Головна  →  Оголошення  →  15 травня 2019

Під Києвом пройде Чемпіонат світу з середньовічного бою

 

Увага, деснянці!

З 16 до 19 травня 2019 року в Древньому Києві в Князівстві Київська Русь (парк «Київська Русь») відбудеться грандіозна подія світового масштабу, на яку очікують українці і гості країни з травня минулого року – Фестиваль середньовічного бою.

Під час фестивалю пройде Чемпіонат світу з середньовічного бою IMCF, який в Україні проводитиметься вперше за всю історію даного виду спорту. На ристалищі Древнього Києва збереться понад 1000 бійців з близько 30 країн світу – а це найбільша кількість учасників за всю історію проведення чемпіонату всіх років. У безкомпромісних поєдинках в неймовірно видовищних боях бійці змагатимуться за титул чемпіонів світу.

Чемпіонат світу – це один з наймасштабніших спортивних заходів 2019 року в Україні. Після визнання середньовічного бою видом спорту та гучних перемог збірної України на чемпіонатах, середньовічний бій набрав неймовірної популярності. Туристи з’їжджаються з усіх куточків світу, щоб повболівати за свою збірну. І, нарешті, в українців з’явилася можливість підтримати наших спортсменів, не виїжджаючи за межі країни.

Спортсмени одягнуться у важкі металеві лицарські обладунки і покажуть свою доблесть в повно контактних боях справжньою середньовічною зброєю, зробленою за історичними зразками. Протягом чотирьох днів можна буде побачити одиночні і групові бої, і, навіть, жіночі поєдинки. А щовечора на гостей фестивалю чекатимуть бугурти – масові поєдинки, найбільший з яких проходитиме в суботу – це близько 300 на 300 бійців.

Програму доповнить колорит Древнього Києва, адже саме тут можна буде побачити справжнє середньовічне місто X століття в його повному розмірі. Гостей чекає можливість відчути себе жителем раннього Середньовіччя, скуштувати смачних страв на відкритому вогнищі, покататися на конях і в екіпажах, відвідати музеї, політати на канатному спуску «Політайло» і швидкісній гірці «Змій Горинич», постріляти з лука та аркбалісти, викарбувати старокиївську монету, вдягнутися в жителя Древнього Києва в княжій костюмерній, зробити вибір у гончара, відпочити у Лісового озера, відвідати різні майстер-класи та ярмарок майстрів. Дітки від 2 до 12 років зможуть розважитися в мотузковому кубі-лабіринті – «Мишоловці».

У перервах між боями гостей чекає розважальна програма, кінні виступи, флешмоби та майстер-класи з середньовічного танцю з відвідувачами, розіграш чаші подарунків. А ввечері подарують справжній подив та захоплення яскраві постріли з требушету вогняними ядрами, а в суботу – ще й феєричне фаєр-шоу. А після – гостей запросять на Лісове озеро на музично-розважальну програму, яка триватиме допізна. У неділю можна буде побачити найінтригуючу частину фестивалю – нагородження переможців.

Древній Київ в Князівстві Київська Русь розташований недалеко від Києва сучасного – всього 45 хвилин їзди – в Київській області, Обухівському районі, с. Копачів. Маршрутки курсують з Києва від станції метро «Видубичі» (вихід з метро в бік «Фуршету») відповідно до розкладу.

Детальна інформація – www.parkkyivrus.com.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]