Головна  →  Новини  →  15 січня 2020

Як у Деснянському районі відзначать День Соборності України?

Як у Деснянському районі відзначать День Соборності України?

 

Щороку 22-го січня в Україні святкують День Соборності. Історичним підґрунтям цієї дати стало проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919-му році, і було ще одним проявом віковічного прагнення українців до своєї незалежності.

Сьогодні відбулася нарада під головуванням заступника голови Деснянської РДА Ірини Алєксєєнко та керівника апарату Ольги Машківської, керівників структурних підрозділів, на якій були опрацьовані питання відзначення на належному рівні у Деснянському районі та обговорені заходи з нагоди святкування Дня Соборності України.

Шановні деснянці!

Запрошуємо вас 22 січня о 8:00 долучитися до традиційно флешмобу «Ланцюг єднання» на мосту Патона. Акція на честь Дня Соборності об’єднає обидва береги Дніпра, під час якої учасники акції розгорнуть 30-ти метровий жовто-блакитний прапор України.

Також, запрошуємо вас 22 січня взяти участь в урочистій церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку «На честь борців за свободу та незалежність» (на розі вул. Бальзака та просп. Шухевича). Анонс буде додатково.

Зокрема, 22 січня деснянці візьмуть участь у загальнодержавних урочистих заходах – церемонії покладання квітів до пам’ятників Тарасові Шевченку і Михайлу Грушевському.

Окрім цього, з нагоди відзначення Дня Соборності України у Деснянському районі буде проведено ряд заходів.

У загальноосвітніх навчальних закладах, закладах культури та у публічних бібліотеках Централізованої бібліотечної системи Деснянського району пройдуть заходи інформаційного, просвітницького та виховного характеру.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]