Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Цікавинки бібліотек Деснянського району

Опубліковано 27 вересня 2018 року о 14:34

 

Тренінг «Я – щасливий!?», уроки доброти, заняття гуртка декоративно-прикладного мистецтва «Творчість юних», арт-години пройшли в бібліотеках Деснянського району у вересні.

Так, багато цікавого і корисного дізналися учасники тренінг-класу «Злагода», який пройшов у бібліотеці ім.Ю.Гагаріна, завдяки зустрічі з психологом Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району Оксаною Степанюк. Не дивно, бо тема тренінгу була дуже пізнавальною: роль емоцій в житті людини.

Особливу увагу було приділено емоціям у міжособистісних стосунках. Дуже зацікавило присутніх твердження про те, що якість емоцій багато в чому залежать від способу життя людини. Використовуючи різні «рольові ігри» та матеріали книжкової виставки, пані Оксана продемонструвала, як емоції впливають на працездатність та якість життя людини. А також докладно пояснила тісний зв'язок між негативними емоціями та хворобами. 

Працівники бібліотеки № 115 провели урок доброти «Все починається з добра, все починається з любові» за проектом «Діти особливого піклування» для вихованців навчально-виховного комплексу «Мрія». Захід було присвячено 100-річчю від дня народження великого українця, педагога, дитячого письменника Василя Сухомлинського.

З великою зацікавленістю вихованці слухали бібліотекаря та з радістю долучилися до читання і обговорювання оповідань та казок зі збірок творів письменника «Всі добрі люди – одна сім’я» та «Квітка сонця». На простих, зрозумілих і цікавих прикладах діти вчилися відчувати різницю між гарними і недобрими вчинками та їх наслідками. Василь Сухомлинський стверджував, що діти розуміють ідею казки лише тоді, коли вона втілена в яскравих образах. Читання у ролях дуже сподобалося дітям. На їх очах казка ніби ожила.

Привернула велику увагу дітей і викладка літератури «Генії українського пера», на якій були представлені твори письменника.

Заняття «Оригамі: перетворюємо простий папір на іграшки» гуртка декоративно-прикладного мистецтва «Творчість юних» пройшло у бібліотеці № 119 для малечі.  На занятті панувала натхненна, творча атмосфера. Адже відвідувачі потрапили до світу стародавнього японського мистецтва ори гамі, яке робить чаклунами усіх, хто долучається до нього.

Із розповіді бібліотекаря діти із цікавістю дізналися, що довгий час оригамі було доступне лише багатіям, які обов'язково опановували техніку складання оригінальних паперових моделей. А сьогодні відчути себе справжнім майстром оригамі може кожен, у кого є бажання, терпіння, уява і ...гарні помічники. Таким помічником для читачів стала викладач Лідія Окушко, яка запропонувала дівчаткам створити із кольорового паперу вбрання для принцес. Також у пригоді стали книжкова добірка «Азбука оригамі», підготовлена бібліотекарями. Оригамі виявилося дуже захопливою справою, і незабаром яскраві поробки вже милували око. І надалі юні майстрині зможуть порадувати друзів та близьких чудовими фігурками, іграшками та прикрасами з паперу. 

Арт-години «Наталя Ужвій – поетеса української сцени», «Ні дня без сцени – театральний портрет» з нагоди 120-річчя від дня народження народної артистки України Наталії Ужвій пройшли у бібліотеці ім. Кучера та бібліотеці № 1.

Учасники заходів ознайомились з тематичною виставкою-інсталяцією, із біографією актриси, репертуаром, який налічує близько 213 ролей у театрі та 20 ролей у кіно, із зацікавленістю подивились уривки кінострічок: «Мина Мазайло», «Багато галасу даремно», прослухали сонет Олекси Ющенка «У творчій радості», який автор присвятив Наталії Ужвій;  із зацікавленістю переглянули мультимедійний матеріал про життя та творчість народної артистки України, пригадали фільми та театральні вистави за її участю.

Заходи  надихнули читачів до всебічного вивчення цікавих сторінок творчого та життєвого шляху «справжньої поетеси української сцени».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux