Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Підписано Меморандум про співпрацю між видавництвами книг України та бібліотеками Деснянського району

Опубліковано 11 березня 2020 року о 18:01
фото

 

Сьогодні в оновленій бібліотеці №115 «БібліоHub» відбулася надзвичайна подія – підписано Меморандум про співпрацю між видавництвами книг України та бібліотеками Деснянського району.

«Підписання Меморандуму дасть можливість мешканцям Деснянського району та його гостям на постійній основі знайомитися з новинками друкованої продукції. Унікальна книготека репрезентуватиме найсучасніші видання майже всіх літературних жанрів, які написано українськими й зарубіжними авторами. Сьогодні створено унікальний бібліотечний простір», – говорить заступник голови Деснянської райдержадміністрації Ірина Алєксєєнко.

В одному місці стало можливим не тільки отримати інформацію про книжкові новинки та наявні видання видавництв, а й безпосередньо ознайомитися з ними, брати участь у літературних подорожах-презентаціях, автограф-сесіях, майстер-класах, і творчих зустрічах з авторами.

«Сінергія книговидавництва та бібліотеки стало логічним кроком у реалізації амбітної програми уряду щодо популяризації книги та читання в Україні. І все це відбувається у бібліотеці, яка, завдяки міському проєкту «Сучасний бібліотечний простір – БібліоHub», є однією з найсучасніших і найкращих бібліотек для дітей в Києві. Мені не віриться, коли беручи в руки нову книгу, бачу на ній дату видання лише місячної давності. Раніше, щоб потрапити на полиці бібліотеки книга проходила набагато довший шлях», – говорить директорка ЦБС Деснянського району Тетяна Оврас.

Вже сьогодні книготека оновленої бібліотеки нараховує більше 10 тисяч книг, серед яких сучасні видання найуспішніших книжкових видавництв – «Самміт-книга», «Фоліо», Дитяча література видавництва «Ранок». У майбутньому на полицях бібліотек Деснянського району буде представлено сучасні видання більш ніж 20 книжкових видавництв України.

В урочистій церемонії підписання Меморандуму взяли участь начальник Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Деснянської райдержадміністрації Ігор Закомірний, голова Української асоціації видавців та книго розповсюджувачів Олександр Афонін, директор видавництва «Самміт-книга» Ігор Степурін.

Довідково.

На урочистому заході також були присутні керівники книжкових видавництв України, директор Департамент культури КМДА Діана Попова, депутат Київради Ганна Старостенко, голова постійної комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики Вікторія Муха, керівники бібліотечних систем районів міста.

 

У «Сучасному бібліотечному просторі «Бібліо-HUB» облаштовано:

- простір для дітей від 0 до 5 років та їх батьків;

- розвиваючий простір для дошкільників та дітей молодшого віку;

- літературно-мистецький простір;

- простір комп’ютерних технологій;

- інтелект-простір;

- виставковий простір (холи 1 та 2 поверхів);

- комунікативний простір.

ФОТОЗВІТ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux