Головна  →  Новини  →  21 травня 2020

У Деснянському районі державні службовці долучилися до святкування Дня вишиванки

У Деснянському районі державні службовці долучилися до святкування Дня вишиванки

 

Сьогодні державні службовці підтримали Всеукраїнську акцію з нагоди Дня української вишиванки, який щороку відзначається у третій четвер травня. Проте, карантинні обмеження пов’язані із COVID-19, внесли певні корективи у святкування і на вході в адміністрацію всі працівники у вишиванках пройшли температурний скрінінг та після на робочих місцях долучилися до онлайн акції.

 «Вишиванка – це «код» нації, це оберіг. Одягнувши сьогодні український національний одяг, кожен надихається їх звитягою та мудрістю на благо прийдешніх поколінь», – зазначив голова Деснянської райдержадміністрації Давид Шатірішвілі.

Вишиванки, які одягнули працівники адміністрації, були різними – вишитими власноруч, переданими від бабусь та дідусів у спадок, купленими у магазинах. Але кожна з них ‒ є особливою.

 «Завжди радо відзначаю це свято і вдягаю вишиванку. У цей день особливо відчувається єдність українців», – говорить начальник Управління житлово-комунального господарства Юрій Рогатюк.

«Цьогорічний День вишиванки присвячується українській родині та родоводу. А отже є привід поцікавитися історією родини та життям пращурів, якщо це ще не зробили», – зауважила заступник голови Ірина Алєксєєнко.

 Довідково.

День вишиванки – поки ще не офіційне і відносно нове народне свято, покликане сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу.

Свято було засноване в Чернівцях у 2006 році. Студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича запропонували ідею акції “Всесвітній день вишиванки” і прийшли одного дня в українському традиційному одязі. Спочатку акцію підтримали кілька десятків студентів і викладачів університету, але в подальші роки свято вийшло на всеукраїнський рівень, до нього приєдналася українська діаспора по всьому світу, а також всі охочі підтримати Україну.

ФОТОЗВІТ

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]