Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Галереї мистецтв Деснянського району презентують книгу «Невідоме Лівобережжя. 1960-1980-і»

Опубліковано 07 листопада 2018 року о 16:16

 

Шановні деснянці та гості столиці!

Запрошуємо вас 15 листопада о 19:30 завітати до Муніципальної галереї мистецтв Деснянського району (вул. Драйзера, 6) на презентацію книги «Невідоме Лівобережжя. 1960-1980-і » авторів Семена Широчина, Олександра Михайлика, Кирила Степанця. Під час презентації автори розкажуть про своє дослідження та розкриють особливості забудови житлового масиву Троєщина.

Книга продовжує розповідь про Лівобережжя Києва, що рідко потрапляє в поле зацікавлення дослідників, та є продовженням першого видання про маловідому частину Києва. Книга проливає світло на найбільш недооцінений період – 1960-ї-1980-ї роки, коли території лівого берега Києва активно забудовувалися й з’являлися великі житлові масиви з типовим проектуванням. Тут згадана кожна висотна будівля пізньорадянського Лівобережжя, зокрема, й перша в УРСР панельна 12-поверхівка. Автори розвінчують стереотипи про панельну забудову й розкривають деталі серій, що мають своїх авторів, технічні особливості, переваги і недоліки.

Не дивлячись на певну одноманітність, при будівництві житлових мікрорайонів були задіяні революційні технічні новинки та грандіозні плани. З типових будівель збиралися великі архітектурні ансамблі, як «київський Стоунхендж», деякі ідеї випереджали свій час, як концепція комунара, що практично передбачала сьогоднішній стиль покупок в інтернет-магазинах з оплатою за безготівковим розрахунком. Також на Лівобережжі знаходяться прекрасні зразки архітектури післявоєнного модернізму, мозаїка та скульптура, які варті уваги.

Автори представлять маловідомі факти та фотографії Лівобережжя, а також низку унікальних проектних ескізів и грандіозні нереалізованих плани багаторівневих урбаністичних просторів, як проект неіснуючої лівобережної гілки метро.

Деталі за тел: 546-90-45 або 093-716-65-05.

Довідково.

Семен Широчин – PhD технічних наук, висотний фотограф, дослідник радянської архітектури, співавтор книг «Невідоме Лівобережжя» та статей про архітектуру Києва і інших міст.

Олександр Михайлик – дослідник історії Києва, міського транспорту та храмів, автор книг про електротранспорт, храми Київщини, Чорнобильської зони, а також співавтор книги «Невідоме Лівобережжя».

Кирило Степанець – екскурсовод, блогер, дігер, сталкер, дослідник зони ЧАЕС, автор книг про «зону відчуження», втрачені будівлі Києва, підземні річки та храми Чорнобильської зони, а також співавтор книги «Невідоме Лівобережжя».

«TRSHCHN platform» – це мультидисциплінарний проект, який має завдання осмислити феномен сучасного спального району на прикладі Троєщини, проаналізувати причини і наслідки змін, що відбулися з часів його створення, та сформувати план трансформації й розвитку місцевості з метою підвищення позитивного досвіду життя. Діяльність «TRSHCHN platform» спрямована на проведення досліджень, реалізацію культурних й мистецьких проектів та побудову горизонтальних зв’язків. Розвиток спільнот, їхнє залучення до змін власної території стане важливим чинником перетворення, порозуміння, уваги до потреб та нових сценаріїв життя, спростовуватиме упередження та маргіналізацію району.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux