Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Літній відпочинок та оздоровлення маленьких деснянців буде неповторним та змістовним

Опубліковано 21 травня 2019 року о 08:06

 

Сьогодні про це та інші важливі питання життєдіяльності району йшлося на апаратній нараді під керівництвом голови Деснянської райдержадміністрації Геннадія Заболотного. Серед питань, які були також опрацьовані на нараді: про стан освоєння видатків спеціального фонду бюджету, передбачених на 2019 рік, в розрізі розпорядників бюджетних коштів; про хід підготовки місць масового відпочинку населення на водних об’єктах м. Києва і рятувальних станцій (постів) на воді до купального сезону 2019 року та виконання протипожежних заходів у лісопаркових господарствах міста Києва.

За інформацією начальника Управління у справах молоді та спорту Армена Оганесяна, з метою охоплення оздоровленням та відпочинком дітей пільгових категорій, Управлінням формується банк даних дітей району, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, відповідно до заяв батьків та осіб, що їх замінюють (на 20 травня зареєстровано понад 500 дітей).

Наразі відповідно до розподілу путівок, отриманих від Департаменту молоді та спорту КМДА, здійснюється підбір дітей для направлення їх на оздоровлення та відпочинок на І зміну до ПДЗОВ «Зміна» (15 путівок, з 1 до 21 червня) та ДОТ «Зачарована долина» (5 путівок, з 4 до 24 червня).

Також за інформацією начальника Служби у справах дітей та сім’ї, літньому здоровленню та відпочинку за рахунок коштів державного/місцевого бюджету підлягають діти наступних категорій: діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Всього на обліку дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування перебуває 327 дітей, з них 16 дітей перебувають на повному державному утриманні та будуть оздоровлені за кошти закладу. Літньому оздоровленню та відпочинку за рахунок коштів державного/місцевого бюджету підлягає 187 дітей вікової категорії від 6 до 16 років.

Начальник Управління праці та соціального захисту населення Анастасія Філоненко повідомила, що заплановано відправити на відпочинок 59 дітей до ДП «УЦД «Молода гвардія» та ДПУ «МДЦ «Артек», 44 дитини із сімей учасників АТО та 6 дітей ліквідаторів Чорнобильської АЕС.

Окрім цього, начальник Управління освіти Тамара Постолюк повідомила, в період з 3 до 27 червня Управлінням освіти планується організувати відкриття дитячих таборів відпочинку з денним перебуванням дітей на базі 6-ти закладів загальної середньої освіти Деснянського району – ЗЗСО № 192, 207, 212, 248, 249, 306. У дитячих таборах відпочинку планується відпочинок для 600 дітей, з них більше 100 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Заклади загальної середньої освіти, на базі яких заплановано відкриття дитячих таборів відпочинку з денним перебуванням дітей, готуються до початку відпочинкового періоду. Буде забезпечено санітарно-гігієнічне прибирання приміщень, територій закладів освіти, харчоблоків. Підготовка закладів освіти здійснюється з обов’язковим врахуванням вимог чинного законодавства щодо оздоровлення та відпочинку дітей в частині санітарно-епідеміологічного, протипожежного стану та медичного забезпечення закладів оздоровлення та відпочинку.

У кожному дитячому таборі відпочинку буде забезпечено відвідування дітьми театрів, кінотеатрів, музеїв, бібліотек, проведення ігрових масово-розважальних програм, спортивних змагань. Гуртки та секції позашкільних закладів освіти працюватимуть за літнім розкладом, враховуючи інтереси дітей та підвищуючи рівень організаційної роботи, змістовного дозвілля дітей у дитячих таборах відпочинку. Дошкільні заклади освіти на літній оздоровчий період будуть переведені на санаторне харчування.

«Організація та проведення на належному рівні літнього відпочинку і оздоровлення маленьких деснянців – соціально важливе питання. Прошу відповідальних виконавців приділити цьому питанню максимальну увагу», – зазначив Геннадій Заболотний.

Довідково.

Участь у апаратній нараді взяли перший заступник Сергій Снопков, заступники голови Ірина Алєксєєнко та Владислав Сюр, керівник апарату Ольга Машківська, керівники структурних підрозділів та комунальних служб району.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux