівається, що саме цього дня вдасться розпочати та провести оцінювання.

«Якщо ж буде така ситуація, звичайно, будемо розглядати це питання, і можливо, одразу перейдемо на другий етап. І тоді ж проведемо ЗНО в якійсь конкретній області. Імовірно це відбудеться у вересні», – додали у відомстві.

Зауважимо, що другий етап проведення ЗНО наразі офіційно стартує 17 серпня та триватиме до 4 вересня. Результати – не пізніше ніж 17 вересня.

https://mon.gov.ua/ua/news/zatverdzheno-grafik-zno-2020-osnovna-sesiya-vidbudetsya-25-chervnya-17-lipnya-rezultati-ogolosyat-do-29-lipnya

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux