Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Деснянському районі триває підготовка з відзначення Дня захисників України

Опубліковано 08 жовтня 2015 року о 17:37

 

Указом Президента України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій та звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості 14 жовтня в Україні встановлено свято – День захисника України.

Вчора у приміщенні Деснянської райдержадміністрації під головуванням заступника голови Ірини Алєксєєнко пройшла нарада за участю керівників структурних підрозділів Деснянської РДА та комунальних служб району щодо обговорення плану загальнорайонних заходів з відзначення Дня захисника України.

Так, напередодні свята буде проведено заходи з благоустрою пам’ятників, пам’ятних місць, музеїв, кімнат бойової слави, меморіальних дощок; з використанням національної символіки святково оформлено центральні вулиці та площі району,  встановлено Державний Прапор України на  будівлях адміністративних установ, організацій та підприємств.

13 жовтня 2015-го року о 9.00 буде проведено урочисту церемонію покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам у с. Троєщина, о 9.30 – до пам’ятника загиблим воїнам-афганцям у парку «Молодіжний» (вул. Данькевича,4-а), о 10.30 – до Обеліску «Слави» у парку «Деснянський» (просп. Маяковського, 31) за участю керівництва району, активу ветеранських організацій, громадськості та учнівської молоді району.

13 жовтня 2015-го року об 11.00 відбудуться урочисті збори з врученням відзнак та нагород,  перегляд фільму «Аеропорт» у приміщенні кінотеатру «Флоренція» (пр. Маяковського, 31).

Також 13 жовтня 2015-го року у приміщенні середньої загальноосвітньої школи № 282 (вул. Закревського, 65-а) відбудеться відкриття меморіальної дошки на честь загиблого учасника АТО Грузовенка О.С.; організовано тематичну виставку «Сила нескорених» в Галереї мистецтв (вул. Драйзера,6).

На День захисника України також буде проведено панахиду за загиблими під час Другої світової війни та учасниками АТО, а також молебні за мир та злагоду в Україні в церквах та храмах на території Деснянського району.

Відбудеться привітання ветеранів війни, учасників АТО, які перебувають на надомному обслуговуванні, проведено додаткове обстеження матеріально-побутових умов їх проживання для подальшого надання соціально-побутової допомоги.

Постійно надається належне кваліфіковане медичне обслуговування ветеранів війни, учасників українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань, нинішніх захисників України, включаючи диспансеризацію та госпіталізацію.

 Також буде проведено комплекс заходів інформаційного, просвітницького 

та виховного характеру у загальноосвітніх закладах освіти, закладах культури Деснянського району, присвячених Дню захисника України за участю учасників антитерористичної операції, ветеранів Другої світової війни та визвольних змагань українського народу; започатковано щорічну акцію «Браслет нескорених» («Оберіг захисника») з виготовлення (плетіння) браслетів синьо-жовтих кольорів та вручення їх юнакам, майбутнім захисникам України, учасникам заходів до Дня захисника України.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux