Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Хто представить Деснянський район у конкурсі «Киянка року»?

Опубліковано 27 січня 2020 року о 17:05
фото

 

Щороку у м. Києві реалізується конкурсна програма «Киянка року» з відзначенням жінок 2019 року у відповідних номінаціях:

-        «Краще жіноча ініціатива року»;

-        «Жінка – активна громадська діячка»;

-        «Любов і милосердя»;

-        «За внесок жінки у розвиток національно-патріотичного виховання дітей та молоді»;

-        «Хранителька народопісенного джерела»;

-        «Жінка – втілення духовності, турботи та милосердя»;

-        «За внесок жінки у розвиток культури та мистецтва»;

-        «За внесок жінки у розвиток соціального захисту»;

-        «Жінка в благодійницькій діяльності»;

-        «Жінка – берегиня».

Попередньо, в кожному районі міста Києва, здійснюється відбір кандидаток для відзначення за поданням трудових колективів установ та організацій.

Нещодавно у Деснянському районі було проведено конкурсний відбір кандидаток на районному рівні. До участі було подано 10 анкет-учасниць, гідних жінок Деснянського району, Вашій увазі стисла інформація про них:

1) Римма Бєлова – начальниця дослідно-експериментального виробництва АТ «Український науково-дослідний інститут спеціальних видів друку КП АТ «ДАК Укрвидавполіграфія». Людина, завдяки якій на шляху становлення від головного спеціаліста до керівниці відділу було розроблено, випробувано, впроваджено у виробництво десятки нових фарб для спеціальних видів друку; десятки авторських свідоцтв та патентів, має ряд почесних нагород як фахівець своєї справи.

2) Лола Верлан – завідувачка хореографічним відділенням, викладачка Київської дитячої школи мистецтв № 3, яка має 27 років педагогічної роботи, має звання «викладач-методист»; засновниця та художня керівниця ансамблю народного танцю «Росток» (лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів); балетмейстер-постановниця, громадська активістка україно-узбецької спільноти, спілки хореографів України. Є дійсною членкинею СІД-Міжнародної Ради танцю при ЮНЕСКО (2018,2019, 2020 рр). Є лідеркою та організаторкою представлення українського мистецтва на міжнародних фестивалях: Польща (2003), Франції (2004), Болгарії (2012), Ізраїлі (2016, 2017), Туреччині (2017), Палестині (2017, 2018), Греції (2018), Італії (2019).

3) Лідія Копач – кондитерка кафе «Солодкоїжка» ГКП ОП «Олімпіада» із трудовим стажем у даній сфері 32 роки. Має відзнаки «Кращий працівник року», постійно вдосконалює знання, вміння, навички у такій творчій і разом з тим відповідальній роботі майстрині солодкого світу. Станом на зараз Лідія Григорівна, крім основного виду діяльності, навчає молодих спеціалістів з метою передачі власних знань, здобутого досвіду та розвитку кондитерської сфери.

4) Ніна Мережко – завідувачка кафедри товарознавства та митної справи Київського національного торговельно-економічного університету; пройшла рецензування і подана на затвердження стандарту вищої освіти третього рівня ступеню вищої освіти «доктор філософії». З 2003 року професорка кафедри товарознавства та експертизи непродовольчих товарів, з 2010 року – завідувачка кафедри товарознавства та митної справи. Постійно підвищує кваліфікаційний рівень, долучається до міжнародних стажувань, є автором ряду наукових монографій. Є віце-президентом Українського товариства товарознавців та технологів; голова ради науково-методичної підкомісії сектору вищої освіти Науково-методичної ради Міністерства освіти і науки України зі спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

5) Валентина Романюк – голова Деснянської районної організації Товариства Червоного Хреста України в м. Києві. Шлях від медичної сестри милосердя до керівниці організації. Є опорою та підтримкою окремих осіб, сімей, що потребують допомоги, органів державної влади в питаннях надзвичайних ситуацій, зимового патрулювання району, створення банку одягу, забезпечення осередку безкоштовного харчування та ін. Член Громадської ради. Започаткувала та успішно реалізує в Деснянському районі Школу першої допомоги для населення; школу передового досвіду з донорства, школу волонтерства. Організавано під керівництвом та діють програми: збору благодійної допомоги, допомоги внутрішньо переміщеним особам, психосоціальної підтримки переселенці. Представляє Україну з волонтерами на міжнародних форумах (Латвія, Німеччина); забезпечує медичний супровід міжнародних змагань «Legion run», що тепер проводяться і в Україні; всеукраїнських змагань «Козак-квест»; районних заходів національно-патріотичного виховання «Джура», фестивалю «Family fest»,  бере активну участь у всіх загальнорайонних заходах та ін.

6) Оксана Степанюк – лікар-психолог Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району міста Києва з 2016 року. 2008-2014 рр. – здобуття кваліфікації в НМУ ім. О.О. Богомольця. Працює в сфері індивідуального супроводу, групових тренінгів. Є носієм психологічних знань та проводить масову профілактичну роботу щодо попередження домашнього насильства, виходу з нього, виходу із токсичних і розбудови здорових стосунків, культури безпеки. Є автором та співавтором, а також реалізатором в Деснянському районі ряду програм: «Психосоматика», «Самореалізація», «Переродження», програм для пар «Щасливі разом: відповідальність обох», «Сім’я: робота над помилками». Є співавтором першої в Україні програми підвищення кваліфікації психологів, що супроводжують у випадках насильства (реалізується на базі післядипломної освіти університету імені Т.Шевченка); автором-розробником навчальних тренінгів щодо реалізації типової програми для кривдників, що реалізувала на базі ОБСЄ в різних регіонах України. Проведено більше 5000 індивідуальних та 1000 групових консультацій (заходів), експерт на ТВ та ін. ЗМІ.

7) Тетяна Ткаченко – завідувачка кафедри та туризму Київського національного торговельно-економічного університету. Пройшла шлях асистента, доцента, професора, завідувачки кафедри, декана; академік Академії Економічних наук України, академік Академії соціального управління України. Приділяє якості та змісту освіти, актуалізації досліджень у сфері туризму, підготовці та атестації кадрів, розвитку кафедри. КНТЕУ вже вдруге зайняв нагороду в номінації «Кращий навчальний закладу сфері туризму» («KyivTourismAwards-2019»). Заступник голови акредитаційної комісії з питань проведення експертизи дисертаційних робіт МОН, заступник голови спеціалізованої вченої ради КНТЕУ, член робочої групи щодо створення місцевої агломерації «Київська агломерація», розробник міжнародної програми «Еразмус+». Відзначена премією «European woman expert awards-2019», присвоєно почесне звання «Заслужений економіст України».

8) Таміла Федина – директорка районного науково-методичного центру Управління освіти Деснянського району міста Києва. Досвід педагогічної роботи 30 років. Шлях від вчителя до директора школи та директора методичної частини. Відповідальна за підготовку та підготовку вчителів в умовах НУШ, створення освітнього простору, STEM-освіти, розвиток інклюзивного середовища; об`єднує шкільний актив, організовує та проводить районні конкурси «Учитель року», фестивалів районного та міського значення; проведення військово-патріотичної гри «Джура», національно-патріотичної декади «Шляхами патріотів»; ініціює та реалізує заходи із обміну досвідом (м. Прилуки, м. Ніжин). Тамілою Мечиславівною ініційовано та організовано 4 масові флешмоби (до Всеукраїнського дня спорту, Всесвітнього дня української хустки, Дня толерантності в закладах освіти, Дня Соборності України); понад 3 тисячі учнів долучилися з ініціативи Федини Т.М. до декади просвітницьких та мистецьких заходів «ART-Fest». Відзначена нагрудним знаком «Відмінник освіти», почесною грамотою МОНУ, подякою голови КМДА та Департаменту освіти і науки м. Києва.

9) Ольга Хоменко – фахівчиня із соціальної роботи Деснянського районного у м. Києві Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Багатодітна мати та щаслива дружина, яка займається самоосвітою, вихованням дітей та є небайдужою мешканкою Деснянської громади. Волонтерка 31 округу від депутата Київради Ю.Зубка. З 2013 року на посаді соціальної працівниці, постійно проходить підвищення кваліфікації, отримала подяку Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Є член правління ОСББ «Світлодар», активно включається у життя громади.

10) Олена Шибирин – наукова співробітниця відділу науково-організаційної роботи та інтелектуальної власності Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії імені В. Кухаря НАН України. Захистила кандидатську дисертацію «Вплив молекулярної та надмолекулярної структури на фотохімічну модифікацію поліолефінів і сумішей на їх основі». За сприяння Європейської комісії пройшла стажування в університеті Бордо 1 (Франція) із вдосконалення способів одержання речовим, що ефективні в профілактиці онкозахворювань. Стажувалася у Королівському технологічному інституті (Швеція); співавторка досліджень полімерної упаковки, що здатна розкладатися в природних умовах. Є заступницею профспілкового комітету Інституту.

Про результати конкурсу вас буде інформовано додатково.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux